לבעלי אגו (הערוץ)

verdax

New member
שלום מר אייזנברג,

אני צופה שנים רבות במשחקים שמשודרים ביורוספורט עם הפרשנות הנפלאה לאורך השנים של מייק האלט, מייק סמית', ג'ו ג'ונסון ולפעמים גם דומיניק דייל שתמיד כיף לשמוע אותו וגם לראות אותו משחק. אתמול בלילה בערוץ אגו היתה הפעם הראשונה שיצא לי לשמוע משחק עם צמד פרשים ישראלים וראיתי את המשחק של אוסליבן נגד דוהורתי. האמת, דיי הזדעזעתי מהרמה הנמוכה של הפרשנות - פחות משלך, יותר של הפרשן השני שדיבר שאת שמו אני לא זוכר, שהיה ברור מעבר לכל ספק שאין לו שום ידע במשחק. אני מסכים עם כל מה שנכתב בהודעה מעליי של 3d3n. מס' הערות נוספות, ואני אתייחס למשחק שראיתי: 1. אני לא מעוניין לשמוע תגובה שלכם על כ-ל מכה ומכה, לא חייבים לדבר בכל מחיר ותגובות כמו "איזה יופי", "מכה נהדרת", "אוסליבן תעשה לי ילדים" לא ממש תורמות משהו. 2. למה "כדור 6" ולא "כדור ורוד" ("pink ball")? (כנ"ל כמובן לגבי שאר הצבעים...), אבל אוליי זה פשוט עניין של הרגל, לי זה הפריע, לא יודע אם לאחרים זה גם מפריע. 3. משחקים סנוקר על "שולחן" - לא על "מגרש".... זה לא כדורגל
אני חושב שהפרשן שלצידך אמר "מגרש" כמה פעמים. 4. שמעתי אותך אומר מספר פעמים "safe" - "מכה הגנתית" לא נשמע טוב יותר? 5. הפרשן שלצידך כל הזמן אמר את מספר הנקודות במהלך הברייק, לדוגמא "המצב כרגע הוא 12:0 לטובת אוסליבן". זה נשמע נורא מגוחך. מה זה משנה כמה נקודות יש במהלך הברייק?? (והשופט אחרי כל מכה אומר כמה נקודות יש בברייק, וזה גם כתוב על המסך) כשאוסליבן יגיע לחצי-סנצ'ורי אפשר לציין את זה, או כמה נקודות נשארו על השולחן, דברים כאלה, אבל לא הערות מהסוג שהפרשן שלצידך אמר. 6. ההגיה השמות של השחקנים - מה שנכתב בהודעה מעליי. מאוד מפריע כי זה נראה חובבני. עיקר ההערות שלי הם לפרשן שישב לצידך. לגביך : פרטי הטריוויה על השחקנים והאוירה זו תוספת חיובית, בייחוד כשהקהל שצופה בארץ הוא חובבני. ההערות שלך במהלך הברייק על מכות לפתיחת האדומים והרציונל מאחורי מכות ההגנה היו טובות וגם ההערות לגבי ההחלפה של יד ימין ויד שמאל אצל רוני אוסליבן (כשהפרשן לצידך לא הבין מה הביג דיל!!). זהו פחות או יותר. כעת מתקיימים המשחקים של אליפות אירלנד שמשודרים ביורוספורט - שלח את הפרשן שישב לצידך לצפות במשחקים האלו, ולשמוע איך ה"פרשנים האנגלים" עושים את זה.

קודם כל אחלה של יוזמה.

לגבי הפרשון - ברור לי שמדובר בפניה לקהל הרחב אבל עדיין יש דברים שאפשר לשפר : לתת 30 דקות הקדמה ען חוקי המשחק והסברים על סוגי מכות וכיוב - ככה אפשר היה להוריד מכמות המלל שפוגעת במשחק (ע"ע פרשנות אירופאית) - לפעמים לא יודעים מי הפרשן ומי השדרן - שהשדרן ישדר והפרשן יפרשן ולא ערבוב. - לסקר טורנירים בארץ - לקבל חבילת שידור ללא פרשון מוקדם של האנגלים זה ממש הורס. - לתת פינה של טיפים לשחקן - יכול להיות רעיון מעולה. בהצלחה.

