לבן מה נשמע?????

לבן מה נשמע????? ../images/Emo6.gif

היי בן מה נשמע, זה תלמידך הלוחם ששואל שאלות....... אני מקווה שיש לך עדיין אוויר מהשיעור האחרון....
אז רציתי רק להודות לך על הקדשת זמנך לפתרון שאלותיי. אני אומר את זה שוב, תודה. אז בקיצור זוכר שסיפרת לנו על אחד שלומד קונג פו וחדר כושר ביחד, אז אולי תוכל לקרוא לו לפורום או שישלח לי איי מייל איך הוא מתאמן שם בשילוב לקונג פו...?? ואיי התשובות שלך בשיעור היו ממש טובות..... אני אנסה לעבוד על הגשר.. וגם על הגמישות כפי שאמרת לי.. זוכר את הרישומים שדיברת עליהם, האם גם לך בתחילת דרכך היו רישומים??? כמה דפים הם יצאו לך(בטח יש לך כבר סידרות ספרים!!!
) תגיד בקשר לטכניקת חתול, בחיים לא שמעתי עלייה?? היא קשורה קצת לנמר?? כי חתול הוא ממשפחת הנמרים, לא?? אולי אני טועה?? אז על מה הדגש בטכניקה הזו?? על שריטות?? סתםםםם אבל על מה? אם לא הבנת משהו מהשאלות אתה מוזמן להגיב, ובשימחה אני אשאל אותן שוב ובצורה מנוסחת יותר.... ממני עידו הלוחם, הסקרן, המצחיק, ולא לשכוח השואל.....

ואיך שחכתי להזכיר........

קנית כבר תרופות לחומי???????
ושכחת לענות ליאם חומי למד 17 שנים קונג פו??? סתם בצחוק... מה אתה רוצה ילד בגילי רושם הודעות בשעות כאלו .....
אז בקיצור, שאלה קצת מטופשת אך מעניינת, למה אנחנו משתמשים בחגורות מבד ולא בחגורות האורגינליות???? דרך אגב סבתא שלי עוד מעט מכינה לי את החגורה.... טוב, רציתי רק להזכירך שאתה גם מוזמן לשאול אותי שאלות בקשר להישרדות, ואני אענה לך בשימחה....... שלך, עידודו הלוחם

א-ה-ל-ן עידו!!!

