לבעלות הנספרסו

Anne Shirley1

New member
לבעלות הנספרסו

יצאה מהדורה מוגבלת של טעמי חורף אני אהבתי מאוד את השוקולד המריר מוצלח ביותר ופינוק אחה"צ מושלם ביום קר שכזה. את הוניל לא אהבתי (אבל מניחה שמי שחובבת מתוק תאהב יותר אני בפירוש מעדיפה מריר). יש גם דובדבן חביב ותו לא.

Anne Shirley1

New member
אין לו מספר או שפיספסתי

אני שותה חזק יחסית בבוקר 10 ואחה"צ 8 ולי הוא היה חלש יחסית אבל מאוד שונה וטעים והניחוח של השוקולד זה מה שקנה אותי. אני מניחה שלמי שאוהב קפה חזק יחסית זה כמו "שוקו". כאמור עדיין מומלץ מאוד לטעמי.

juspan

New member
אפרופו, אתן מבדילות בכלל בטעמים השונים

ואני לא מתכוונת לאלו שאת מדברת עליהם (וניל, דובדבן וכו', לא מכירה אישית את זה, כלומר לא ניסיתי) אבל סתם הקפסולות הרגילות עם מיליון השמות (רומא, ארפג'ו, ווטאבר), אצלנו הכל מפוזר במגירה ענקית בעשרות סוגים (מתפזר מעצמו) וחייבת להודות שבחיים לא הבחנתי בשום דקות של הבדלים בטעם... קפה, טעים.

Anne Shirley1

New member
השאלה עד כמה את בעניין

כמו שביין למשל ואלכוהול בכלל אני ממש לא מבינה לא את המונחים ולא מצליחה להבחין בניואנסים. כל התיאורים נשמעים לי קסומים ותו לו (טעם אדמתי וכדומה). קפה אני אוהבת ומאוד ועם הזמן פיתחתי לי העדפות ויכולת אבחנה. אני בהחלט מבחינה בשוני בין הטעמים. אתם מזמינים מכל הסוגים?

juspan

New member
לא יודעת אם מכל הסוגים

אבל מהרבה, מכיוון שלא זו אני שמבדילה בכלל, זה שטוען שהוא מבחין כמובן בטעמים השונים קונה את זה בחנות ומגוון לפי בחירתו (לא מזמינים את זה דווקא). בגלל שאחרי יומיים הכל פשוט באמת מתפזר לי במגירה, אני אפילו לא מסתכלת מה אני לוקחת בכלל. אכן, אני לא שתיינית גדולה של קפה ובטח לא מבינה יותר מדי ומתעמקת. לולא המכונה הייתי מוותרת על זה רוב הזמן ותמיד אהבתי באמת רק בבית קפה לשתות קפה אמיתי (או שהייתי מטביעה את עצמי בקפה שחור
כשהייתי צריכה להיות עירנית פעם בעבודה/לימודים וכו' אחרי 4 שעות שינה נגיד של חיי הוללות).

Anne Shirley1

New member
את הכי לא קפה שחור

בדמיון שלי קטעים! ואני דוקא מניחה את הקפסולות בכלי שקוף ליד המכונה זה מאוד יפה. תגידי הדצמברית שדלך עלתה לא' בגיל חמש ותשע? זה מה שמסתמן אצלנו אחרי יום ההורים ואני כבר מבוהלת מהתגובות של כל מי ששומע שהיא תעלה לא' כה צעירה התלבטתם?

juspan

New member
אויש, פעם הייתי הכי קפה שחור

ועוד כל מיני דברים (למשל לפני שהייתי אמא יכולתי להנות באירועים רלוונטיים מאלכוהול אמיתי הכי הארדקור, נקי וכו', עזבי שאני לא הולכת כבר לאירועים כאלה, יעני ברים וכו', אבל גם אם מזדמן פה ושם אלכוהול ושותים מסביבי - אני לא מסוגלת לשתות שום כלום מעבר ליין, זה עושה לי רע רק לחשוב על זה). והוא קונה בבת אחת מלא חבילות אז המגירה הענקית הזו היא בדיוק המקום המתאים, אבל בהחלט נשמע שיפה ככה לשים אותן בכלי שקוף לתצוגה אמנוצ'ית
אולי אאמץ פעם בקטנה כשאארגן את כל המשטחים במטבח שלי שדי עמוסים. וכן, היא עלתה לכיתה א' בגיל 5 ו- 9, והיא לא הלכה לגן מהסוג שהבת שלך בטוח הולכת אליו, כזה שעוד יש מה להתלבט לגביו ויכול להועיל במקרים מסוימים להישאר בו, לו יכולתי הייתי מעבירה אותה שנה לפני לביה"ס
כי באמת בשנה האחרונה שלה הוא הפך להכי גנון פעוטון משפחתון בן לילה (לא שלפני הוא היה מקום מדהים "פדגוגית", אבל לפחות היו ילדים בני גילה וגדולים ממנה). תכלס ממש לא התלבטתי לרגע, גם היא חיכתה לזה מאוד והיה ברור שהיא בשלה. גם עושים כאן לכולם אבחון בעיר של רופא ופסיכולוגים לא קשורים באמצע השנה האחרונה של הגן, והם אמרו אז פה אחד - ביה"ס מחכה לה! אבל אכן היא היתה הכי קטנה בכיתה (ועודנה, למרות שרוב הכיתה התחלפה), אבל זה לא משהו שהיווה איזו בעיה או היה בכלל אישו. פיזית היא נראית ממוצעת כזו ליד רוב הבנות (כלומר גם אלו שחוגגות עכשיו ממש, חוץ מליד החברה הכי טובה שלה שנראית בת 9:)