עוד דבר חשוב מאוד - לא שומעים את המשחק!

אתם מנמיכים את הסאונד ולא שומעים את הכדורים בכלל. חלק מהחוויה של כל צפייה היא הסאונד - אי אפשר לוותר על זה. אני חובב גדול של גימי ווייט והרבה לא יוצא לראות אותו לאחרונה, למרות שפה זו כמעט ההזדמנות היחידה , קמתי מהספה כי השידור (איכות תמונה מעולה ) הופך בלתי נסבל. חבל.

9ball master

New member
אם יגבירו את הסאונד אז..

ישמעו גם את השדרנים האנגלים יותר חזק ולא יהיה ניתן להוסיף פרשנות בעברית

9ball master

New member
אני חושב....

שאם משדרים תוכנית רכש אז שישדרו אותה בשפת המקור שלה ויוסיפו כתוביות תרגום למי שלא מבין את שפת המקור, רק שנראה לי שזה יותר יפריע מהדיבורים כי הכתוביות יפריעו (למרות שניתן לבצע את זה גם מבלי שזה יפריע) שים פרשנים ישראלים לשידורים מקומיים.

3d3n

New member
שחכת את ריי רירדון בתוכנית של היום

גם לו הוענק תואר MBE.

shai Eisenberg

New member
חברים יקרים....

קראתי בעיון ובקפידה את התגובות. חלק מהדברים שהועלו ייושמו בתוכניות הבאות (שוב, תזכרו ש- 22 מתוך 48 תוכניות כבר פורשנו). בנושא השדר שלצידי. רבותיי, אתם צריכים להבין שבועז קורפל הקולגה שלי הוא שדר. שדר ולא פרשן. הפרשנות המקצועית מגיעה ממני. שגיא, למרות שאני לא מסכים לגמרי עם הדרך שכתבת (לדעתי אתה אמור לברך על שידור כל סוג של ביליארד בישראל), אני יכול לבשר לך שערוץ אגו ממשיך בדרך הזו ומצלם החודש (או חודש הבא) תחרות 8-Ball שבה ישתתפו 8 שחקנים ישראלים. שלבי הרבע, החצי והגמר יצולמו במלואם, כשכל משחק יקבל תוכנית שלמה של שעה.

9ball master

New member
שי, כפי שאתה יודע...

אין לי כבלים או לויין, אני לא רואה טלויזיה מהסיבה הפשוטה שאין מה לראות! אני נואשתי מערוצי הטלויזיה המקומיים ומחברות הכבלים... אני חושב שיהיה שלום במזרח התיכון לפני שתהיה לנו טלויזיה נורמאלית... אם נתרכז בביליארד, אז אני לא צריך לחכות שאיזה ערוץ נידח יעשה לי טובה ויזרוק לי עצם בשידור חוזר ומצומצם... ממש ברגעים אלו אני מסיים שלושה ימים רצופים של צפייה בשידורים ישירים ודחויים (בגלל הבדלי השעות בין אסיה לאירופה) של אליפות העולם ב 9ball, העלות של הצפיה היא מגוכחת $25 ל 9 ימים ואם נחלק את זה למספר שעות השידור ששודרו אז העלות לשעה היא אפסית... שלא לדבר על ההפקה (הפקה משותפת ל star sport, espn asia ו star sport) שאין שניה לה בשידורי ביליארד כולל שידורי הסנוקר של יורוספורט.... האינטרנט מספק לחובב הביליארד (פול בעיקר) אין ספור מקורות חוקיים!!! של שידורים חיים או משחקים מוקלטים עם זה ברמה מקצועית או חובבנית, אם זה בתשלום זניח או בחינם. אז לברך? אני אהיה הראשון שאברך ברגע שיהיו שידורים חיים/דחויים מלאים של תחרויות בינלאומיות גדולות כמו אליפויות עולם או גביע מוסקוני.... ולא רק שידורי highlights ערוכים ודחוסים לשעה שבועית. בתכלס בשלוש שנים האחרונות אליפות העולם ב 9ball נערכה במזרח, כלומר שידורים חיים היו מועברים בשעות הבוקר עד הצהרים שהן שעות שידור "זולות" מבחינת הערוצים. סנוקר נהפך לספורט הפופלארי שהוא היום באנגליה בזכות הטלויזיה, ה BBC רצו להרשים את הצופים בשידורי צבע והוחלט לשדר סנוקר בגלל הכדורים הצבעוניים.... אני חושב שכל גוף בעולם שרוצה לקדם את ספורט הביליארד צריך לפעול לכיוון הטלויזיה וכן הכוונה שלי לאיגודים השונים בעולם וגם בארץ! הידעת למשל שערוץ espn שמשודר בארץ מותאם לישראל! כלומר ניתן להשפיע על לוח השידורים שלהם ולהוסיף שידורי ביליארד שיש ל espn זכויות שידור עליהם (ולא חסר בהשוואה לקיים היום)

