לברוך

Larik

New member
לברוך

לצערי השרשור של הפרוגי 1.5 מסרב לקפוץ, אז אני נאלץ לפתוח תופיק חדש. ברצוני להגיד משהו קטן על החרב שהבאת לפרוגי. זאת לא קטאנה אוטנטית, ITS A BLOODY REPLCA! יש ברשותי חרב דומה רק בלי ידית (כי שברתי אותה). כאשר קניתי את החרב בחנות המוכר הסביר לי שקטאנה אמיתית אמורה להיות חדה כתער, בגלל האופן שמכינים אותה. לוקחים שכבה קטנה מאוד של פלדה ומצמידים לעוד שכבה, וככה עושים את זה בערך 100-200 פעם ככה שבסוף נוצר להב עבה יחסית. החרב שאתה הבאת (והזאת שיש לי) זה סתם גוש מתכת אחד שעיצבו לצורת חרב והשחיזו אותו קלות. אני חייב לציין שמה שאמרתי עכשיו נתמך על ידי הסרט HIGHLANDER, ששם החוקרת מסבירה שהמתכת בחרב של מקלאוד קופלה 200 פעם (יעני פלוס מינוס אותו הדבר שהמוכר הסביר לי).

Nihau

New member
מה שנכון נכון.

קאטאנה מקורית אמיתית בימינו היא חרב לאספנים ומומחי נשק או אנשים שטרחו רוב חייהם ללמוד איך להכין אחת כזאת בעצמם. וזה עולה הון עתק. זה פשוט לא משהו שניתן להיכנס לחנות פשוטה ולקנות ב1000 ש"ח. וגם נדמה לי שבימינו אסור להוציא את החרבות המקוריות מתחום יפן. ובמפתיע בסרט "איש הנצח" אכן מסבירים את אופן ההכנה הנכון של חרב כזו.

Gilgam69

New member
אז הנה סיפור משעשע

לאבא שלי יש חבר שהלך וקנה קטנה לא אמיתית ב-1000 ש"ח. מפה לשם, מישהו אמר לו לקחת אותה לסוחר עתיקות לבדיקה. החבר הזה לקח את הקטנה הלא אמיתית שלו לסוחר המבין בעתיקות ובנשקים עתיקים ומתסבר שהקטנה ה"לא אמיתית" היא קטנה אוטנטית בת מאות שנים ששוויה הוערכה בעשרות או מאות אלפי שקלים. איך שגלגל מסתובב...

hsotrt

New member
אמממ...

בעיקרון אפשרי להוציא מיפן אבל יש קנס של ערך ארכיאולוגי אנד שיט! וחוץ מזה, רוב הקאטנות היקרות והעתיקות כבר נשמנרות במוזיאון הקיסר, אך יש עדיין קאטנות שמסתובבות חופשי...

Larik

New member
אבל בכל מקרה

נרא לי שאפשר להכין אחת חדשה, לפי הדרך שבה הכינו את הקאטאנות העתיקות.

Nihau

New member
כן, ונדמה לי שגם עושים

אבל רק אנשים מומחים לדבר. שמעת על "האוצרות החיים של יפן"?

אז זהו שלא

מסתבר שהטכניקה אבדה בנבכי הזמן, היום יודעים לעשות חיקויים ממש טובים, אבל קטנה עשויה בטכניקה המקורית לא יודעים לעשות היום. כן, כן, חזרתי - ולו לרגע קט

Larik

New member
בכל מקרה לא הבנתי

למה כשאמרתי שזו לא קטאנה אוטנטית שללת את הטענה שלי, או שפשוט חושי בוגדים בי?

snift

New member
אני לא שללתי את הטענה שלך

החרב הזו עשויה מפלדה 440. היא בנויה כמו קטאנה, זה הכל.

Larik

New member
אני מבקש, דגש על ה'כמו'

בעיני הקטאנות האלה הן סתם חתיכות פלדה מושחזות! ושום קטאנא כזאת בעיני לא יכולה להחליף קטאנה אוטנטית, (או כל קטאנה אחרת שהוכנה לפי המסורת ולפי ודרך שבה מכינים קטאנות אמיתיות).

סתם לצורך העיניין

הייתי רוצה לחדד את הנאמר בקשר לאופן ההכנה. כולנו יודעים שפלדה עשויה מברזל ופחם. . . טוב. . . אז הנפח העתיק ומלוכסן העיניים(זו לא גזענות! ציון עובדה. . . ) לוקח גוש ברזל מלבן אותו באש ומרדד אותו לעובי מאוד מסויים ואז מפזר על המתכת המלובנת שכבה דקה של פחם ואז נותן כמה מכות באמצע הרדיד באמצעות מכשיר שאיני זוכר את שמו ומקפל את הרדיד לשתיים. ועכשיו בשנית הנפח מלבין את הגוש ומרדד אותו לאותו עובי ומפזר שוב מעט פחם, וחוזר חלילה. ככה וככה עושה לו הנפח עד למספר של 100-200 קחו בחשבון שכל רידדוד וקיפול מסוג זה לוקחים ימבה של זמן ומאמץ ובגלל זה הקטאנות כל כך יקרות ונעשות כמובן ביד. עכשיו מה שמקבלים מהתהליך המייגע הוא חרב שבנויים מאלפי שכבות מאוד מאוד חזקה(פלדה מחושלת אחרי הכל) והודות לאלפי הקיפולים גם גמישה. אני מקווה ששפכתי קצת אור ולא סתם רשמתי מלא שטויות. . .

backdoorslam

New member
ברכות!

כן ברכות. קודם כל לshadowfax, שלאחר שעבר באדום ברח' יפו בירושלים, הוא עבר היום בכיכר בבת-ים - ללא הצלחה והאוטו שלו איבד טיפה מהנפח. ברכה נוספת מגיעה לבארגאמף דולפיש, או פשוט - בארגי. May the Force be with you - בין אם אתה מבין למה אני מתכוון ובין אם לא. תעשה חיים יא יורד-ים שכמוך.

There is no need for any force!

אבל תודה רבה. . . זהו זה נגמר לעת עתה. . . וביצה אם באמת תירצי אני יכול להביא בך חרב.

למעלה