לבעלות הסויהבלה

Belladonna Took

New member
לבעלות הסויהבלה

אוף... הסויהבלה נמצאת אצלי כבר חודשיים ולמרות שעשיתי כל מיני נסיונות אנחנו לא מספיק מרוצים...

מתנצלת מראש על מבול השאלות...

אז ככה, בעלי ואני הכי אוהבים חלב סויה, בייחוד בשביל הקפה ולפעמים קצת בשביל קורנפלקס. אני גם משתמשת כמובן באפייה.

חלב סויה לא יוצא לנו מספיק טעים. עם המרקם הצלחנו להגיע לתוצאה טובה אחרי שייעצתן לי לעשות עוד סינון אבל למרות שאני מוסיפה וניל ומעט מלח וסוכר חום התוצאה לא משביעה רצון. הטעם לא מספיק טוב בעיני והחלב גם מרגיש "ריק" כזה, מימי. האם יש זן מיוחד של סויה שעדיף להכנת חלב? כי אני סתם קניתי בחנות טבע במשקל.
מה עוד אפשר לעשות? לשים פחות מים או יותר פולים? כמה אני יכולה לשחק עם הכמויות מבלי שזה יגלוש מהמסננת או יישרף?

הכנו גם חלב קשיו ללא חימום וזה יוצא אחלה מבחינת הטעם אבל בקפה זה לא מסתדר. חלק שוקע וזה לא מתחבר. רעיונות?

אם אני רוצה להכין חלב שיבולת שועל, באיזו מסננת אני משתמשת? נדמה לי שבמסננת של חלב האורז זה ייצא מאוד דייסתי לא? ומה לטעמכן עדיף, עם חימום או בלי?

מנסה לא להרים ידיים עדיין למרות שבעלי כבר הציע שנמכור אותה...

תודה מראש לעונות

regvuv1

New member
מתייצבת

חלב סויה הוא אכן הכי קשה. אנחנו מאוד בררנים גם כן, אבל כמו שכתבתי כאן בעבר: השריה של פולים למשך 24 שעות לפחות, אחרי שהם כבר מתנפחים להחליף להם לפחות פעמיים את המים במים רותחים - מוציא להם את הטעם השעועיתי שלהם. אני שמה כוס מדידה שלהם וזה מספיק, אבל אם הטעם מימי לכם מדי, תוסיפו עוד קצת - נניח רבע כוס. לא כל כך בקלות זה יגלוש מהמסננת. אני אוהבת להחליף פחות מרבע כוס מדידה במשהו אחר, מה שאהבנו בינתיים היה אורז מלא, שקדים ואגוזי לוז קלויים (טעם שוקולדי), אני מורידה רבע כוס סויה ושמה יותר מרבע כוס מהתחליף, יוצא טעים ומרקם משובח יותר מאשר רק סויה. אין צורך להוסיף מלח, הפסקנו עם זה כשהגענו למתכון הנכון, ממליצה לנסות להוסיף רבע כפית גואר גאם לפני ההפעלה, זה עוזר לחלב להתייצב ולא להתפרק לחלקיו - אבל ממש לא חובה, אנחנו לרוב שוכחים. אנחנו ממתיקים עם 4 כפות מייפל (אמיתי, אנחנו בקנדה...) כל ליטר וקצת של חלב, אפשר גם עם סוכר/אגבה/תמרים. יצא לנו לקנות פולי סויה שלא היו מוצלחים, שווה לנסות לקנות אורגנים - לפעמים הם פשוט יותר טריים, כי חיי המדף שלהם קצרים יותר.
לגבי שיבולת שועל, היום אני כבר לא יכולה כי היא משפיעה עליי כמו גלוטן, אז מה שאני כותבת זה מניסיון של פעם אחת: לא בישלנו אותה, הכנו במסננת של החלב ולא האורז.

Belladonna Took

New member
אני אנסה

גם את הגואר גאם, גם לשים קצת יותר המתקה וגם את עניין ההשריה במים רותחים, עד עכשיו רק החלפתי מי ברז רגילים.
&nbsp
וואו, אני ממש מקווה שאצליח... זה יהיה ממש מבאס אם לא...

regvuv1

New member
בהצלחה ותעדכני, אם אזכר במשהו נוסף - אכתוב פה

Belladonna Took

New member
טוב אז ניסיתי בינתיים

סויה בלבד, שמתי כוס ורבע בערך.
&nbsp
השרתי ל- 48 שעות (לא בכוונה, זה פשוט יצא ככה...) והחלפתי את המים לפחות פעמיים ביום
כולל 3 פעמים עם מים רותחים.
&nbsp
מבחינת המרקם נראה שיצא טוב, למרות שעדיין עם הקפה זה לא מתחבר במאה אחוז (אבל ראיתי את זה קורה גם עם אלפרו כך שמילא).
&nbsp
הוספתי כף וחצי של סוכר חום וזה יצא סבבה מבחינת המתיקות אבל הריח שלו לא משהו. יכול להיות ש- 48 שעות זה יותר מידי זמן וזה כבר מתחיל להתקלקל?
&nbsp
השארנו את הבקבוק עם החלב הרותח על השיש לשעתיים כדי שיתקרר קצת לפני ההכנסה למקרר. יכול להיות שהספיק להתקלקל בזמן הזה?
&nbsp
בקיצור, אני לא בטוחה שיהיו קליינטים לחלב הזה... אני מתחילה להתייאש מהסויה ונראה לי שאנסה דברים אחרים.
&nbsp
הניסיון הבא - שיבולת שועל עם קוקוס. נראה איך ייצא

regvuv1

New member
לא סביר שהספיק להתקלקל

אנחנו משרים בין יום ליומיים תמיד, תלוי מתי יצא לנו לזכור להכין, ותמיד משאירים על השיש את החלב המוכן להתקרר כמה שעות. ניסית לקנות פולים במקום אחר? זה נשמע טפשי, אבל זה מה שפתר אצלנו את הבעיה בהתחלה. באסה...

Belladonna Took

New member
היום אני אקנה פולים במקום אחר

וגם אורגניים.
&nbsp
נראה לי שזו ההזדמנות האחרונה בהחלט שאני נותנת לסויה...
&nbsp
מקסימום נחזור לקשיו שהוא טעים בכללי אבל לא מתפקד טוב בקפה.

Belladonna Took

New member
אז עכשיו מתוך ייאוש מה

הכנתי חלב שיבולת שועל עם קוקוס שאני זוכרת שפעם המליצו על השילוב.
&nbsp
כוס שיבולת שועל ועוד קצת שבבי קוקוס. השרתי קצת והכנתי בלי חימום.
&nbsp
2 כפיות סוכר חום ומעט וניל וזה יצא ממש טעים!
&nbsp
עכשיו זה רק צריך לעמוד במבחן הקפה ואז אני אהיה מרוצה

למעלה