לבקש סליחה

פלגיה

New member
לבקש סליחה

בת אחותי נכנסה בוכה הביתה כי ילד אחד בשכונה דחף אותה. אחרי כמה דקות נכנסה השכנה גוררת אחרי את הילד הדוחף ואומרת ש"הוא רוצה לבקש סליחה". הוא נשאר חבוי ומבוייש מאחורי הגב שלה. ולא ביקש סליחה. אז איך באמת מלמדים אותם לבקש סליחה? איך גורמים להם לעשות את זה? איך מסבירים שגם אם "זה לא בכוונה" - עדיין צריך להתנצל?

Kalla

New member
אני חושבת שזה חשוב מאוד ללמד ילדים

לבקש סליחה. זה חלק משמעותי ביותר בחינוך לנימוס ולמתן כבוד לזולת. נכון שהמצב הטוב ביותר הוא אם הילד מבין את הצורך בכך ומשתכנע בדרכי נועם, אך גם אם לא - אני בכלל לא בטוחה שהאמא טעתה. גם אם הילד הגיע למעמד בניגוד לרצונו, ואפילו אם הפעם לא ביקש סליחה, עדיין הוא ראה שדורשים ממנו אחריות כלפי מעשיו ושלא הכל מותר, ושמה שהוא עשה הכניס אותו למצב לא נעים. אם ידרשו ממנו לבקש סליחה, רוב הסיכויים שעם השנים הוא יפנים את הצורך לעשות זאת, ואולי אף להימנע מלכתחילה עד כמה שניתן מהמצבים המביכים שבהם הוא חייב לבקש סליחה. ילד שלא דורשים ממנו - לא בטוח שילמד.

רחל5

New member
תראי מה מצאתי

כל האמת מאחורי הסליחות של הילדים שלנו. מה דעתכם על המאמר הזה? למשל - הרעיון שלא לסלוח לילד מיד, אלא לומר לו "אני אפסיק לכעוס בעוד רבע שעה או חצי שעה"? יצא לי לעשות דבר כזה, בלי לנקוב בזמן מדוייק. יצא לי לומר לו "עכשיו אני עדיין כועסת. לא יכולה להרגע מיד מהכעס". הרגשתי מרשעת, כי הילד עומד לידי עם רגשות אשמה והאמא הפולנית שלו משחקת את הכועסת, אבל, כפי שנכתב במאמר - הכעס לא ישיג את מטרתו אם נסלח בשניה שהילד מבקש סליחה. בנוסף - גם אני בן אדם, גם לי יש רגשות, גם אני יכולה לכעוס, לא? ציון הזמן המדוייק שבו אפסיק לכעוס נראה מאוד מלאכותי. מצד שני, יכול להיות שהילד מרגיש אבוד כשאמא כועסת עד להודעה חדשה... גם אם ההודעה החדשה תגיע בעוד חמש דקות.

פלגיה

New member
קראתי, וזה נחמד

ואת אביטל יעקובי אני אוהבת מאוד. אף פעם לא הצלחתי לסלוח מיד עם הסליחה של הילד, אבל להגביל בזמן נראה לי מלאכותי קצת.

למעלה