לבנות עם אנדו

jusi1

New member
לבנות עם אנדו

היי לכל אלה מכן שעוברוצ טיפולים ויש אנדומטריוזיס.
הייתי רוצה לרכז איזה סבב (כמויות וימי הורמונים) היה לכן המוצלח .
אני בסבב רבעי ושום סבב עדיין לא אצלייח להגיעה להחזרה...אשמח לשמע דוגמאות אולי מתפספס משהו..
סבב ראשון שלי היה כ16 ימים התחלנו בקטנה מחשש של תגובה לא טובה עם 250 מנופור וצטרוטייד עם כל בדיקה העלנו מנופור פעם ל 350 ובסוף ל 450. הזרקנו צטרו ומנופור הגענו לשאיבה של 3 ביציות רייקות כאשר היה כ10 זקיקים בגדלים 23,21,19,18,17,16,14,11,12 וקטנים...
סבב שני התחלנו דקא 0.1 ומנופור 450 אחרי שבוע וחצי הפסקנו כי פרוגסטרון קפץ פתאום ל 23..:(
סבב שלישי היה ארוך כאשר הזרקתי שבועים רק דקא 0.1 כל יום כשבארבעה ימים ראשונים עוד לקחתי ויזאבל במקביל, ואז הוספנו 300 מנופור ו300 פיוריגן לעוד שבועיים וחצי היו זקיקים של בערך 17,16,14,13,13,12,11.. וקטנים ונשאבו 4 ביציות שתיים אטרוטניות או משהו כזה ו2 ריקות...:(
הפעם בין סבב קודם לזה היתי על יסמין ולא על ויזאבל והתחלתי להזריק ביום א שעבר דקא ביום השני הוספתי פיוריגן ומנופור 300 כל אחד ביום רבעי הפסקתי דקא המשכתי עם המנו ופיורי ובשישי הוסםתי צטרוטייד וככה עד היום היום עומד על 14,11,11,11,11,10 וקטני..רירת 11.5 ממשיכה להזריק היום ומחר ובשישי שוב בדיקה..מה דעתכן? האם יש סיכוי הפעם??
איך זה עבד אצלכם?

טוליתי

New member
שתי הערות
:

1. הפערים בין הזקיקים הגדולים לקטנים גדולים, וייתכן מאוד שמתפספסות פה ביציות פוטנציאליות. מה שניתן לעשות זה לתת יותר ממבייץ אחד, כדי לעזור לזקיקים הקטנים להבשיל. הכוונה היא לשילוב של אוביטרל עם פרגניל או אוביטרל+ פרגניל, או אוביטרל+פרגניל+דקפפטיל.
2. אנדומטריוזיס היא מחלה אוטואימונית. כתבת שהיו לך ביציות אטריטיות וזקיקים ריקים. לדעתי, כדאי לשקול סטירואידים בתקופת הסטימולציה.
ואנא ממך, שרשרי הודעותייך כדי שהודעות מהיום לא יעברו לעמוד 2. תודה על ההתחשבות

spirt20

New member
קצת עזרה

אולי הפרוטוקול המוצלח שבר חווה עשה לי יעזור לך וגם טוליתי תיתן חוות דעת. לי אומנם בסוף אין אנדו אלא רק זיהום שהיה גורם לחצוצרה לחלות אבל בזמנו מאחר ולא היתה סיבה לאי פוריות אז בר חווה חשד שאולי יש אנדו.. בסבב ראשון נשאבו 8, שני 4, שלי 5 ורביעי 12... אצלי תמיד היה פער בין הגדולים לקטנים והאסטדריול היה גבוה , במקרה שלי היה תמיד כמעט 100 אחוז הפריות כך שלא ייחסנו חשיבות לכמות הביציות. בר חווה יותר כיוון לכך שאולי יש אנדו ואולי פרוטוקול דונה יעניק לרחם מצב אופטימלי לקליטת עוברים אז. הוא נתן לי כמה ימים אסטרופם לפני המחזור , ביום השני והשלישי ארגולטרן + 225 גונל.... הגדילה הייתה בקצב איטי אבל נכנסתי לשאיבה עם אסטדריול מעל 11,000.. 15 זקיקים שמתוכן היו 10 ביציות בשלות שזה מכובד מאוד ועוד 2 קטנות ... כמה ימים לפני השאיבה הפרוגסטרון היה כמעט 4.. וקיבלתי כדור דקסטמזון שהוריד אותו ל3. בנוסף נתן לי אנטיביוטיקה לפני השאיבה.... כל אישה היא שונה, מגיבה לתרופות ולפרוטוקול בצורה שונה .. נשמע שאת אצל רופא יצירתי .. אבל שתדעי שנשים עם אנדו ידועות בכך שצריך למצוא פרוטוקול יצירתי עבורן, החדשות הטובות ש70 אחוז מחולות אנדו נקלטות בלי טיפולים והשאר מצליחות בטיפולים .. פשוט צריך לדעת מה נכון עבורך. טיפ נוסף הוא לבצע אולטראסונד תלת מימד שיוודא שאין נוזלים בחצוצרה שיכולים למנוע השרשת עוברים וההיסטוסקרופיה
שיהיה בהצלחה

spirt20

New member
אה ובנוגע למבייץ

בגלל האסטדריול הגבוה , קיבלתי דקפפטיל + אוביטרל+ פרגניל .. כדי לשלוט על רמות ההורמונים ומנגד לנסות להבשיל את כל הביציות

טוליתי

New member
אלה השלושה שכולן מקבלות

שלושתם מעלים את האסטרדיול, כך שזה לא בגלל אסטרדיול גבוה, אלא כדי ליצור הבשלה מיטבית לכל הזקיקים.

jusi1

New member
אוביטרל

אוביטרל הכוונה לפני השאיבה?
אני מקבלת מנוםור םיוריגן וצטרוטייד ולפני שאיבה אמורה עוד דקאפפטיל ואחכ אוביטרל ..

aa02

New member
למיטב ידיעתי...