rnavina

New member
בן הנובמבר שלי

התחיל כיתה אל״ף השנה ולאחרונה חגג שש. בפגישה האישית בערך באמצע השנה הגננת אמרה לי: במקרה שלו ממש ברור שהוא מוכן לכיתה אל״ף. מכל הבחינות. יש היום טרנד להשאיר אם יש ספק, או בכלל להשאיר את הקטנים. זה קצת מצחיק בעיני כי תמיד יהיו קטנים ולא תמיד הם הלא מוכנים. הבת שלך גם נראית בגיל השנתון ולא קטנטונת, נכון? למרות שאצל בנות זה פחות משנה... בקיצור אל תחששי.

JJ2004

New member
ממליצה לך בחום לקרוא את מצויינים של מלקולם

גלדוול. (ספר מעולה בלי קשר לדיון!) אימפירית, הגדולים בכיתה מצליחים יותר (אימפירית). ולכן, זה שתמיד יהיו קטנים, לא אומר שצריך להיות אדישים לאפשרות שילדינו יהיו אותם קטנים

rnavina

New member
לא הבנתי. הגדולים כלומר המבוגרים?

הם אלה שמצליחים יותר אמפירית? ומה זה מצליחים? מרויחים יותר כסף? לא אמרתי להיות אדישים לאפשרות, אבל תסכימי שאין טעם להשאיר נניח באופן גורף את ילידי אוקטובר והלאה כי זה פשוט אומר שחותכים אחרת את השנתון. כי לא בהכרח הצעירים הם הלא בוגרים. לא?

JJ2004

New member
...

כן, המבוגרים. מצליחים בספורט, במוזיקה, במחשבים בכל דבר. קריטריונים מאוד רחבים של הצלחה (ולאו דווקא כסף). וכמובן רק סטטיסטית (שוב, ממליצה לקרוא את הספר). האם בהכרח הצעירים הם הלא-בוגרים? מניחה שאם תסתכלי בגנים שלך בגדול תגלי שבין ה"לא בוגרים" יש את הצעירים יותר. כי בגרות זה לא (רק) אופי, אלא באמת בשלות שמושגת עם הזמן. זה לא אומר שאין קטנים שהם מאוד בוגרים (בעיקר למשל אם הם ילד שני או שלישי במשפחה) ברור שלא צריך להשאיר באופן גורף. את יצאת נגד "הטרנד" ואני רק כתבתי שהטרנד הזה מבוסס מבחינה מחקרית, להבדיל מהטרנד ההפוך שהיה כשהיינו קטנות ("עדיף שהילד שלי יהיה עם גדולים ממנו כדי שיימשכו אותו למעלה).

rnavina

New member
אז יש אישור לחוסר ההצלחה שלי

כי אני מהצעירים... סתאאאם מי אמר שהתופעה הקודמת לא היתה מבוססת מחקרית? הטרנד עכשיו בעייתי בעיני כי כביכול ההנחה היא שילד צעיר בשנתון צריך להישאר עוד שנה בגן אלא אם יוכח אחרת. לדעתי צריך לבחון כל מקרה לגופו.

JJ2004

New member
את מכירה ביסוס מחקרי לטרנד הקודם?

את צודקת, הייתי צריכה לכתוב - לא מבוסס מחקרית למיטב ידיעתי.

JJ2004

New member
מה זה משנה?

בין אם היה מחקר, ובין אם סתם היתה "תחושת בטן" שכך נכון וצריך להיות, המחקרים היותר חדשים לא התעלמו מהמצב שהיה, או ממחקרים שהיו, ובכל זאת מצאו שאינם נכונים ככלל. אם היה פעם מחקר (או מחשבה) שפורמולה עדיפה על חלב אם, זה מחליש מחקרים מאוחרים שמוכיחים שזה לא נכון?

rnavina

New member
כי מחר יכול לבוא מחקר ולסתור את המחקרים החדשי

לא? לי זה דווקא הזכיר דוגמה אחרת. שהפסיקו ליילד עכוז בגלל איזה מחקר, ואחרי כמה שנים גילו שזו בעצם היתה טעות
ועכשיו חוזרים ללידות עכוז (וגינליות. לא קיסרי. בחלק מהמקרים. תלוי במצב) כשרוב הצוות נעדר ניסיון בגלל ההפסקה הממושכת של לידות עכוז.

JJ2004

New member
אז את מציעה לזרוק את המחקרים לפח? להתעלם מהם?

אני ממש לא מבינה מה את אומרת. כל עוד אין כלים סטטיסטיים סטטיסטיים (להבדיל כאמור מהתבוננות בילד עצמו), כל מה שאפשר לעשות זה לעשות מחקרים, ולעדכנם כל הזמן. כשיבוא מחקר אחר סותר אז נתעדכן בהתאם.

rnavina

New member
ממש לא. נראה לי שאנו מסכימות

שצריך לבחון כל מקרה לגופו ולא להחליט שרירותית. קראתי את התגובה לג'וספאן וזה מה שהבנתי ממנה...

למעלה