שאלות-תשובות: רישומים - בטח שהיו לי רישומים, מלאן-תלאפים. בגיל 17 (4 שנים אחרי תחילת הכשרתי) היו לי למיטב זכרוני 12 קלסרים עמוסים!... ערכתי מחקרים ביחד עם חבר שלי באותה תקופה, היה לו פחות או יותר מספר מקביל של קלסרים ועבדנו בצורה די מאומצת, בליווי "טפסי מחקר" והכל, על כל צורת עבודה כמעט שאפשר להעלות על הדעת. היו גם "סתם" רישומים של טכניקות, צורות עבודה, צורות מדיטציה, שאלות ותשובות, סיפורי סן שהוכתבו על-ידי המורה וכולי. באחד מהמעברים מדירה לדירה איבדתי את הארגז הזה (אולי בכוונה, בתת-מודע)... תלמידה שלי (4 שנים), שהתחילה ללמוד את אמנות הלחימה לפני כשנה, צברה ממש עשרות קלסרים ורישומים שחבל על הזמן... וזה עוד בלי אמנות לחימה בכלל! פחד אלוהים, לא? אמנות החתול - כן, קשורה לנמר ודומה לו במקצת. יכולה להשתלב איתו אחלה. הרבה יותר עדינה. באמנות הנמר (שהיא החיה האחרונה שתלמד אצלי ביסודיות) אתה פשוט קורע את הקורבן המסכן לגזרים, פשוטו כמשמעו. זה אכזרי במידה שלא תיאמן. באמנות החתול (שהיא החיה הראשונה שתלמד אצלי ביסודיות), אתה הרבה הרבה יותר עדין (יחסית לנמר! גם בחתול אתה פוצע ופוגע בצורה מאוד מאוד לא סימפטית). חומי - התרופות נקנו, אבל עדיין לא נתתי לו, כי אני מתעצל. צריך להכניס לו את זה לאוכל כדי שהוא ייקח אותן ומה-זה אין לי כוח להתעסק עם זה, אבל מסכן, הוא מתגרד כל היום ואני חייב לתת לו את התרופות האלה. חגורות - לא יודע, מה, האורגינליות הן בעצם מבד משי? לא נראה לי בהכרח, לא יודע. מה זה בכלל אורגינלי, זה סתם חתיכת בד שעוזרת מבחינה שיווקית + הרגשה של חלק מהתלמידים. זה חסר משמעות בעיני, מלבד מאשר שזה כיף. אחלה שסבתא מכינה לך את החגורה... לדעתי החגורות שלנו נורא יפות עם החליפה השחורה והכל. זה פשוט כיף. אצל המורה שלי מעולם לא ראית חליפה, בטח שלא חגורה. כתלמיד אהבתי מאוד את זה שאצל המורה שלי אין חגורות וחליפות ושכל אחד בא לבוש איך שבא לו, אבל בסתר לבי רציתי גם מדי פעם ליהנות מהחליפות. אם הייתי צריך לבחור, הייתי מעדיף בלי חליפות. מה שכן, אצלנו זה חופשי כפי שראית. לרוב המכריע אין חליפות. נראה לי שעם הזמן זה ישתנה ולאט לאט כולם ילבשו חליפות - אבל בגלל שרוב השיעורים הם בחוץ ובחוץ אין חליפות, אנחנו נהנים מכל העולמות, לדעתי. אני חושב. אם אני לא מתבלבל. אוף, זה סתם שטויות. חבל שאנחנו נתפסים לדברים חיצוניים כאלה. אני מקווה שזה לא ייצור נזק משום סוג שהוא, כל החליפות והחגורות האלה. בינתיים זה כיף! שלך בן

היי, חמודה!

מה נשמע?! טוב, פה זה לא פורום "להרגיש טוב", אבל בכל זאת, מותר לנו לקשקש קצת... אני מקווה. בכל אופן, אני הולך עכשיו, אז אני לא אהיה בפורום בטח כמה שעות, אבל אחר כך אני אכנס ואראה מה קורה. אני מקווה שתגיעי למפגש הבא של הפורום השני... ה"מאטריקס" היה גדול! (ולמי שלא מבין מה ההודעות האלה עושות בפורום "אמנויות לחימה", אז... אז.. כן - זה המטאריקס! אתם מוזמנים להגיד מה דעתכם על המאטריקס! כן! בגלל זה כתבנו את ההודעה הזאת! בגלל המאטריקס!) שלך בן

היי, חמודה!

מה נשמע?! טוב, פה זה לא פורום "להרגיש טוב", אבל בכל זאת, מותר לנו לקשקש קצת... אני מקווה. בכל אופן, אני הולך עכשיו, אז אני לא אהיה בפורום בטח כמה שעות, אבל אחר כך אני אכנס ואראה מה קורה. אני מקווה שתגיעי למפגש הבא של הפורום השני... ה"מאטריקס" היה גדול! (ולמי שלא מבין מה ההודעות האלה עושות בפורום "אמנויות לחימה", אז... אז.. כן - זה המטאריקס! אתם מוזמנים להגיד מה דעתכם על המאטריקס! כן! בגלל זה כתבנו את ההודעה הזאת! בגלל המאטריקס!) שלך בן

