לבקשת ויימס

לבקשת ויימס

שרשור בנושא האובססיה של פראצ'ט לכוח נשי. פולחני כשף, ליגיון מפלצתי, המכשפות, סוזאן, אנגואה... ייתכן שבעצם טרי פראצ'ט הוא אכן סופרת בריטית, כפי שמצויין בכל אותם מאמרים אמינים ומדויקים שמתפרסמים באתרים כמו נענע. אולי פשוט עשו לכל התמונות שלה עריכה בפוטושופ, הקריחו אותה והוסיפו לה זקן. אני מרגיש שזוהי תחילתה של תיאוריית קונספירציה מופלאה. ודרך אגב, יש משהו לאנשים נסגדים עם כוח נשי. ג'וס ווידון, מפיק "באפי". הוא עשה סדרה שלמה של שבע עונות על דמות נשית חזקה, מאוד... ובכלל, אין כמעט בסדרה דמויות גבריות חזקות (אולי חוץ מספייק, וגם הוא נהיה סמרטוטי מתישהו). אנג'ל די רכרוכי, זאנדר חננה, ג'יילס בריטי עם תעודות. אומנם, לכולם יש את הקטעים המגניבים שלהם... אבל מצד שני יש לנו את באפי, שמפוצצת לשדים את הצורה כל פרק, ואת ווילוו, ופיית', שלא לדבר על כל הרעיון הכללי של הקוטלת (שימו לב להטיית הנקבה במילה קוטלת). נמ, כן, אני חושב שאני אפסיק לדבר על באפי. מוות דמות גברית, לא חזקה ממש... סתמרוח הוא דמות גברית, ממש לא חזקה. סוזאן, גראני וכל אלה הן דוגמאות מעולות. המכשפים, בניגוד למכשפות, הם המגוחכים והטיפשים יותר (דיקן, גזבר וכו'). דוגמאות? רעיונות? הסברים? פרשנויות? קונספירציות? (יתקבלו בברכה)

Athaclena

New member
לא באמת שמתי לב לזה עד עכשיו

אבל זה נכון. באלים קטנים אין כמעט (בכלל?) נשים. בפירמידות יש אחת (עיקרית). בכל הספרים האחרים - המוני נשים חזקות ובטוחות בעצמן. אם לא בכל קווי העלילה, אז לפחות באחת מהם (ב-sourcery יש את קונינה לדוגמא)

_____

לא חסרות דמויות גבריות חזקות: ויטאנרי, טפיק, דיוס, מויסט ון ליפויג (המתרומם), ובעצם כמעט כל החבק'ה הרעים הבכירים הם גברים ערומימיים ורבי עוצמה. ומנגד יש לא מעט דמויות נקביות מטופשות: נני אוג, סבתא מורקי, גרימה, לידי סיביל (אל תרביצו לי - אבל היא הולכת מדחי אל דחי ככל שמתרחקים משומרים-שומרים!). אבל אני בטוח שטרי בגילו המופלג כבר השכיל להבין שמה שמניע את העולם הוא נשים. (ומה שמניע נשים הוא כסף ולכן מי שיש לו כסף יכול להניע את העולם) ולא רק אצלו מופיעות דמויות חזקות. נשים מעצם היותן נשים אמורות להיות מעין עוגן כזה של ביטחון, מסתורין, ואינטואציה.. זה חוזר באינסוף ספרים - לא מוכרחים להטיפל דווקא לטרי.

Maladict

New member
עמיתי המלומד אכן צודק יש הרבה

דמויות גבריות חזקות אצל טרי, ויימס, גזר, דיטריוס וכ"ו. אפשר להגיד שטרי פשוט סופר שיוויוני ועל כל דמות נשית חזקה יש לו דמות נשית חזקה ולהפך על כל גבר טיפש יש אישה לא אינטלגנטית במיוחד.

The Mad Hatter

New member
נני אוג מטופשת?

היא אחת החכמות! כל הפוזה של הזקנה החביבה חובבת הגסויות היא רק כלפי חוץ! לא, ברצינות. אני זוכרת שטרי אמר פעם שהיא כנראה חכמה יותר מגראני, ובעיקר-חכמה מספיק כדי לא להראות את זה. ועל סמך ההתנהגות שלה בעתות מצוקה, היא בהחלט חכמה וחושבת באופן בהיר יותר מגראני, זה בטוח. ובקשר לדמויות החזקות כגון גזר, ויימס, מויסט וכל השאר, הן יכולות להיות דמויות חזקות בפני עצמן, אבל רובם נעשים די רופסים ומסכנים ליד הנשים בחייהם. אני חושבת שבזה העניין מתבטא בעיקר...

נכון.

שוב, יש את ההבדל הדק הזה. אולי דטריטוס הוא חזק מעצם היותו טרול, חזק פיזית... אבל הוא טיפש ומצחיק כזה ומגוחך. ודיוס הוא בכלל לא דמות חזקה, הוא כוהן זקן ומעורער נפשית, גם הוא מעורר גיחוך למדי. ואכן, מהצד השני נאני אוג, שהיא אומנם זקנה חביבה ומטופשת, אבל היא בעצם חכמה ודמות חזקה מאוד (אבל לא יותר חכמה מגראני, אין יותר חכמה מגראני!
) וטינארי וויימס הם דווקא כן דמויות חזקות. ושוב, לא אמרתי שאין, פשוט לא הרבה.

הוא פשוט משקף את המציאות....

... עם כל מה שנובע מזה ואגב אם אתם תוהים לאן נעלמתי זה העבודה שיש לי 37 שעות אוניבסיטאיות... אמנם למדתי מכאניקה כבר יותר מידיי פעמים אבל זה עדיין תופס זמן

עשה טובה

על השיעור הראשון בכימיה הוא שולף לנו חוקי גזים ומוכיח שהמהירות תלויה בטמפ' בפיתוח של איזה שעה

Athaclena

New member
ouch. איש, שפר אנגליתך!

צ"ל you're פשוט מכאיב לי לראות טעויות...

TheBursar

New member
חס וחלילה!

אני עכשיו בשלב של לדבר אנגלית כמו ישראלי עם מבטא והכל!

Discworld reading order guide v1.5

למרות שנעלבתי מאת'קלנה, ואני בתקופת העלבות נוספת, הנה משו קטן. כולכם מכירים מן הסתם את אתר Lspace.org. אז עדכנו שם את ה Reading Order Guide (סוף סוף) וכעת הוא מכיל את הספרים ה'חדשים' כמו Thud! או Going Postal... תהנו.

למעלה