לבן!

לבן!

היי בן זה שוב אני עידו, אני פשוט נהנה לשאול אותך שאלות! אז ככה אתה זוכר שאמרתי לך שאני לומד הישרדות ועכשיו אני גם לומד קונג פו אצלך, אז שאלתי היא האם זה טוב לשלב בין הישרדות לקרטה, אני מתכוון בקרב???? או שאני סתם אתבלבל, הכוונה למשל אם מישהו בקרטה אלחם נגדי אז זה טוב אם אני אעמוד בעמידת נמר במקום בעמידה רגילה?? או שאני סתם אתבלבל??? מה דעתך? ביי עידו.

untitled

New member
במצב קרב

אתה לא תחשוב איך לעמוד, עם ככה או ככה. זה יהיה תוצאה של אינסטינקטים שפותחו תוך כדי אימונים ושל ניתוח מצב נכון. אתה לא תחשוב בדיוק איך לעמוד כי לא יהיה לך זמן לחשוב על זה. אתה תחשוב על דברים הרבה יותר משמעותיים כמו הערכת יכולתו של התוקף, ומחשבה על איך יוצאים מהמצב אליו נקלעת בצורה הטובה ביותר

untitled

New member
זה לא נכון

איך שתעמוד תלוי באיך שהתרגלת באימונים לעמוד כנגד תוקף. אם תתאמן יותר זמן מאחר, אולי תעמוד בצורה יותר טובה ממנו בהתאם למצב, אבל זה בגלל האינסטינקטים שלך, לא בגלל שאתה תפנה מקום וזמן במחשבתך לחשוב איך לעמוד. פשוט יהיו כל כ הרבה יותר נתונים חשובים יותר חלחושב עליהם באותו הרגע. לא העמידה תציל אותך מהמצב בסופו של דבר.

mga-abir

New member
לא התכוונתי לעמידה כלל

איני מקובע על פי אמות מידת התרגול.כאשר הינך שולט באומנות לחימה הינך יוצר את התפריט כרצונך.לי קרה כבר כאשר הותקפתי (על ידי הרעים)שהיה לי זמן לחשוב אם לתת אגרוף או בעיטה לראש.ממש כפי שהלוחם המאומן רואה את ידו של יריבו נעה כבהילוך איטי ויש המון זמן להחליט כיצד להגיב.(מנסיון) אם תתרגל את עיניך לעבודת ידיים במהירות כאשר עליך רק להיתגונן,כן גם אל הראש אז תפתח מהירות תגובה שאין לה שווה ערך בשום אומנות לחימה.בנוסף תוכל להשתמש במה שלמדת.

untitled

New member
זה בדיוק מה שאני אומר

אתה תחשוב כיצד להגיב, באיזו טכניקה ודברים כאלו זה ברור. חלק מהדברים יבואו לך אבל גם כאינסטינקט. גם צורת החשיבה שתפתח תופעל כאינסטינקט למצב קרב

mga-abir

New member
אסביר שוב

התגובה מהירה כברק ובתוכה יש את הזמן.למען תבין אסביר ביתר דיוק בדוגמא הבאה.בעת תחרות הינך בועט אל עבר יריבך בעיטה אדירה.תוך כדי הוצאתה הרגל כבר נמצאת בסמיכות אל היריב,הינך רואה את ידו או רגלו מבצעים חסימה בדרך הזמן הזה הוא זמן התגובה או החשיבה שהינך ממיר לאיסטינקט.הינך משנה את כיוון הבעיטה או יוצר מצב חדש מבלי להמשיך לבעוט אלא להניח את הרגל במקום מתאים ולהמשיך בתנוע אחרת.זמנים אלו ככל שמתקצרים מעלים את יכולתו של הלוחם בשליטה על הקרב.היכולת ל"נטרל" באחת את תפקודיך (אפילו לשבריר שנייה)וליצור המשך אחר זוהי אחת מבטויי אומנויות הלחימה כך אני מבין ואולי איני מסביר כהלכה בברכה אביר.

עידו היקר!....

התשובה הבונה היחידה שאני יכול להעלות בדעתי היא: נסה ותראה!
אם לא תצליח, אל תהיה מתוסכל מכך. רכיבים של העבודה שלך נמצאים כל הזמן בתנועה בתוכך. רכיבים מסויימים באים לידי ביטוי בקרבות, אחרים עדיין לא. המשך להשקות אותם - ותן לזמן ולרצון לעשות את שלהם... שלך, בן

נראה אותך היום בשיעור, לא?!

אני אהיה - אבל השיעור עצמו אמור להיות מועבר על-ידי ארבעה תלמידים: קתרין, יואב, טל וניל. והפעם היה להם זמן להתכונן... אני מצפה בקוצר רוח לראות איך הם יתמודדו עם זה... שלך, בן

ברור שאני אגיע..... ../images/Emo6.gif |

תגיד בן מה נושא השיעור יהיה היום אם קתרין, יואב, טל וניל מעבירים היום את השיעור?? והאם אתה עושה להם בחינה או משהו??
עידו.

אני כבר יוצא מהבית לשיעור...

ובטח גם אתה, אם עוד לא יצאת... ובכן, נושא השיעור היום יהיה... אין לי מושג! צריך לשאול אותם! מה שכן, כמו תמיד, אתה מוזמן לעבוד על מה שאתה רוצה עם מי שאתה רוצה ולאו דווקא על נושא השיעור. זאת לא בחינה. זה חלק בלתי-נפרד ממסלול ההכשרה של כולנו... התלמידים שמעבירים שיעור לעצמם... לאחרים... התלמידים שמנסים ללמוד מתלמידים אחרים... אחרי הכל, כולנו תלמידים. המושג "מורה" הוא יחסי. למיטב ידיעתי אין אדם עלי אדמות שאיננו תלמיד ושאיננו מורה. כפי שאמר סלבו לוי: סנסאי הוא "זה אשר צועד לפניך בדרך..." שלך, בן

היה היום אימון טוב!!!!! ../images/Emo8.gif

היה היום אימון טוב, באווירה טובה כמו כל השיעורים איתך
!! במיוחד בסוף השיעור עשינו הרפייה, כמו מדיטציה כזאת וזה הרגיע אותי מאוד... תגיד בן מתי אנחנו נתחיל ללמוד גילגולים באוויר, אני יודע שזה לא כל כך שימושי בקרב מפני שזה לוקח די הרבה אנרגיה אז בכל זאת מתי נלמד אותם?? ודרך אגב אמרת לךנו להזכיר לך שבשיעור הבא(הכוונה ליום רביעי), שנעבוד קצת יותר על ריכוז... אז הנה תזכורת
תגיד בן אתה מכיר את הנזירים משאולין, הכוונה אם שמעת עליהם או משהו כזה?? כי אני הייתי לפני שנה בהופעה שלהם וממש התרשמתי מהקונג פו שלהם וגם גמישות שלהם ממש גבוהה והטכניקה והריכוז וכל מיני דברים... ביי עידו

למעלה