לבנה מהאח הגדול

שחר מיה

New member
לבנה מהאח הגדול

גילוי נאות
לא רואה העונה את האח, רק מקבלת קצת עדכונים..
השבוע ציירו המועמדים את עצמם.
לבנה כתבה את שמה באותיות דפוס מעוטרות. העיטורים, הצלצלים המסולסלים שבקצה כל אות מעידים על אישיות מוחצנת, שזקוקה לקישוטים כי לא נוח לה לעמוד חשופה כפי שהיא בפני קהל. לבחורה שיש לה כאלה קישוטים באותיות לוקח הרבה זמן להתארגן כי היא מקפידה על הופעתה. נאמר לי שאכן ללבנה לוקח שעות לסדר את השיער ולבחור בגדים.
בנוסף ללבנה יש חנות לקישוטי מסיבות!! היא שמה דגש בחייה על קישוטים ותוספות
עוד משהו שצריך לתת עליו את הדעת ומדהים במבט שני על הכתב הוא שאביה של לבנה בכיסא גלגלים. ואז נדמות האותיות כאילו עומדות גם הן על גלגלים. במיוחד הג׳. לבנה טיפוס משפחתי ביותר שמזדהה עם מציאות חיו של אביה.

שחר מיה

New member
דור מהאח הגדול

הציור של דור את עצמו מלמד על דמות שמחה לרוב. הוא צייר את פרצופו כשמש. שמש מסמלת את דמות האם. הוא זקוק לאימו ואינו בטוח מספיק באהבתה. יחד עם זאת השמש קוצנית וזה מלמד על אגרסיות שפורצות מדי פעם. גם הלשון שבחוץ מצביעה על שובבות.
הבנתי ששבר את ידו וגם כמה כלים בבית.

אני מבינה שגרפולוגיה מקצוע נטול אתיקה

האם לבנה או דור נתנו לך אישור לנתח בפומבי את דגימות הכתב שלהם?

להכנס לעניינים הרגשיים שלהם?

זה לא אתי, ומריח מאוד רשלני.

שחר מיה

New member
החוק האתי

החוק האתי אומר שאם אתה אישיות ציבורית ניתן לנתח את כתב ידך. גרפולוגים מנתחים כל הזמן כתבים של אנשי ציבור. מנפוליאון ועד ללבנה. את הכתב יד שלך למשל בלי הסכמתך לא יהיה אתי לנתח.

מסתבר שהבנת לא נכון !

ראשית כדאי שנעשה סדר בדברים .
לבנה או דור נתנו את אישורם לחשיפה ציבורית ברגע שהחליטו לההפך לדמויות ציבוריות !
ברגע שאדם לוקח על עצמו ביודעין ובאחריות מלאה להפוך לדמות ציבורית באותו רגע הוא נפרד מהאנונימיות האופפת אותו ונחשף לאור הזרקורים .
לבנה או דור נתנו אישור לנתח בפומבי את דגימות הכתב שלהם ?
לא נראה לך קצת מוזר לבוא בטענה שכזו בו בשעה ששנהם חשופים 24 שעות ערום ועריה לעיני כל דיכפין , יתרה מכך בהתבוננות באיבחון הגרפולוגי
שנעשה לשנהם נאמרו דברים שידועים כבר לכל לגבי שנהם מבלי לפגוע חס ושלום בשמם ובכבודם או לחילופין לגלות דברים אפלים מאישיותם !
חשוב מאוד לדעת שגם באיבחונים שנעשים בפרהסיה לדמויות ציבוריות האיבחון הוא על קצה המזלג ונוגע בתכונות כלליות בלבד , לעולם אין ירידה
לפרטי פרטים וחשיפה טוטאלית של האישיות ( מטעמי אתיקה ) .
היי סמוכה ובטוחה שלאתיקה משקל סגולי רב ביותר בתחום הגרפולוגיה ושמרבית הגרפולוגים מיחסים לה משקל סגולי רב באיבחונהם .

הם נתנו את הסכמתם לכל מני דברים

אבל לא לכל דבר. כשהם מצטלמים 24 שעות מול מצלמה, הם מסכימים לוותר על אהאנונימיות והם מסכימים לחשוף את התנהגתם *הגלויה* ולהציג את עצמם כפי שהם רוצים. לאו דווקא לחשוף קונפליקטים רגשיים ואת הצורך שלהם באהבת אם, או תסביך אב לא פתור. לזה הם לא נתנו לגיטימציה.
הבנתי שמה שאתם עושים פה הוא חוקי, אבל אני לא מהמשטרה, ולא עו"ד אז זה פחות חשוב בעיני.
ועדיין, נראה לי לא אתי לפרשן דמויות למרות שהן ציבוריות, והכי נראה לי שטחי, כי אין פה ממש דגימת כתב, אלה ציור, שיכול להיות שגם הוא "מחושב" על ידי המשתתפים ומציג את עצמם כפי שנראה להם נכון באותו רגע. האם זה מספיק כדי לעשות איזה שהיא קביעה בגרפולוגיה? זה נראה לי מאוד מרחיק לכת.

