לבעלי PhotoShop 7 בלבד!

orioriori

New member
לבעלי PhotoShop 7 בלבד!

שמתי לב לפרט מעניין בגירסא החדשה של התוכנה. לכל שכבה (Layer) חוץ מפרמטר השקיפות (Opacity) יש גם את פרמטר המילוי הנמצא מתחתיו (Fill). ניסיתי לשחק עם הפרמטרים האלה בכל מיני צורות; עם שכבה נוספת, בלי שכבה נוספת, משחקים עם צבעים ופילטרים ושאר ירקות. לא הצלחתי בשום דרך להבחין בהבדל בין השניים, כלומר, נראה ששניהם פשוט מבצעים את אותה עבודה. לדוגמא, כאשר עשיתי שקיפות 70% (כאשר המילוי על 100%) הייתה לדבר אותה השפעה כשהמילוי היה על 70% והשקיפות על 100% שאלתי אם כן היא, מה ההבדל לעזאזל!!
נ.ב - סליחה על ההסבר הארוך פשוט רציתי לודא שתבינו... אורי

orioriori

New member
ולכל הנודניקים (סתם..)

ששלחו לי הודעות ולכל אלה שעדיין לא יודעים אפשר ואף רצוי לכתוב את המילה "גירסא" (Version בלעז) עם האות אל"ף בסוף! כן! תתפלאו!
הסיבה היא פשוטה מאוד. בעברית, ברבים כותבים גרסאות ולא גרסהות! כמובן שניתן לכתוב גם עם האות ה"א בסוף, אין בכך שגיאה אך מומלץ לכתוב באל"ף. (אני יודע שאני נשמע כמו מנהיג מחתרת לכתיבה נכונה
...) כמובן שלפי התיאוריה שלי צריך גם לכתוב : כורסא, קופסא וכדומה. נא לא לראות את ההודעה כהתנשאות או זלזול. זה בשביל האנשים שאוהבים לתקן אותי, אני לא מנסה לתקן אתכם חס וחלילה, תכתבו איך שבא לכם. ועד הפעם הבאה, (ובאמת לא להעלב), אורי

noa_f

New member
האמת היא, שהאקדמיה קבעה לא מזמן

דווקא שינוי לכל המילים עם הסיומות הארמיות הללו: מעתה כתוב גרסה ולא גרסא... וכו´. להלן הציטוט מהאתר שלהם: "דוגמה או דוגמא? משכנתה או משכנתא? שמות שהתגלגלו לעברית מן הארמית והמשמשים בצורת נקבה, כגון דוגמה, נכתבים בה"א בסופם. דוגמות נוספות: סדנה, טבלה, פסקה, עסקה, קופסה, גרסה. הוא הדין בשמות כגון שאלתה, משכנתה, אסמכתה, אתנחתה, בדותה. תן דעתך: שְׁאִלְתָּה; בלא ניקוד: שאלתה." וגם הקישור לא שאני אוהבת את השינוי הזה - אבל מי שהעיר לך לא טעה.

orioriori

New member
אם תשימי לב טוב

בהודעה שלי כתוב שהכתיבה באות ה"א בסוף המילים איננה שגיאה (תבדקי זה פה קצת יותר למעלה
). אותי פשוט הרגילו לכתוב באות אל"ף וזה גם נראה לי יותר הגיוני.. הבעייה היא ששתי שניות לאחר ששלחתי את ההודעה הראשית, הציפו אותי בהודעות על כמה שאסור ולא נכון לכתוב אל"ף בסוף המילה - זה הכל. בהודעה הזו רק רציתי להוציא את הזעם שלי קצת
ולהראות להם שזה דווקא די נכון ובסדר, ואני חס וחלילה לא רוצה להשליט סדר וחוקים לכתיבה. את חייבת להסכים איתי שאפשר לכתוב אל"ף בסוף המילה. מקווה שתביני (פששש איזה תגובה), אורי

orioriori

New member
ברצינות אבל...

אני ממש צריך תשובה לשאלה ששאלתי. זה הדבר החשוב עכשיו. מספיק עם ויכוחי הסרק האלו על השפה העברית...

noa_f

New member
טוב, אם אף אחד לא יודע

(די מובן לאור זה שהגרסא חדשה) גם אני לא יודעת אבל הנה רעיון לפתרון: מה דעתך להכנס ל-HELP של התוכנה ולהריץ חיפוש על FILL או על LAYERS WINDOW? ואם תמצא את התשובה - תגיד לנו בבקשה.... יום טוב

pinky_unna

New member
אני חושב שאני יודע

רק שאני לא בטוח עד כמה אני יסתדר עם הניסוח של זה... טוב ננסה: הFill הוא רמת השקיפות של השכבה ללא הBlending options למשל אם תכתוב טקסט תחיל עליו Bevel ולאחר מכן תוריד את הFill תוכל לראות שהBevel עצמו נשאר ואילו הצבע הבסיסי בשכבה ירד לעומת זאת עם תוריד את הOpacity ירד גם הBevel ביחד איתו בברכה - אלעד

למעלה