לבעלי הלולים -

HITthat

New member
יש מצב

יש עיריות שדורשות ארנונה על מבנה שאורכו מעל 4 מטרים מתוחם ומסוגר,אם יש רשת בצדדים אני לא מאמין שיעשו לך בעיות,יותר מזה איני יודע אה...כמובן גם שכנים יכולים "לעזור"(בלהכשיל כמובן) ובכל רגע מתון להזמין מודד(שעולה כסף אגב) שבסה"כ עושה את עבודתו נאמנה
למה את משלמת על לולך ארנונה???

Martok

New member
לכל רשות מקומית יש חוקים משלה

אני מציע לך לפנות לרשות המקומית שלך ולבדוק מה הכללים הנהוגים אצלכם. באופן כללי, מבנה שיש לו גג קשיח, כמו סנטף,איסכורית או שינגלס יחוייב כמעט בכל מקום בארנונה וגם ברשוי. זאת אומרת שתאלצי להגיש תוכניות כמו על תוספת לבית. מבנים עם גג גמיש כמו ברזנט או פלסטיק או רשת בלבד בדרך כלל לא מחוייבים ברשוי וארנונה.

הלינקה אל תשמעי בעצתו של קודמי זה שאלת קידבק

שלא יהיה גבוה מ 160 סמ וכמה שפחות בולט לעין , ואים את יכולה לשתול מטפסים רצוי , וכמה שיותר רחוק משכנים , ואפילו אים המבני בנוי בצורה כזו עים גלגלים כול שהם אז זה טוב כי זה נחשב ניד ולא צריך רשוי כול שאלה שתשאלי את הרשות עלולה לסקל לך הגשמת חלום עדיף קטן יעיל וממזר על פני כלום חג שמח ושנה טובה, כלל בסיסי שכנים טובים הם שכנים מתים ,

דברי הוצאו מהכשרם חס וחלילה לא לזה התכונתי,

כונותי הינם מימוש בנית הלול בצורה ששכנים לא יתלוננו ולא יפריעה לשלותם, וכמו כן עד כמה שידוע לי הגובה של המבנה והנידות הוה גורם שימנע את הבעיות ויכול לפטור את דרישת החוק צר לי שהבנת את העינין במובן השלילי אני אישית היתי מעדיף פחות שכנים צמודים ויותר חופש לגדל עיזים ועופות ,אולי בזמן היותר רחוק אמצא חלקה חקלאית שם השכנים לא יגידו לי מה זה פו מה מה בע בע בכול אופן איתך הסליחה

הלינקה

New member
להפך, כמובן שהבנתי אותך ומיד הורתי

מהגובה. אז אני גם מודה לך וגם מתנצלת שלא התעקבתי על נקודה זו. מ- 225/215 הורדתי ל- 200/180 זה השיפוע לגשם. אין לי לב להוריד יותר. מחר מתחילים לחבר קרשים.הגב ואחד הצדדים נכסה כנראה ב- OSB

Martok

New member
זאת דרך חשיבה ישראלית טיפוסית לצערי

מה הבעיה לשאול מה החוקים? תהיה בטוח שהיא תקבל את כל ההכוונה הדרושה ברשות המקומית. למה לא לבנות על פי החוק מראש במקום להסתבך אחר כך עם השכנים והרשויות? לידיעתך, הבתים מצולמים כל הזמן מהאוויר והרשויות יודעות מיד על כל חריגת בניה. לבנות לול בגינה זה חוקי בתנאי שעומדים בכללים מסויימים. כדאי לדעת מראש מה הכללים כדי לא להסתבך אחר כך. אצלי היתה בבית שקניתי חריגת בניה קטנה. קיבלתי מהועדה המקומית לבניה את כל ההכוונה איך לפתור את הבעיה. מכיוון שהתחלתי בהליכים לרישום חוקי של החריגה,לא קיבלתי עד היום כל קנסות וניתן לי כל הזמן שבעולם להגיע לרישום תקין. שכן שלי לעומת זאת בנה מחסן קטן ללא היתרים, ומצא את עצמו יום אחד מובל באזיקים לבית משפט. לא תמיד כדאי ללכת עם הראש בקיר.

שלום ידידי בין מחסן קבע ללול שעשוע ההבדל גדול

אין צורך להפחיד אותו /אותה המחסנים שמוכרים בהום סנטר אינם דורשים רשוי מאחר ואינם מקובעים, ומאחר שמבנה עד 160 סמ גובה שאינו מקובע לא אמור להוות בעיה ובודאי אים יש לו גלגלים, אלה הבעיה מתחילה כאשר שכן מתלונן בקשר לתרנגולות או לעיזים אז הרשות אוכפת כביכול דרך בניה בלתי חוקית ואז לא יעזור כול רשיון מסוג כול שהוא, בקשר לחשיבה הטיפוסית יותר מידי נאיביות יש בך,מאחר והרשות היא גוף אטום לחלוטין, וכאן אבקש אולי אתה יכול להסביר לי ,מדוע 4 כלבים נובחים כל הלילה מותר,אזעקה לא מפסיקה כל הלילה אין מה לעשות,שכן דופק לי תראש עים התופים מ4 בצהרים עד 11 בלילה זה מותר, אבל תרנגול עושה קוקוריקו בלילה שומו שמים,העיזה עושה מא מא מע בע זה אסור, מדוע ???? איפה כל מגינה זכויות בעלי חיים,? מדוע אין שויון,? בין כלב לעיזה, עד שתימצא תשובות מספקות הפיתרון הוא בחורים הקטנים של החוק, אין ספק בדבריך כאשר מדובר במשק, מושב, אדמה חקלאית, לעשות זו מסודר,תראה איך אתה מסבך את החיים על 6 תרנגולות!

למעלה