לבלוב נוסף של ACER

minigan

New member
הקטנת עלים

שלום איתן האם אתה מתכוון להשתמש בטכניקות להקטנת העלים (למשל גיזום העלה בקצה הפטוטרת) של האדר משמאל?

tanei 1

New member
הקטנת עלים

שלום יוסי,לפני שנה נקטתי בטכניקה זאת ע"י גיזום כל העלים ליד הפטוטרת ואכן יצאו עלים קטנים מהרגיל לעץ זה,(עשיתי זאת גם במספר פיקוסים), בעצתו של גדעון פלומין.עם זאת בסוג זה של העצים במשך כל הקיץ יש גיזום מתמיד היות וכל הזמן יש פריצות של צימוח. אומרים שיש לחזור על כך רק אחת לשנתיים כדי לא להחליש את העץ. כל טוב איתן

לבלוב

איתן, עצים נהדרים, האם אתה בטוח שזה ACER PALMATUM? לי נראה שבתמונה זו לפחות זה ACER BUERGERIANUM, אותו הרבה יותר קל לגדל באזורנו.

tanei 1

New member
לבלוב

שלום משה,ראשית תודה, היות והעצים הם מזריעה ידוע לי סוגם כמעט בוודאות, שנית לשאלתך,העצים האלו הם PALAMATUM, המאפיין הכי מפורסם של ה BERGURIANUM אלו הם עעלים בעלי שלושה "חודים" והם גם יותר גדולים יש לי גם את הסוג הזה הוא כרגע התחיל ללבלב ,אני מקווה שתוך יום יומיים אוכל להעלות תמונה שלו.כמובן עם פחית קולה ששכחתי להוסיפ בצילומים האחרונים לשם קבלת קנה -מידה בברכה וכל טוב איתן

tanei 1

New member
לבלוב

.למשה, לאחר שאלתך בדקתי שנית את ה תצלום ,ובאמת אפשר לטעות, העלים באמת נראים יותר גדולים ,אבל זה מטעה כיוון שהצילום נעשה כבר בסוף היום כשהאור בחוץ לא היה מספיק דיו. בהתבוננות שניה בהגדלה תשים לב שהעלים הם בעלי חמישה קצוות.ולא שלושה קצוות. כל טוב -איתן .

למעלה