לביתי מלאו 16 שנים

תמר400

New member
לביתי מלאו 16 שנים

ואני רציתי להפתיע אותה, בקשתי ממנה שתבחור 16 בדים מהמלאי שלי בטענה שאני רוצה מבט חדש על מלאי הבדים- (האמת זו בכלל שיטה טובה להתחיל שמיכה- ואכן נותן מבט רענן).
תפרתי 16 ריבועים שכל אחד מהם מורכב משני בדים ומ 16ריבועים שזה משהו מקובל בעולם הטלאים המסורתי. את ריבועי ה16 עשיתי די גדולים 16 אינץ גודל סופי- אתן מתחילות להרגיש כאן איזה מוטיב חוזר?
השתמשתי בהדרכה מכאן.
מכיוון שרציתי שמיכה קייציתו קלילה השתמשתי בבד פיקה רך מהחנות דנדו.
את התיפורים תיפרתי ביד בחוט ריקמה.
השמיכה יצאה בגודל 1.50על1.50 ומאוד קייצית ושמחה לפי הבדים שנועה בחרה.
עוד תמונות ומילים אפשר למצוא בבלוג שלי.

נ אוה

New member
השמיכה עליזה ומקסימה

בחירה טובה של בדים
והצבעים השתלבו היטב בשמיכה

רעיון מקסים

מזל טוב לבתך לגיל 16 ובהצלחה במשימה שלקחת על עצמך. וגם תודה על כך.

פיפה23

New member
מזל טוב

השמיכה יפה מאד. רציתי לשאול על התיפורים. היכן תפרת אותם ובאיזה תכים?

תמר400

New member
תיפורים

צירפתי תמונה של גב השמיכה, אני מקווה שזה יעזור לך להבין את התיפורים, את האלכסונים תפרתי בהתאם לריבועים. השתמשתי בחוט רקמה מחליף צבעים.
תיפרתי בתפרים יחסית גדולים בהתאם לחוט, בתך רץ של תיפורי טלאים. זה הולך מהר יחסית (בערבמול הטלויזיה)
אני מצרפת הדרכה רק שימי לב שהיא שמאלית.

פיפה23

New member
תודה רבה, תמר!

עזרת לי מאד. אני בדיוק רוצה לנסות לתפר ידנית חלק מריבועי שמיכת "סודוקו" שהכנתי. עפ"י ההדרכה נראה לי שאוכל להתמודד עם זה...
האם לדעתך ניתן לתפר חלק ביד ולהשלים חלקים אחרים במכונה?

תמר400

New member
אני לא רואה סיבה שלא

המראה של תיפורים במכונה וביד מאוד שונה. במיוחד התיפורים הגדולים. את יכולה לשלב ובכך ליצור מראה עיצובי מיוחד.
אני חושבת שאולי כדאי לתפור קודם במכונה ואז כשזה יציב להוסיף את תיפורי היד.

תיפורים ביד.

שמתי לב לשני דברים בסרטון - הראשון הוא שהיא אינה משתמשת בחישוק והשני- שהיא אינה מתחילה ממרכז השמיכה . מה דעתך, לאור נסיונך בתיפורים ביד? אני לא ניסיתי עדיין ותיפורים שעשיתי עם רגל הולכת לשמיכה שחלקה התחתון הוא פליז, היו לי מאוד קשים. הבד כל הזמן נתקע...

תמר400

New member
היא תופרת בלי חישוק כי אלו תפרים גדולים

עם חוט רקמה. למרות שאני אישית מעדיפה עם חישוק.
לגבי פליז זהו בד בעייתי במכונת תפירה כי הוא נמתח והמכונה לא אוהבת את המרקם של פליז.
בדרך כלל צריך מחט מיוחדת. ולתיפורים זו בכלל בעיה. אני כשעשיתי גב פליז העדפתי לעשות קשרים. אני יודעת שתיפורים חופשיים במכונה עבדו טוב יותר אבל אצל בעלת נסיון בתחום. כעקרון בד פליז לא זקוק לתיפורים ואפשר לתפר אותו בצורה מינימלית ביותר. תיפורים ביד לדעתי יעבדו גם טוב.

פרח46

New member
גם אני שמתי לב לתיפורים שמתחילים מהפינה...

בניגוד לכל מה שלימדו אותי , להתחיל מהמרכז.

פרח46

New member
השמיכה מקסימה. שילוב הצבעים

מאוד מרענן ונעים (ולא שגרתי).
מזל טוב לנועה, תתחדשי,
וכל הכבוד לך אמא.

למעלה