את צודקת לגמרי ....

שימי לב למה רשמת " מצטלמים 24 שעות מול המצלמה " !!!
את באמת מאמינה שאדם שנותן הסכמתו ביודעין להיות מצולם " 24 שעות ביממה " כולל מצבים אינטיימים לא חושף עצמו ביודעין ואף מעונין בכך ?
אבל בואי נתמקד במה שמטריד אותך " האתיקה " .
חשיפת קונפליקטים רגשיים ?
האם מה שנכתב על לבנה או על דור לא היו ידועים לך ?
האם מקום עבודתה של לבנה " חנות קישוטים " לא ידוע לכל ?
האם מצבו הבריאותי של אביה של לבנה לא ידוע לכל ?
מה נחשף אצל לבנה ודור כאן בפורום שלא נחשף קודם " על ידם " .
עכשיו בואי עוד צעד קדימה ונדבר על " אתיקה מקצועית " שאת טוענת שחסרה כאן .
הרי ידוע לכל דיכפין מהי נטייתה המינית של הגברת לבנה !
מדוע באיבחון שנערך לה " לא היתה שום התיחסות לנושא " ?
יתרה מכך , הרי גרפולוגיה כהגדרתך ( וזה נכון ) יכולה לחשוף קונפליקטים ריגשים !
מדוע לא פישפשנו בקרביה של לבנה לגלות שדים אפלים בנושא ?
התשובה לכך פשוטה מאוד " אתיקה ,אתיקה, אתיקה " אף אחד לא רוצה לחשוף או לגלות דברים שיכולים לפגוע באף אדם ציבורי או אנונימי .
כבודו של כל אדם ציבורי או אנונימי הוא נר חשוב למרגלותינו וניתן לראות זאת בפורום .
חשוב לזכור שגם איבחון של דמויות ציבוריות בפרהסיה לא מגלה יותר ממה שכבר גלוי לכל .

כל טוב .

אבל זו היתה ההודעה הראשונה בדיון

אולי הבנתי לא נכון, אבל הודעה ראשונה פותחת דיון וישנה לגיטימציה, לכל הפחות, לגולשים אחרים להוסיף על מה שנכתב כראות עינהם. אולי אם לא הייתי מעלה את התהייה , היה מתפתח פה דיון יותר עמוק ופחות אתי. לא יודעת. זה חרה לי אז הערתי. אתם מוזמנים להמשיך אם זה נראה לכם נכון ואתי

תתפלאי אבל תפקידנו הוא שמירה .

ההודעה הראשונה היתה בעצם " הזמנה " הזמנה להציץ לנבכי הגרפולוגיה ולראות איך דברים שידועים לנו לגבי דמות מסוימת נותנים
את סימנהם בכתב היד .
יתכן מאוד שהייה מתפתח סביב הנושא דיון עמוק , כמו שיתכן שלא היה מתפתח דבר , בכל מקרה דבר אחד אני יכול להבטיח לך ( באחריות מלאה
)
גבולות האתיקה לעולם לא היו נפרצים בשום צורה שהיא .
מטרתנו בפורום כפי שאת מוזמנת לראות ואף לבדוק היא לייעץ ולבנות , חס ושלום לא לפגוע באף אחד או לחשוף שלדים קבורים בפרהסיה .

היפה בפורום שמכל דבר , הארה , והערה אנו בונים וניבנים !
הערתך לגבי האתיקה " רק חיזקה " את עמדתנו בפורום לגבי נושא חשוב זה !

תודה רבה לך וכל טוב .

ורד9

New member
ניתוח הכתב לעיל של פילדלפיה

רואים אישה נחמדה אבל סגורה,מופנמת
מחפשת קודם כל את חצי הכוס הריקה ומתעלמת מהחצי המלאה
מחפשת מה לא טוב
המלצה - תתחילי לפרגן ולא ישר לשלול זה מאד עוזר בחיים

עמוקה את ורד! סחתיין!

