לבן טל-שחר

לבן טל-שחר

שלום. השירשור הארוך של הימים האחרונים עבר לעמוד הקודם, וכך גם עוד כמה הודעות מעניינות, ככה שעברתי לעמוד הקודם ושם ראיתי את הודעתך- עם המספר הרב מאווווד של שאלות ששאלת, ולא עניתי. כנראה שזה בגלל שלא הייתי פה אתמול, נסעתי לעצרת "אמא מחכה בבית". אבל זה לא משנה כרגע. אני מאוד אשמח לענות על כל השאלות שלך, אם הן יכתבו בעמוד הזה, כי יש לי קצת בעיה לזכור את כל השאלות. מחכה בקוצר נשימה לשאלותיך. רחל.

לרחל היקרה!!!

הנה 9 שאלותי. גם אם תעני לי רק על 1 זה בסדר (אם אין לך זמן כרגע, או משהו): 1. מה חלקה של ההגנה העצמית בשיטת שוטוקאן ריו? 2. מהי יכולתך האישית בהגנה עצמית? (זה הכי מסקרן אותי... ואני מקווה שזו לא שאלה פולשנית מדי. אני גם מתאר לעצמי שהפורום הזה לא הכי ידידותי כדי "לשוחח" בתוכו בחופשיות, אבל... יאללה, שימי זין כמוני!!! שיקפצו כל שאר האנשים פה, עם כל הציניות המפגרת שלהם!!! בואי פשוט נדבר בחופשיות... טוב??). כלומר, האם את הרבה יותר חזקה, נניח, מגבר ממוצע? האם את יכולה להתגבר בקלות על אחד כזה? ועל שניים? אנא, פרטי אם את מוכנה... אני גם אשמח לענות לך על שאלות כאלה מכל סוג. 3. מה היתה יכולתך האישית בהגנה עצמית כשקיבלת את החגורה השחורה? האם בגיל 10 (נדמה לי שענית שבסביבות גיל 9 או 10, לא זוכר בדיוק, הגעת לשחורה) כבר היית מסוגלת לגבור על גבר ממוצע? 4. האם שיטתך כוללת פול-קונטקט? 5. האם שיטתך כוללת היאבקות בעמידה ועל הקרקע? כלומר, השתחררויות, בריחים, הפלות וכאלה? 6. האם נערים ונערות בגילאי 10-15 מהמכון שלך, כאלה שיש להם חגורה שחורה ומעלה, יכולים להגן על עצמם ביעילות מפני מבוגרים? 7. ועוד שאלה שממש מעניינת אותי: האם ל"דאן 3", ל"דאן 2" וכולי, יש משמעות חותכת גם בהקשר של יכולת לחימה והתגוננות? כלומר, שכל מי שהוא "דאן 2" יכול לגבור על מי שהוא "דאן 1"? 8. ועוד שאלה שהיתה אופיינית לי יותר כילד (הייתי שואל את אבא שלי שאלות בסגנון הזה) מאשר היום, אבל נו, ניחא, זה מה שבא לי לדעת כרגע: האם נער בן 15 בעל "דאן 1" אצלכם, נניח, יכול לגבור על מישהו בעל חגורה כחולה, נניח, אצלכם, שהינו מבוגר? 9. האם למאמן שלך יש שיטות יחודיות של הדרכה ואימון, למיטב ידיעתך? ואם כן - האם תוכלי לפרט טיפ-טיפה, כמה שבא לך? באהבה!!!!!!!!!
בן

בן...

אני אענה לך רק על חלק מהשאלות... אין לי כ"כ הרבה זמן...
2. יכולתי האישית... שאלה טובה... קודם כל קצת עליי ואז אני אנסה להסביר אממ.. אני- כלומר, הגופ שלי.. לצערי.. די קטן בעצם מאוד קטן אני נמוכה וזה.. אבל זה רק נותן יתרון. יש פחות במה לפגוע..
יש לי גם יתרון מהירות, והתחמקות. אני מניחה שאם חלילה וחס יווצר מצב שאצטרך לעמוד מול מישהו שגדול ממני פי 2, מה שקורה הרבה בקראטה, אם אני באמת ארצה לפגוע- אני אצליח. פגיעה קטנה בנקודת תורפה... טוב.. אתה בטח יודע את כל זה.. 3. כשקיבלתי את החגורה השחורה.. אוי.. אני לא זוכרת! אני מניחה שכן הייתי יכולה לגבור על גבר ממוצע היה לי את הכוח גם אז וגם את המיומנויות המספיקות... 4. כן. יש פול קונטקט. אממ... בעיקרון אנחנו רק צריכים לסמן. אבל בקרבות חופשיים אם אתה לא חוסם.. אתה בבעיה.. 5. כן. כןכןכןכןכן. הרבה תרגילים עם הפלות. לפעמים יש גם אימונים שלמים רק על זה... יש הרבה הפלות- רוב הזמן מדובר על בריחים. כן, בקיצור.
6. תלוי. זה ממש תלוי. יש כאלה אצלנו שלא ממש משקיעים בקארטה. אני יכולה להגיד לך בטוח. חצי מהאנשים לא יוכלו להגן על עצמם. אולי אפילו יותר. וזו לא בעיה של הסנסאיי. הוא מנסה. הם פשוט לא משקיעים. באים לאימונים פעם ב.. לא רציניים.. אני לא אוהבת כאלה. 7. אוי... שאלה מסובכת.. אולי. כמובן שלדאן 2 לדוגמא יש יותר ידע ונסיון מאשר לדאן 1... אבל קודם גם דיברתי על כאלה שלא משקיעים, אז אם הדאן 1 ההוא משקיע ומתאמץ יותר, יוכל לגבור על דאן 2. 8. שאלה מוזרה. לחגורה כחולה אין הרבה נסיון- וזה גם די קשור למה שדיברתי עליו קודם- העניין של מבוגר מול ילד. (בעצם... אני לא בטוחה שהבנתי את השאלה שלך....
) 9. תראה.. אני לא מכירה ממש מאמנים אחרים בשביל להשוות. אבל לפי מה שאני רואה- אצל הילדים הקטנים- הוא מעביר להם ידע באמצעות משחקים, ודברים כיפיים כאלה. אצל המבוגרים יותר... וואו יש ת´אמת די הרבה דרכים של שיטות הדרכה ואימון אני אנסה לחשוב על זה יותר ואני אכתוב לך על כך פעם אחרת... אוי נו... כמה כתבתי... אני גם ממש חייבת לזוז שיהיה לך המשך יום נהדר.. שנה מצוינת!!!!!!!!!!! אוהבת בחזרה
רחל

או-קיי, תודה רחלוש!

קראתי בין השורות והבנתי (אולי) שיש לך יופי של מורה שמלמד אותך נהדר ובצורה אפקטיבית מאוד ושאת תלמידה מופלאה!!! אני בטוח שיש הרבה מאוד ללמוד מהמורה שלך וממך! אז תמשיכי ככה! שלך באהבה, בן

למעלה