הי בן בן!!!!!!!!1 ../images/Emo22.gif

פשש לפי דברייך את יכול למכור בדוכן ספרים, קונג פו- לפי שיטת בן טל שחר.... סתםםםםם רק אם אתה רוצה אתה יכול למכור רק לי.....
אז ככה, תפסיק להתעצל ותתן לחומי תרופות(שהמסכן יפסיק להתגרד).... אז ככה אמרת שברישומים רשמת סיפרוי סן שהמורה שלכם הכתיב, מה זה בדיוק סיפורי סן??. אתה גם תכתיב לנו כמה סיפורים כאלה...??? תגיד, האם מדיטציה עוזרת בחיי היום יום נגד עצבנות...??. אוףףףף, גם אני רוצה כבר קלסרים, אך הציורים שאני עושה איך אפשר לומר (אני לא צייר מלידה), זה מה אתה אומר שחייבים לצייר?? וזה בסדר גם אתה לא יודע כל כך לצייר ?? הכוונה לצייר למרות שאני לא מצייר כל כך במדיוק?? אתה רשמת שחקרת אם חבר שלך, בקשר למה חקרת איתו?? גם אני רוצה לחקור..... תגיד יש משהו באינטרנט על לאו חו?? טוב נשאיר את השאלות הבאות להודעה הבאה.... דרך אגב עבדתי היום קצת על גמישות ואני בדרך לחדר כושר..... ועדיין לא הבנתי מפורום שלנו בשיעור אם זה משפר לעשות גמישות יום יום?? הכוונה, למשל בוא ניקח אותי נגיד ואני עושה גמישות פעם בשבוע, אז אני מרגיש שיפור קטן, אך אם אני עושה גמישות כמעט כל יום או כל יומיים אני מרגיש שיפור יותר גדול, ואתה אמרת שזה לא משנה??? אז לא בדיוק הבנתי, אני מהניסיון שלי מרגיש שיפור רב כאשר אני עובד על הגמישות מדי יום או יומיים.... אז מה דעתך.... טוב עד לפה די עם השאלות, ניתן לך אוויר לענות גם על השאלה של פיני
אז בקיצור מחכה בקוצר רוח לתשובה... אני אחזור לפורום בערך בסביבות 9 בערב ואסתכל מה רשמת, ואענה לך גם אם יש לך שאלות אליי בקשר להישרדות(אל תשכח אתה מוזמן לשאול) טוב אני זז לחדר כושר, ואחר כך יש לי פגישה בתיכון... אתה מאמין אני עולה כבר לתיכון...... איזה גדול אני... אני מרגיש שרק לפני דקה הייתי ביסודי... איך הזמן עובר מהר..... היי מה זה אני צריך לזוז כבר לחדר כושר לפני שתי דקות, טוב אז ביי..... באהבה, עידודו הלוחם (שהולך לחדר כושר ומאחר ב2 דקות)

אהלן - חזרתי!!! מה נשמע?!

*** סיפור סן: - תלמיד מסויים פנה אל המורה שלו בשאלה: "מורה, מהו הבסיס של הסן?" - השיב לו המורה: "בוא ותגיד לי שלום". התלמיד בירך את המורה לשלום - והמורה, בתגובה, העניק לו בעיטה חזקה מאוד, שזרקה את התלמיד על הקרקע. התלמיד קם, אך לא התלונן על כאבו, כי הוא היה שמח מאוד, כי בבעיטה הזאת הוא הבין את הכל. זוהי דוגמא לסיפור סן. *** כן, גם אני אכתיב לכם, בבוא הזמן. *** מדיטציה עוזרת נגד עצבנות? לא יודע. נראה לי שעצבנות זה כמו כאב: מזהירה אותנו מפני משהו שמציק לנו. ואז צריך לטפל במשהו הזה. זה הולך ככה: "כאב - התבוננות - הרמוניה". למשל, מסמר נתקע לי בתחת, זה אומר שההרמוניה של הגוף שלי עם הסביבה נפגעה. אני חש כאב. הכאב מביא אותי להתבוננות (מסמר תקוע לי בתחת) וההתבוננות מביאה אותי להרמוניה (להוציא אותו מהתחת). אותו הדבר עצבנות, בטח. משהו לא בסדר, משהו פוגע בי, או אני פוגע בעצמי בדרך כלשהי, אז אני מתבונן... ומה שאני אראה (אגלה), יגרום לי להחזיר את ההרמוניה על כנה (היכן שהיא הופרעה). *** לא חייבים לצייר ובשלב זה אפילו לא חייבים לרשום. אני ממש לא יודע לצייר. בהתחלה ציירתי קצת בנסיון לרשום טכניקות/קאטות כמו שצריך, אבל מהר מאוד ויתרתי על הרעיון. דווקא הרבה מציירים, אפילו שהם לא מציירים טוב. כמעט כל אחד גם חווה לפחות פעם אחת את הקטע הזה של לנסות להמציא "כתב טכניקות", שיכסה את כל האפשרויות. *** מה חקרנו? צורות עבודה למשל. עושים טבלה או יומן קרבות כזה, עושים קרב - רושמים מה היה, מה הרגשנו, מסקנות לקחים וכולי. עוד קרב - ושוב רושמים וכן הלאה. יצרנו טפסים בשביל כל צורת עבודה. פשוט התנסינו בכל מיני צורות עבודה עם כל מיני אנשים ומלאנו את מסקנותינו ואת התקדמויותינו. יש כאלה שככה עובדים בלאו-חו. פשוט יש כל כך הרבה לחקור ולגלות... *** לא מצאתי כלום באינטרנט על לאו-חו. *** עשה גמישות כרצונך. מרגיש שיפור? אחלה! איזה כיף לך! שלך באהבה בן

