לבעלי בינה בלבד----->

מי שיש לו בינה...

שלא יפתח את הקובץ. סתם חומר מיותר על אמונות תפלות. חשבתי למחוק את זה, אבל אין כאן שום דבר פוגע ומעליב, רק בעתיד אבקש לפרט קצת יותר על קבצים מצורפים
 
הייתי צריך להוסיף - ולידע כללי של

עובדות שמי שחי כאן יותר מ - 5 שנים אמור לדעת. אני לא מתכוון להעליב אף אחד, אלה רק לפתוח לכמה חברה את העיינים. תודה, רק טוב, יובל חיים.
 
אם לדברים אלו אתה קורה עובדות

אז כנראה כנראה שפיספסתי את השעור על "עובדות" ילדים אוטיסטים יש להם קשר אם אלוהים ???
 
לא שפספסת, פשוט לא היית,

נראה גם שלא ראית את הסרט ריינמן, ושאין לך מושג מה זה אוטיסט. אותי זה מעניין, תופעה כזו. מי שזה מעניין אותו וודאי קצת יגשש, ישאל ויברר ויראה שיש משהו מאחורי הדברים שלאוטיסטים יש יכולות שלאנשים רגילים אין, בסה"כ הסרט לא המציא שיש להם את היכולות האלו, הרי בעיני אדם כמוך שלא נחשף לתופעה - האוטיסטים נראים כמוגבלים שיכלית ותו לא. רק טוב, יובל חיים.
 

El Duche

New member
הקובץ שלך הוא הבל גמור

כך, לפחות דעתי. כדאי להסביר כמה לא עקבית מחשבתך וכמה חלשה הלוגיקה שלך, אני אתיחס למספר פגמים בסיסיים: א. אתה לעתים קרובות קובעה קביעה בלי לנמק קביעה זו. אם אתה אכן מעוניין לשכנע אנשים, עליך לצאת מהנחה שאין דבר מובן מאליו (מאחר ולכל אדם יש פילוסופיה שונה, כל אדם רואה את "העובדות" בצורה שונה), ולהוכיח כל טענה תוך כדי שימוש במספר מועט ככל הניתן של אכסיומות. דוגמא: "התורה הועברה מכל התפוצות בעולם באופן מדויק ללא שום טעות או סטייה - אף אות לא נמחקה / זזה / התחלפה / נוספה" - יכולת לנסות להוכיח זאת אם הייתה משווה את התורה היום למגילות קומרן, או לגילויים קדומים אחרים. ב. ההיגיון שלך פגום ביותר; אתה מסיק מסכנות שלא בהכרח נובעות מההנחות או מהעובדות. דוגמא: "אותה גרסה כמעט בדיוק לסיפור של האנשים שחוו מוות קליני שבאחד מהשלבים שבו הם רואים את הסרט של כל חייהם במהירות עצומה מה שאומר שכל מעשה שלך עכשיו כאן נזכר ו"מוקלט" ואח"כ גם מתורגם לשכר ועונש לאחר משפט" - נקודת המוצא שלך היתה: "...אנשים...רואים את הסרט של כל חייהם...". איך מכאן אתה יכול להסיק דבר על "שכר", "עונש" או "משפט"? מכל מקום, הקובץ שפירסמת יותר פילוסופי מאשר פוליטי, ולכן מקומו הראוי הוא בפורום פילוסופיה.
 
אם הבנתי אותך נכון, אז אתה מתכוון

5 שנים בפורום ואני התכוונתי בעולם הזה. יובל חיים.
 

קיז

New member
כמה תהיות.

לא הבנתי משהו במניפסט שפורסם פה. חשבתי שאסטרולוגיה אסורה על פי התנ"ך, מכיוון שזה מנהג אלילי. לא נראה לי שזה מפריע לכול מיני אנשים לעשות שענטז של דת, מיסטיקה, ושאר מושגים "רוחניים". מוזר שכול הידע של התנ"ך על העתיד, מתגלה רק בדיעבד. לא זכור לי שפעם אחת נבאו את העתיד בדיוק, לא בשיטת נוסטרדמוס הכללית. אני בטוח שאת כול השיטות של לחלוב נבואות על העתיד מהתנ"ך, כמו גימטריה של כול מיני מילים בו, אפשר ליישם על ספרים כמו אלף לילה ולילה.
 

smile2life

New member
הו אתם האנשים הלוגיים קטני האמונה

פשוט למות עליכם
 

קיז

New member
באמת למות עלינו.

מה לעשות שיש אנשים שדורשים קצת יותר הסבריים מיסטיים מעורפלים על החיים. יש אנשים ש "ככה" זה לא תשובה בשבילם, ובטח לא כי ככה הישויות האלוהיות עובדות. לפחות שאלה שלא לוגיים קטני אמונה יהיו עקביים, ולא יסתרו את עצמם.
 

smile2life

New member
קיז אני אשמח להסביר לך כל דבר ../images/Emo92.gif

לפי ראות עיני אבל במייל או דרך ICQ זה לא דיון לפורום הזה
 
קודם כל תודה על תגובתך.

אני לא יודע מאיפה שמעת דבר כזה, שאסטרולוגיה אסורה לפי התורה. מה שאני כן יכול להגיד לך שבתקופה הראשונה של האמונה באל בעולם, המאמינים עבדו אותו ישירות. לאחר מכן הם מסיבה כל שהיא ראו את כל הכוכבים, את השמש ואת הירח כאמצעי משום אדירותם להתפלל אליהם וע"י כך תגיע תפילתם דרך הכוכבים לבורא עולם. בתקופה היותר מאוחרת עבודת הכוכבים נותרה בעינה, כשלמעשה שכחו אותם מאמינים שתפילתם אמורה היתה לעבור הלאה לבורא עולם וכך למעשה מעשיהם נחשבו כבר עבודה זרה. בדילוגים בתורה אפשר למצוא לפי חיפוש של מילים ידועות. אם אתה לא יודע מה לחפש איך תמצא? זה בעניין דילוגים. הבנתי שיש גם נבואות שהם פשט, כלומר שאפשר להבין אותם ללא דילוגים. ידוע לי שיש בספר ישעיה, יחזקאל, אם אני לא טועה במשלי ועוד הרבה שאני לא יודע אבל תמיד אפשר לשאול מומחים שיודעים אם באמת מתענינים. רק טוב, יובל חיים.
 

קיז

New member
מקור האיסור

אני לא רוצה להפוך את הפורום הזה לויכוח על אמונה דתית, שזה דבר שכמעט אי אפשר להתווכח עליו, אבל מקור האיסור הוא בספר דברים פרק ד´. אם תרצה להמשיך בדיון, אפשר לעשות זאת דרך דוא"ל.
 
למעלה