לבנדר רפואי s‏Lavendula Officinali

saritsh

New member
מיון שמנים - על קצה המזלג

הידע של הצמחים מבוסס על הטקסונומיה של השוודי LINMAEUS 1778 – 1707, אשר מצא דרך למיין את הצמחים לפי הדמיון המורפולוגי. היום חלו שינויים בדרך הקלסיפיקציה של הצמחים, אך בפרינציפ החלוקה היא: למחלקה, תת מחלקה, סוג זן וכו'. לשם זהוי הצמח חשוב לדעת את השם הגנרי והזן. כך – אם אנו מדברים על לבנדר אז יש LAVENDULA ANGUSTIFOLIA ויש LAVANDULA OFFICINALIS וכו'. למרות ששניהם לבנדר יש בינהם הבדל. היום מבחינים בין הסוגים השונים לפי המרכיבים הכימיים – CHEMOTYPE = CT. באותה משפחה יכול להיות יותר מכימוטייפ אחר. למשל – THYMUS VULGARIS מכיל לא פחות מששה כימוטיפים: THYMOL, CARVACROL THYJAMOL, TERPINEOL, GERANIOL, LINALOL. הכמוטיפים השונים הם בעלי אינפורמציה גנטית, כמעט זהה חוץ מאשר גן אחד המביא ליצירת GERANIOL או LINALOL או THYMOL. ההבדל – במשך תהליך האבולוציה, חלו מוטציות ושינויים וכל אחד שינה את "בשול" השמנים שלו כדי לשרוד. שאר התכונות שוות. לפעמים ה – CT יוצרים תערובות. טימוס אדום – טימוס וולגריס כימוטייפ תימול – תימוס חזק, אגרסיבי. טימוס וולגריס כימוטייפ לינלול – מאד עדין. התכונות הופכות להיות גנטיות. צמחים הם בתי חרושת כימיים. בפוטוסינטזה שרשרת פחמן ראשונה. השרשרת מתחילה להשתנות ותוך כדי כך מקבלים את כל המרכיבים. יש מרכיבים שהצמח אינו יכול בלעדיהם. לא תמיד ובד"כ אין את פירוט המרכיבים על התוית, יכול להיות שני שמנים שוBים שיש משהו דומה בריח שלהם בגלל מרכיבים כימים זהים. מצרפת קישור לאתר שמפרט גם את ההרכב הכימי ונותן הסבר על כל צמח.

לבנדר רפואי s‏Lavendula Officinali

אני אשמח לדעת אם הרייח שלו דומה לרוזמרין.. קניתי את השמן הזה מחברה "דרך הבשמים" - חברה שעושה שמנים אתרים בארץ,ויש לו רייח שונה מאוד מלבנדר אנגלי יש לו רייח כאלו עירבבו לבנדר ורוזמרין.

saritsh

New member
עוד כמה דוגמאות

צמחים בעלי כימוטיפים שונים – ROSEMARINUS CHEMOTYPES רוזמרין ROSMARINUS OFFICINALIS – CT. CAMPHOR 30% מוקוליטי, דיורטי - MUSCLE RELAXAND ROSEMARINUS OFFICINALIS CT. CINEOLE 40 – 50% מקוליטי, בקטריצידי, פונגוצידי ROSEMARINUS OFFICINALIS CT. VERBENOUL 15 – 40% alfa PINLUL 15 –35 % OCIMUM BASILICUM בזיליקום, ריחן LINALOL – METHYL CHAVICOL – טוב להרפיה. LINALOL - EUJENOL - אנטי בקטריאלי מאד.

jin282

New member
אני לא יודע מזה לבנדר רפואי, אבל

מניסיון הם דומים מאוד.

saritsh

New member
אתה יודע , או לא יודע???????? ../images/Emo46.gif

איך אתה יכול לתת תשובה כזו? אם אתה לא יודע מה זה, אז למה אתה חושב שאתה צריך לענות על השאלה. בד"כ לימדו אותי שתשובה נותן זה שיודע לא זה שלא יודע. זה שלא יודע - שואל, לא עונה. אם אתה לא יודע אז איך יש לך נסיון עם משהו שאתה לא יודע????

shloמי

New member
../images/Emo39.gif למה את כועסת?

הבחור אמר את דעתו בנושא שאולי יכול לעזור במשהו ולו הקטן ביותר. sarish לטעות זה אנושי. לפעמים בצורה זאת אנו לומדים מהשגיאות של עצמנו וכשכועסים עלינו אנו חוששים לענות שמא נטעה ובדרך זאת אנו לא יכולים ללמוד מאום. בברכת אור ואהבה שלומי

saritsh

New member
תקרא בעיון ותבין ../images/Emo39.gif

הבחור אומר מצד אחד שאין לו מושג ומצד שני אמתייחס ענינית וקובע שהם דומים...ואם תקרא את התשובה שלו השניה בקצה השרשור תבין שאין לו מושג ירוק על מה הוא מדבר. אנשים כאן שואלים שאלות ורוצים לקבל תשובות מאנשים שמבינים ולא הגיגים של אנשים שאין להם מושג על מה הם מדברים...בגלל זה אני כועסת.

shloמי

New member
../images/Emo39.gif לבנדר רפואי, מצרף תמונה

היי jin282 כל צמח יכול לשמש כצמח מרפא(רפואי) וגם הלבנדר. בברכת אור ואהבה שלומי

shloמי

New member
../images/Emo39.gifלבנדר ורוזמרין

אין ללבנדר ריח של רוזמרין ואפילו לא דומה. בברכת אור ואהבה שלומי

jin282

New member
כרגע בדקתי את הענין לעומק. ../images/Emo175.gif

לאחר מבחן ריחות, של שמן הלבנדר והרוזמרין נידמה לי שיש דימיון. צריך לסייג ולומר שאני לא איש מקצוע !
http://www.snunit.k12.il/heb_journals/kimat2000/008014.html

הלבנדר הזה

הלבנדר הזה הוא סוג אחר שאפשר לגדל בארץ וממנו עושים שמן. הוא נקרא: lavender officinali וכששאלתי את חברת "דרך הבשמים" למה יש לשמן רייח חריף שדומה לרוזמרין ולא מתוק, הם טוענים שהוא חריף כי הוא לבנדר מסוים שהוא רפואי ומאוד חזק ושונה מהלבנדר שאנו מכירים.. לא יודעת אם אפשר לשמוח עליהם..

למעלה