pinibs

New member
קונג פו וחדר כושר

הי עידו לא יודע אם בן התכוון אלי, כשסיפר על תלמיד שלומד קונג פו וחדר כושר, אבל בכל מקרה, גם אני משלב בין השניים. פעמיים בשבוע קונג פו אצל בן (בבקרים), ושלוש פעמים בשבוע חדר כושר (גם בבקרים). אין ממש קשר בין השניים, למעט העובדה שהרכות, שבן חוזר ומדגיש אותה, עובדת עבורי גם בחדר הכושר. זה אולי נשמע קצת סותר, שכן חדר הכושר נתפס כמשהו שיש בו הרבה מאמץ וכח, אבל זה פשוט לא. יש לי די הרבה נסיון בעבודה בחדר כושר, כך שאם תרצה, אוכל להרחיב (למה אני מתאמן, איך, מה המטרות שלי וכו´). בי בינתיים, פיני

היי פיני!!!! ../images/Emo13.gif

היי פיני?? מה נשמע?? אנחנו מכירים?? גם אתה אצל בן.... אז ככה איזה ימים אתה?? טוב רק אם אתה רוצה ויש לך זמן תוכל לפרט לי על האימונים שלך במקביל בין הקונג פו לחדר כושר....... אני אודה לך נורא.... שלך, עידודו הלוחם