ניתוח מבריק ומעמיק שכזה. תודה שעזרת לי לסגור את הפינה של דעתי על מקצוע הגרפולוגיה

קסנדרה*

New member
לא לבנה ולא דור הסכימו או אישרו ניתוח כתב ידם

והניתוח שנעשה כאן, לא די שאינו מקצועי דיו, ורשלני, כפי שכבר הוזכר כאן, אינו מנותח באופן מקצועי ומוסדר,
ולא עונה על קריטריונים של אתיקה. ואני מקווה שלא מישהו מבני משפחתם יעלה על הניתוח ויתבע.

הצעתי, למחוק שרשור זה - לטובת כל הנוגעים בדבר.

על מה ולמה ?

קסנדרה בואי נחלק את דבריך לשניים .
1 רמת האיבחון .
2 קריטריונים של אתיקה .

1 רמת האיבחון , מסכים לגמרי עם כל מה שכתבת !!!
איבחון לגמרי לא מקצועי " נכון בהחלט " !
איבחון לא מסודר " נכון בהחלט " !

מובן שהאיבחונים שנעשו ללבנה ולדור הם לא איבחונים מקצועים !
מובן שהאיבחונים שנעשו ללבנה ולדור גם לא מסודרים מבחינה גרפולוגית !
האיבחונים שנעשו ללבנה ולדור הם נקודתיים בלבד , חלקיים בלבד , וכמובן שלא מהווים איבחונים מקצועיים .
מה שנעשה זו נגיעה מרפרפת ביותר על דבר ספציפי הידוע מכבר " ולא מעבר " .

2 נושא האתיקה המקצועית !
מדוע לא נעשו איבחונים מלאים ללבנה ולדור ?
מדוע לא נערכו איבחונים מקצועיים , מלאים , ומסודרים ללבנה ולדור כמו שאיבחון גרפולוגי " מקצועי " צריך להעשות ?
משום שאם היו נעשים איבחונים כאלו " ברמה המיקצועית " אז לבנה ודור היו נחשפים קבל עם ועדה במערומהם ואז טענתך לחוסר " אתיקה " היתה נכונה
בהחלט !

מובן שבפורום אנו לא עורכים איבחונים מלאים עם נגיעה וחשיפה בכל נים ונים !
מובן שבפורום לא נערכים איבחונים גרפולוגים מקצועיים ( זה גם מצוין מפורשות ) !
מובן שאיבחון גרפולוגי בפורום לא יהווה לעולם תחליף לאיבחון גרפולוגי אישי ופרטני !
הסיבה שאנו בפורום גרפולוגיה לא עושים זאת " לא נעוצה באי יכולתנו לעשות כך " !
הסיבה נעוצה במילה אחת פשוטה " אתיקה " !!!
לעולם לא נחשוף אדם על סך נבכי נשמתו " בפרהסיה " !

מה נכתב על לבנה שהוציא חמתך ?
שהבחורה אוהבת להתקשט וקישוטים ?
שהיא עובדת בחנות קישוטים ?
שאביה נכה בכסא גלגלים ?
שהיא אוהבת את אביה ?

מה לגבי דור ?
הרי מה שנכתב גם לגביו הוא מינורי לחלוטין וידוע לכל .

אני מנסה להבין את כעסך וזעפך , אבל קחי בחשבון שגרפולוג שעובר על חוקי האתיקה המקצועיים לא ממשיך בתחום !

כל טוב .

קסנדרה*

New member
גם דבריך אינם מדויקים

כנראה שזאת רוח הפורום.

כי לא כעסתי, לא זעפתי, ולא עלתה חמתי. כתבתי את הסתייגותי ותו לא.

shlang

New member
קסנדרה, מה שכתבת, לא העניין שלי, לא מתעסק

בזה והאח הגדול לא מזיז לי כהוא זה, אבל אהבתי את האמרה שלך ואני תמיד טוען שהדור הבא יקלל אותנו על איזה כדור הארץ השארנו לו, אנו, עם הטכנולוגיה שלנו מגלגלים את העתיד של ילדנו ונכדינו שיחיו בעולם פרימיטיבי והרוס. וחבל שזה כך, הרשי לי לצטט את אימרתך (למרות שציינת שזו אימרה אינדיאנית) בכל תגובה שלי, תודה

מקבל לחלוטין את הסתיגותך !

כנראה אכן לא ירדתי לסוף דעתך .
לתומי חשבתי שדבריך שנאמרו נאמרו להעברת ביקורת כלשהי על דבר לקוי וכל רצוני היה לתקן ולו במעט את הטעם הרע .
היות ולא כך הדבר ומדובר בהסתיגות אישיותית מסויגת הרי אין חולק על דעתך המסויגת .

כל טוב .

למעלה