לברק 188

tuvpak

New member
לברק 188

מאיפה ההורים שלך במקור? אנחנו פשוט מחפשים את המשפחה של סבא שלי בזמן האחרון וזה אותם שמו משפחה.... אנחנו חושבים שכולם מתו בשואה אבל מי יודע?

ברק 188

New member
tuvpak

המשפחה של אבי ז"ל מ- Baja בערך כ 40 ק"מ דרומית לבודפשט, במזיאון למורשת התרבות ההונגרית בצפת ביקרתה?, כמו כן אתה יכול להעזר בפורום "שורשים משפחתיים"ב
, בשבילך ובשבילי אני מקוה שיש כוון משותף לשם המשפחה.

tuvpak

New member
לברק 188

דוד של סבא שלי גר ב"baja" שמעת על ינו ועליזה וייס? השם של האם היה מרגיט וייס ושם האב של סבי היה מיקלוש שפיצר. לסבא שלי קראו ליו(אליעזר) שפיצר

ברק 188

New member
tuvpakו

לממען האמת לא ידוע לי הרבה על שורשי מלוח הזיכרון שצולם ב - BAJA (ראה בשירשור) MATYAS (מורדכי) הוא סבי MATYASNE (קלארה)היא הסבתא EDIT, JUODIT, MARIA הבנות שלהם (אחיות אבי ז"ל) כולם ניספו בשואה. אבי עלה ארצה ב1946 יחד עם אימי ומיד אחריו עלה אחיו הצעיר שניצל מהמלחמה יוסף שפיצר שלאחר מכןנפל במערכה על תקומת המדינה. מה שידוע לי בשנות השישים היה לאבי בן דוד קרצי שפיצר בנתניה היתה לו בת בשם יהודית מילדת בבי"ח הוא נפטר ועל הבת לא שמעתי יותר, עוד בן דוד שם עקיבא (לא הכרתי היה דתי) בבני ברק גם אותו לא הצלחתי לאתר, יותר מאוחר אטלפן לבן דוד של אבי- וויס ואנסה לדלות יותר פרטים.

tuvpak

New member
לברק 188

לא ידוע לי על אף אחד מהשמות הנ"ל. בבקשה תשאל את הבן דוד של אבא שלך על השמות שנתתי לך. תודה

ברק 188

New member
tuvpak דיברתי עם וויס שלי

הוא לא שמע על השמות האלו, בקשתי ממנו להכנס לפורום לבדוק לגבי השפיצר ידוע לו שהיו כמה משפחות כאלה ב Baja כך שכעת אנחנו בבעיה בהתקדמות שמור קשר דרך תיבת המסרים.

tuvpak

New member
אין בעיה

אני פה... אם אתה רוצה ניסינו לעשות אילן יוחסין משוחזר מחצאי עדויות של דוד של סבא שלי-אני לא יודע כמה הוא נכון, אבל יש בו את כל השמות שאנחנו יודעים עליהם....

ברק 188

New member
אכן שלח לי את אילן היחוסין המשוחזר

שלכם אני מצרף תמונה של הסבא שפיצר (יושב מימין) שלי עם GIZELLA וויס האמא של בן דוד אבי (הגבר מצד שמאלי אין לי מושג מיהו התמונה כמובן צולמה לפני המלחמה)

ברק 188

New member
ועוד תמונה של אבי ז"ל

הוא במרכז התמונה בזמן שנלקח למחנה עבודה מ BAJA ,ניתן לאראות ברור את הסרט הלבן על זרועו, לאחר מכן נשלח למחנה דאכו, אבא עמצו נפטר בשנת 1982 בגיל 58 לחייו לאחר שנלחם במשך שנה בסרטן ריאות, (התמונה הגיעה אלינו בתעלומה נשלחה ללא כתובת מחו"ל כמה שנים לאחר פטירת אבי כולל עוד תמונה של אחותו בדרך לאושוויץ כתוב שם כמה מלים בהונגרית שאני לא מבין מישהו הסביר לי בקצור הנוסח הוא"אני מאשים".

יוליקה

Member
מנהל
בעניין שפיצר

לאבי ז"ל היה חבר טוב ששמו היה שפיצר ג'ורי. הוא עבד שנים רבות בדפוס של UJ KELET אח"כ במשך שנים עבד עם אבי בהוצאת ספריו בהונגרית. האם יש לשפיצר "שלנו" קשר לשפיצר "שלכם"?

B T1

New member
הערת אגב--אצלינו קראו לעיתון

Uj Kelet-Ugy kellett תרגום-במקום שמו:מזרח חדש קראו לו:כך מגיע לכם
אבל בהונגרית זה נשמע טוב יותר

tuvpak

New member
לא נראה לי

לא נראה לי... שסבא שלי עלה לארץ-הוא עלה עם דודה שלו (אחות אימו)שנפטרה שנה לאחר שעלו לארץ ובעלה ששם משפחתו לא היה שפיצר. לסבא שלי אין שום קרובים אחרים שידוע לנו שניצלו.

עב

New member
ברק, כמה תובנות שלי

לא נראה לי שהוא נלקח למחנה העבודה בתמונה הזאת. רואים בבירור שהוא נשען על מכוש והאיש משמאלו נושא מכוש על כתפו, כלומר, התמונה צולמה במחנה העבודה עצמו. האיש מימין הוא המשגיח ההונגרי. מדוע לא תמסור לתרגום את הטקסט שנלווה לתמונה? אולי זה יעזור למחקר השורשים ש"נתקע". בכלל אנחנו צריכים לדבר דחוף בנושא...

tuvpak

New member
לברק 188

אני מצטער שאני מפרסם שוב את ההודעה פשוט פרסמתי אחת והיא נמחקה מהפורום-ויכול להיות שהגבת לה והיא נעלמה עם התגובה.... דוד של סבא שלי גר ב"baja" שמעת על ינו ועליזה וייס? השם של האם היה מרגיט וייס ושם האב של סבי היה מיקלוש שפיצר. לסבא שלי קראו ליו(אליעזר) שפיצר

טומי*

New member
tuvpak בבקשה ממך

לשרשר את הודעותיך, ולא בכל פעם לפתוח בשירשור חדש. אף אחד לא מחק הודעה שלך, כנראה שכתבת אותה כותרת ואז המנגנון האוטומתי נגד הצפה מחקה לך את ההודעה

למעלה