pinibs

New member
קצת על חדר הכושר

הי עידו, אנחנו עוד לא מכירים, אבל כמו שציינתי קודם, גם אני אצל בן, שני ורביעי ב-7 בבוקר. לגבי האימונים בחדר הכושר, הנושא רחב מכדי לכסותו בהודעה אחת, אבל הנה כמה נקודות להתחלה. בהכלל, כמובן, ניתן לחלק את העבודה בחדר הכושר לשני סוגים: "ניפוח" שרירים, כלומר עבודה במשקלים גבוהים מאד לצורך בניית מסת שריר גבוהה, וכל השאר. ב"כל השאר", אני מתכוון לעבודה על סיבולת וחוזק השריר, סיבולת לב-ריאה, שריפת קלוריות, כח מתפרץ, גמישות, צפיפות העצם וכו´. שוב, מבלי לרדת לפרטי פרטים, אני עובד בפורמט יחסית קבוע של שלושה סטים לתרגיל, כאשר בכל סט 10-15 חזרות (תלוי בתרגיל). המשקלים לא היסטריים, כלומר כאלה שמאפשרים את מספר החזרות והסטים הנ"ל, בליווי תחושת מאמץ, אבל מאמץ אפשרי. במילים אחרות, אני לא ממש בעניין של להרוג את עצמי, ולהתנשף כמו מטורף בחזרה השלישית, כשאת הרביעית כבר כמעט אי אפשר לסיים. המאמץ, כלומר ההתנגדות שהשריר מרגיש, הינו חשוב (למשל לצורך בניית צפיפות העצם), אבל צריך לאפשר לך לעבוד נכון ולא לסבול! לדוגמה, אני יכול לעבוד על דחיקה בשכיבה, להתחיל במשהו כמו 25 ק"ג, ולהגיע ל-32.5 ק"ג, בשעה שמישהו אחר, העובד על ניפוח שריר מתחיל ישר עם 40 ק"ג, ומדלג למעלה בקפיצות מטורפות (לדעתי) של 10 ק"ג כל פעם. כשאני מחליט לעבוד על סיבולת לב-ריאה, אני עובד בהפסקות קצרות מאד בין סט לסט, ובהפסקות קצרות בין תרגיל לתרגיל (שוב לעומת עבודת ניפוח בה תוכל לראות מתאמנים המחכים זמן רב בין מאמץ למאמץ). גמישות - חדר הכושר יכול לתרום הרבה גם בנושא זה. למשל, בשעורי הקונג פו (כמו בכל שעור אומנות לחימה אחרת) אנו עובדים על גמישות, ועל סוגים שונים של מתיחת השריר (או הגיד, או הרצועה). בחדר הכושר ניתן לעשות עבודה על אותם חלקי גוף, רק בכיוון ההפוך, כלומר עבודה על כיווץ השריר. מנסיוני, היתרון בכך הוא בעבודה "לשני הצדדים" ובשיפור טווח התנועה הכולל של השריר. לדוגמה, עבודת הגמישות על איזור המפשעה שאנו עושים בשיעורי הקונג פו יכולה לכלול עבודה מהסוג של מתיחה (אני מעדיף מתיחה איטית ורכה) והתרגילים מוכרים לכולנו. בחדר הכושר אני עובד על מכשיר שבו ניתן לפסק ו/או לסגור את הרגליים במאמץ (כלומר תנועת הפיסוק או הסגירה נעשית תחת משקל מסויים (לא גבוה מדי). עבודה זו עובדת על כיווץ השריר, ומשלימה, לדעתי, את עבודת הגמישות (מתיחה) בשיעור הקונג פו. מה עוד? כח מתפרץ ו/או חיזוק התנועות. כאן אני מוצא לנכון להזכיר משהו מעוד עולם אחר - עולם המוזיקה. אני מנגן שנים רבות, ואני זוכר שכאשר התחלתי לנגן בגיטרה חשמלית (לאחר שנים של נגינה קלאסית) המורה שלי התעקש שאת כל האימונים אעשה קודם בגיטרה הקלאסית (שלה צוואר עבה), ורק לאחר מכן בחשמלית (בעלת צוואר צר יותר). האפקט של נגינה נכונה ומוצלחת על הצוואר העבה, ומעבר לצוואר הצר פשוט מדהים. פתאום היד שלך רצה על הגיטרה החשמלית, ללא שום מאמץ. זוהי בוודאי רק שיטת תרגול אחת מיני רבות, אבל אני מוצא שבחדר הכושר יש לה מקבילה. לדוגמה: כדי לתת נופך נוסף לתנועת הבעיטה, אני מבצע בחדר הכושר את התרגיל הבא: אני נשען על הרצפה (על מזרן) עם ברך שמאל, בעוד לכף רגל ימין אני מחבר רצועה המחוברת למשקולות (הידיים נתמכות ברצפה ובמכשיר). אז אני מותח את הרגל לאחור (או לכל כיוון אחר אותו רוצים לתרגל), כאשר המתיחה מפעילה את המאמץ שבהרמת המשקולות. כמובן שאני חוזר על אותו תרגיל גם ברגל השנייה. תרגול מהסוג הזה מוסיף לי מימד נוסף לתנועה הסופית בה אני מעוניין (בעיטה במקרה זה). ניתן לעשות תרגילים דומים גם לידיים, כמובן. שווה לנסות. הכי חשוב: עבודה נכונה. לא להפריז (למרות הפיתוי) במשקלים. לנשום כל הזמן. לא להמשיך אף פעם (!!!) להתאמץ אם מרגישים כאב. זה לא עוזר, זה רק מזיק. לשמור באופן אובססיבי על הגב. למשל, לא לשכב על הספסל בתרגיל דחיקה בשכיבה, ולהשאיר את הרגליים על הרצפה. כך אתה גם מקשית את הגב, ואחר כך עוד מפעיל עליו את לחץ המשקל. הרבה עובדים כך, והם עובדים לא נכון!!!. צריך פשוט לשכב ולשלב רגליים למעלה. להחליף בין קבוצות שרירים. כלומר, לא לעבוד רק על ידיים או רק על חזה. כדאי לעשות מספר תרגילים לידיים, אח"כ מספר תרגילי בטן, מספר תרגילים לחזה, מספר תרגילים לרגליים וכך הלאה. יש נטייה לעובדים בחדר הכושר לעבוד רק על החלקים "הנראים", אבל כדאי לא להזניח אף חלק. צריך גם לזכור שכל תרגיל עובד על יותר משריר אחד מסויים, כך שבתרגילי חזה, למשל, עובדים לפעמים גם על שרירי היד. לכן, כדאי להפריד בין קבוצות שרירים קרובות. לדוגמה: ידיים, בטן, כתפיים, רגליים, חזה וכו´. לשמור על הגב כבר אמרתי? בטח שאמרתי. שרירי בטן חזקים וגמישים עוזרים בזה הרבה מאד. אוף, כמה כתבתי. מקווה שזה עוזר ומעניין. בי בינתיים, פיני

