למאנטיס - על ה"שיטה" שאני מלמד -
אני מלמד (ולומד) גם את אמנות הלחימה הפיסית, אך חלק זה הוא רק חלק קטן מה"קונג-פו" כפי שאני לומד ומלמד אותו. אני מלמד "קונג-פו" במשמעות המילולית של מונח זה, קרי: "אמנות ההתפתחות האישית". אילולא היה מונח זה זמין לשימוש, הייתי משתמש במונח "הילינג". קרי, אני מלמד הילינג! נכון שהיה לי קצת קשה להסביר לתלמידי ההילינג שלי מדוע עליהם ללמוד גם את אמנות ההגנה העצמית כחלק מההילינג, אך באותה מידה קשה לי כיום להסביר לתלמידים שלי מדוע עליהם ללמוד את אמנות הריפוי כחלק מהקונג-פו. לגבי אמנות הלחימה הפיסית, השיטה ממנה אני מגיע נקראת "לאו-חו" (נמר זקן), אך אין זהו סגנון לחימה, אלא יותר שיטת לימוד פתוחה, הדומה מעט למדע המערבי המחקרי: יש לך אוסף שלם של קבצים, שאפשר אולי לחלק אותו כך: - קבצי שיטות לחימה (ברמה בסיסית, אמנם) - קבצי שיטות לימוד - קבצי שיטות מחקר - קבצי שיטות התפתחות בלחימה - קבצי ארגון קבצים וניהול הכשרה וכולי... מתוך כל ה"קבצים" האלה, מה שאתה אולי הכי תתחבר אליו זה קבצי "שיטות לחימה", מאחר וכל קובץ כזה אמור להכיל "שיטת לחימה" כלשהי, באופן בו אתה מכיר אותה. חלק מהקבצים מצומצמים ביותר, ממש לא יותר מאשר כמה הצעות כיוון והצעות מחקר לנושא חדש - וחלק מהקבצים אינם נופלים משיטות לחימה שלמות, שלומדים במשך שנים, כולל כל החומר הנלווה לכל שיטה כזאת. טכניקת הלימוד והעבודה שלנו היא כזאת שבה כל מורה מקבל את כל הידע שהצטבר לפניו, מהשושלת - ומעביר אותו הלאה. בדרך, הוא מוסיף את הערותיו ומחקריו. עם כל דור של הוראה, מתווספים קבצים ומשתכללים קבצים קיימים. לוחם אשר הוכשר באמצעות לאו-חו, איננו ניתן לזיהוי מבחוץ דרך סגנון הלחימה שלו, מאחר והוא משתמש בסגנון אישי לגמרי. לאו-חו זאת דרך לימוד והתפתחות שמתחברת לכל שיטת לחימה (כנראה) ויכולה להבין אותה, להתחבר אליה, לפתח אותה, לחבר אותה לשיטות אחרות - ולעשות בה שימוש. אם אי פעם תנסה האנושות לאחד את כל ידע הלחימה לידע אחד, ה"שרת" תהיה ככל הנראה אמנות הלאו-חו. החלק של אמנות הלחימה הפיסית מהווה בערך שליש מכלל הקונג-פו כפי שאני מלמד אותו. אפליקציה גדולה נוספת היא אמנות הריפוי. הקונג-פו עצמו הינו היכולת להתפתח ולפתח דברים. באמצעות הקונג-פו פותחו יישומים שונים, כגון אמנות הלחימה, אמנות הריפוי ואחרים. אני מלמד חלק מיישומים אלה (כגון אמנות הלחימה), אך החלק החשוב ביותר בלימוד שלי הינו הקונג-פו עצמו ולא אמנות הלחימה. מצורף קישור להודעה שכתבתי בפורום הזה, שבתחתיתה יש קובץ מצורף בן 16 עמודי-הסבר על הקונג-פו, כפי שאני מלמד אותו. אם יש לך סבלנות, קובץ זה ייתן לך הסבר די מפורט על הנושא. שלך, בן