אנדומטריוזיס היא מחלה עם מאפיינים אוטואימוניים אך אינה עונה להגדרה מלאה של מחלה אוטואימונית.

טוליתי

New member
צודקת, יש בה מרכיב אוטואימוני,

אבל היא לא מחלה אוטואימונית קלאסית.

jusi1

New member
המון תודה

תודה,
אני כן מקבלת שני מגדלים אנן מקבלת 300 מנופור ו 300 פיוריגן וצטרוטייד..
אני כן אנסה לברר אם הרופא אם כדאי להוסיף סטרואידים ןדקסטמזן..השאפה אם בשלב זה של הסבב זה יעשה משהו??
ועוד דבר אין לי מושג איך לעשות שרשור:(:( אני מתחברת מהפלפון דרך האפליקצייה....:/ ודרך מחשב שכחתי ססמא שלי ולא ניתן לששחזר משום מה ... איך עושים את זה?

monte carlo

New member
הסבב המוצלח שלי עם אנדו'

אצלי לא איבחנו דרגה אבל יש ציסטת אנדומטריומה גדולה, חצוצרה סתומה והידבקויות קלות ברחם שהופרדו בהיסטרוסקופיה, ויש גם FSH13.1.
הסבב הראשון והמוצלח שלי התחיל ב2/3 זריקת דקאפפטיל ארוך ואח"כ 4 יחידות מנוגון שלא נתנו שום תגובה ולכן המינון עלה ל-5 יחידות ובהמשך ל-6 יחידות, ורק אחרי 18 ימי הזרקות (ו-99 יחידות מנוגון) עברנו לשאיבה כשהמצב היה 3 זקיקים - 20, 16, 12.
בסופו של דבר נשאבו איכשהו 5 ביציות, 4 מהן הופרו, 2 עוברים יפים הוחזרו ביום השלישי ושניים נוספים ניסו לגדל לבלצטו' להקפאה אבל זה לא הצליח.
שני העוברים נקלטו, אחד כנראה בינתיים הפסיק להתפתח אבל השני עדיין בשטח (שבוע 7).
האנדומטריומה שלי הכפילה את גודלה בינתיים ועכשיו היא 8X5 ס"מ, שזה די מטריד אבל נקווה שיהיה בסדר.

spirt20

New member
מזל טוב על ההריון

מאחלת לך הריון תקין ולידה קלה עם ידיים מלאות
.

jusi1

New member
מזל טוב!! ובהצלחה

וואו , המון מזל טוב על ההריון שיהיה מוצלח וקל. מאמינה שהאנדומטריומה עם התקדמות ההריון אמורה להםסיק להתפתח !!!!צריך להיות במעקב צמוד.

tallykr

New member
הסבב המוצלח שלי

בנוסף לאנדומטריוזיס גם פוליציסטית ויש גם בעיית זרע. ההריון המוצלח הושג בסבב 8 אחרי דקא ארוך וסטימולציה עם מנופור 75 וצטרוטייד. אוביטרל כמבייץ ואנדומטרין (4 ליום) ופרוגינובה (2 ליום) כתמיכה. היה גם מיון ברטוב והנצה והעוברים היו באמבריוסקופ.
היו 9 ביציות, 7 הפריות, הוחזרו 2, נקלט 1 ונולדה ילדה.
ןלפני כן בסבב 5 נקלט הריון תאומים שנפל ולא התפתח עם אותו הדבר רק בלי דקא ארוך. נשאבו 9 הוחזרו 2 ושניהם לא התפתחו.

jusi1

New member
מזל טוב!! ובהצלחה

מזל טוב ובהצלחה

יכול להיות שהרופא שלי מגזים בכמוצ הורמונים ולכן מתפסםס משהו? שכמוצ גדולה מזיקה במקום להועיל?
כל סבב עד כה אני מזריקה המון.סבב ראשון היה 19 ימי הזרקה של כל יום 450 יחידות של מנופור וצטרוטייד מביית אוביטרל.
סבב שני נעצר באמצע ביות מוקדם גם היה ככה רק במקום צטרוטייד דקא..
סבב שלוש היה עם מדכא ארוך של דקא ואז 16 ימי הזרקה של כל יום 300 יחידות של מנופור + 300 יחידות של פיוריגן + דקאומביית אוביטרל ...
הפעם התחלתי יום אחד דקא אחכ הוספתי שןב 300מנוםור+300פיוריגן לשלושה ימים אחכ המשכתי רק מנופור ופיוריגן כל אחד 300 ליומיים ואז הוספתי צטרוטייד מאז יום שישי שעעבר כל יום צטרוטייד +מנופור300+םיוריגן300...:/זה לא כמות מטורפת???
והתוצאות מאתמול :

jusi1

New member
תוצאה מאתמול

אז אחרי בדיקה מאתמוח הפרוגסטרון ירד ל 3.1, שזה טוב נכון?
אסטרדיול טיפס ל 4761.. וזקיקים:
ימין-14+10+10+קטנים
שמאל-16+13+13+12+קטנים.
עובי רירית רחם - 11.8.
אנדומטריומות- בימין 44 בשמאל 27.
הרופא אמר להמשיל להזריק בשישי ובשבת צטרוטייד מנופור300 ופיוריגן 300
וביום ראשון לחזור לבדיקות וככל הניראה ביום שלישי תהיה שאיבה...
מה דעתכן?

למעלה