היי פיני!!!!!

תודה רבה על תשובתך הארוכה, כל מה שאמרת ככה מתנהלת העבודה שלי בחדר כושר, אך מה שחשבו זה לא להגזים עם המשקלים(אמרת את זה), צריך לעבוד בהדרגה ולא להגזים, תחת שמירתו של מדריך..... דרך אגב אתה מתאמו באימונים אצל בן בבוקר.... איך אתה מצליח לקום בבוקר כל כך מוקדם, עוד האימון ב-7 בבוקר לא?? איך יש לך אנרגיה בבוקר?? והאם היית פעם באימון של ערב, האם יש הבדלים??? כמה אנשים אתם בבוקר בדר"כ?? בקיצור ספר לי את החוויות אימון שלך בבוקר... הכוונה איך זה, האם זה עושה אותך עירני למשך כל היום, זה מרענן??? ודרך אגב למה בחרת להתאמן דווקא בבוקר???? שלך, מעידודו השואל הרבה......

pinibs

New member
להתאמן בבוקר

הי עידו אין כמו להתאמן בבוקר. ראשית, זה פותח את היום בצורה מדהימה. נכון, קשה קצת להתעורר, אבל כשמתחילים, כל העולם נראה אחרת, ואחרי אימון יש לי אנרגיות אדירות לכל היום. חוץ מזה, באימוני הבוקר יש ממש מעט אנשים (הרוב ישנים), וכך אנו מקבלים (לדעתי) הרבה יותר תשומת לב אישית מהמדריך (למרות שברור לי שגם באימוני הערב כולם מקבלים מבן את תשומת הלב הראויה). פיני

crowly

New member
קונג פו וחדר כושר

שלום עידו, מצטער שלקח לי הרבה זמן חזור אליך אבל הייתי די לחוץ בזמן בשבועיים האחרונים. אשמח לעזור לך בכל פורום שתרצה (e-mail או בפורום) בנושא השילוב בין עבודת כוח לאומנויות לחימה. האי-מייל שלי הוא [email protected]. שלך, גיא. נ.ב. שלום בן!!! מקווה שתגיע מחר לאימון

למעלה