שי אייזנברג-איך הרייטינג של זה עד עכשיו ?

אתה יודע אולי ? ואתם עושים עבודה טובה אני בטוח שנראה רק שיפור...

shai Eisenberg

New member
לצערי אדר...

לא מודדים רייטנג בערוצי הכבלים והלווין, כך שאין לי מושג. אין לי ספק שזה יתפוס. אל תשכח שמדובר ב - 48 תוכניות שירצו גם בשידורים חוזרים תקופה לא קצרה בערוץ אגו תודה על הפרגון הכללי

שי עוד מכה דברים

קודם כל אל תתיחס ברצינות רבה מדי לשגיא הוא פרפקציוניסט ושלמות תקבל ממנו הנהון של הסכמה (הכול מאהבה) מעבר לזה אני יודע שכבר מאוחר מדי אבל להבא סנוקר זה לא ספורט מהיר ולא חייבים גם פרשן וגם שדר למרות שהאינטאקציה בניהם נחמדה עדיף בלי שדר בכלל על שדר שיש לא התלהבות אבל לא מבין מהחיים שלו לדוגמא בפורומלה אחד במקצים של האימון והדירוג שומעים רק את הפרשן (ששכחתי את שמו יכול להיות שזה אתה) וזה הרבה יותר נחמד בלי אלי אילדיס שפוגע בערך בכל משפט שלישי שהוא אומר שאין בו טעות כל שהיא אני מבין שהוא אוהב את זה אבל הבחור באמת רק מפריע מעבר לזה אם אין מה להגיד לא צריך לדבר לא צריך להשתיק את השדרים האנגליים או שתתנו להם לדבר ולכולנו להנות גם מהפרשנות שלהם (כמו שלפעמים יש בשידורים של הליגה האנגלית בערוצי צרלטון) או שתתרגמו אותם עוד משהו יש לכם את היכולת לדעת בידיוק מה הולך לקרות לפעמים אז אם אתם רואים שהוא הולך לתת קאנון לאדומים פשוט תגידו שנראה לכם שהוא הולך לעשות את זה ואיפה הוא הולך להכות טעיתם? לא נורא גם ביורוספורט טועים טעיתם הרבה יותר מדי? תחזרו אחרוה ותקליטו שוב. מעבר לזה תכניסו גם את הדירוגים העולמיים לעניין נכון שרוני אוסאליבן הוא שם נפוץ אבל צריך להגיד את הדירוג שלו (נכון לרגע התחרות) שאנשים יבינו שמדובר בשחקן רציני חוץ מזה יופי שאתם עושים ואני מאד מקווה שהשידור של הטורניר פול יהיה רציני ולא ערוך ויראה משחק ולא אווירה כמו שהיה אז בספורט חמש פלוס תודה רבה ותמשיך בעבודה הטובה

דווקא אהבתי את הפרשן מערוץ 5

של פעם כשהיו משדרים סנוקר מדי פעם, מישו זוכר את שמו?

9ball master

New member
אם אני לא טועה

קראו לו בועז אורדן (או משהו כזה) לא יודע מה אהבת בו כי כל משפט שני שלו היה שטות גמורה, אין לו שום הבנה בביליארד וסנוקר....

למעלה