לבעלי נסיון

לבעלי נסיון

רק היום הכרתי את הפורום שלכם יש לי מספר שאלות למבינים בני בן ה-5 אינו יושב רגע מהבוקר ועד הלילה רץ גם בגן אינן מצליח לשבת בריכוז חייב לקום מספר פעמים .כד כה לא טיפלנו כי בעלי פוחד ואינו מוכן שהילד יטול רטאלין האים הטיפול חייב להיות תרופתי .למי פונים אך מאבחנים זאת .הילד בן 5 וחודשיים ואמוא לעלות לכיתה א אני לא רואה אותו בכיתה א .אני מנסה לשבת עם סיפורים ולימודים זה מחזיק בדיוק 10 דקות. השאלה שלי מנסיון שלכם למי עליי לפנות ואיך מתחילים עם זה ובמידה והולכים לאיבחון זה עלול לגרום לילד נזק בעתיד . תודה לכם על כל תשובה.

zivadina

New member
אבחון בגיל 5

כדאי לך מאוד לקחת את הילד לאבחון מקצועי אצל רופא התפתחות הילד, או נוירולוג או פסיכיאטר שיודעים לאבחן הפרעת קשב ורכוז. האבחון ייתן לכם מידע מהימן על הילד וימליץ על דרכי טיפול. אתם רשאים לבחור בדרכי הטיפול שנראות לכם, ולהתעלם או לדחות את דרכי הטיפול שאינן נראות לכם. אף אחד לא יוכל להכריח אתכם לתת לילד ריטלין אם לא תרצו. את מוזמנת לקרוא בספרייה שלנו על אבחון בגיל 5 ולחזור אלינו עם שאלות. לידיעתך, המאפיינים העיקריים של הפרעת קשב הם: היפראקטיביות (תנועתיות יתר), אימפולסיביות (תגובה ללא מחשבה) וחוסר קשב (חוסר יכולת להתרכז). אלו תכונות תורשתיות שעלולות להפריע לילד להתרכז בכתה, ואת צודקת בכך שחייבים לטפל בכך עכשיו, לפני שייכנס לכתה א'. בגן חובה צריך קודם כל לאבחן אם מדובר בחוסר בשלות של המערכות בגופו, ואז יש טעם להשאיר עוד שנה, או בהפרעת קשב, ואז אין טעם להשאיר אלא כדאי להתחיל לטפל בהפרעה (בדרך כלל הטיפול בגן הוא באמצעות ריפוי בעיסוק).

אבחון לא מחייב טיפול. טיפול לא...

טיפול לא מחייב תרופות. תרופות לא חייבות להיות ריטלין. המלצות טיפוליות כוללות לרוב המלצות לתרופות לצד המלצות לטיפולים לא תרופתיים. לצער כל הנוגעים בדבר אין טיפולים מושלמים ללקויות למידה וריכוז. כל הטיפולים גם יחד פותרים רק חלק מהבעיה. בכל מקרה תוכלו להחליט אילו חלקים מהטיפול המומלץ אתם מעוניינים לקבל ואילו אתם דוחים. תוכלו גם לומר למאבחנים ולמטפלים שיש לכם בעיות עקרוניות אם אחד הטיפולים ולבקש מהם להציע לו חלופות. בהצלחה עם הילד. ספרי לנו איך העניינים מתקדמים.

דליה.ד

New member
שלום לך וברוכה הבאה../images/Emo140.gif

הלוואי והיו מאבחנים את בני הגדול בגיל 5 (כיום, בן 15.5 לומד בכיתת לקויי למידה ומצליח נהדר לאחר הרבה עגמת נפש בכיתות רגילות)....את בני השני אבחנו כבר בגיל 4 ולכן עלה לכתה א' מוכן היטב (כיום, הוא תלמיד מצטיין בכיתה ד'). אני ממליצה על אבחון התפתחותי לקבוע האם הילד בשל ומוכן לכתה א'. אני מצרפת מאמר המבהיר מהי מוכנות לכיתה א', ומהי בשלות לכתה א'. חשוב יהיה להיערך כעת. כל הכבוד על העירנות למצב הילד! בנוגע לשלילת טיפול תרופתי ללא מידע - חבל מאוד. אני יכולה לומר לך עם חמישה ילדים מטופלית תרופתית (ולא רק תרופתית) כי ההבדל הוא שמיים וארץ לטובה עם הטיפול. את יודעת מה? אצרף גם מאמרים על הריטלין, תני לבעלך לעיין קצת לפנמי שהוא שולל משהו.

תודה לך

האמת שקראתי דיי הרבה ועכשיו קצת אולי מתחילה להיתבהר התמונה כי אכן יש לו בעיות שינה קם המון פעמים בלילה אינו שקט גם בשנתו ונוחר עבר כבר ניתוח להסרת השקדים ופוליפים גם עבר פעמיים אך עדיין נוחר אולי אפנה שוב ואבדוק קודם מבחית השינה ובמקביל התפתחות הילד. בכל מקרה המון המון תודה על קיום הפורום הזה והאפשרות ללימוד

למעלה