לבידים ימיים

פקפק 007

New member
לבידים ימיים

האם למישהו יש מידע היכן ניתן לקנות לבידים ימיים, נדמה לי שמישהו פרסם כאן על יבואן ממושב גאליה אני לא מוצא את ההודעה. אשמח לקבל מידע.
תודה

zina71955

New member
מאז שייצור הלבידים הימיים בארץ פסק, הסחורה

שנמכרת בארץ ראוייה שתיבדק היטב לפני הקנייה. וחשובה מכל היא הגדרת הצורך. אם מדובר בתיקוןבניה של חלקים פנימיים זה שונה מבנייה/תיקון של חלקים חיצוניים

gb228

Active member
נכון - זה גם המצב אצל פרופ

הלבידים אמנם מיצרן איטלקי גדול, אבל הסדרה שמיובאת היא לא בדיוק זו שהייתי לוקח לאלמנטים מבניים בכלי גדול - מתאימים לאלמנטים שאינם בעלי תפקוד מבני או לסירות קטנות (תלוי גם אם בסופו של דבר הדיקט יעמוד בפני עצמו או שיחוזק בפיברגלס ואפוקסי). ניתן לבקש שיביא מהסדרה הטובה יותר אבל אז כנראה שיהיה צורך לבצע הזמנת מינימום.

GuyRom

New member
מה החומר העדיך להחלפת פיולים ?

הפיולים הקודמים איתם קניתי את הסירה מתפרקים

אני חושב על לוחות דיקט ימי כמובן

מה העובי המומלץ ?
מה לגבי החלק התחתון, צביעה תספק ?

הבילג שלי בדרך כלל לא יבש לגמרי

תודה, גיא

zina71955

New member
החומר המרכזי צריך להיות - לדעתי דיקט ימי

מאיכות טובה.לביד אוקוּמֶה בעובי של 15 מ"מ מספיק טוב לדעתי. את ה Facing העליון תעשה ממה שאתה רוצה, יש היום בארץ מספיק חומרים טובים ומתאימים. את חלקו התחתון תצבע בפוליאסטר איזופטלי עם/בלי גוון כדי לשמור על העץ מפני הרטיבות האפשרית בשיפוליים. מכל מקום, זה מה שאני עשיתי בבניית הסירה.

GuyRom

New member

פקפק 007

New member
צבע פוליאסטר

עשיתי עץ חדש למשטח המרפסת בסירה מנועית, צבעתי בשתי שכבות של צבע פוליאסטר משני צידי הלוחות. האם פוליאסטר עמיד לשמש או יש לצבעו בצבע אחר את המשטח העליון הגלוי לשמש.

zina71955

New member
לצורך היישום של מה שכתבת אתה צריך לצבוע

בפוליאסטר עם גוון לפי רצונך וקצת תמיסת וקס מתאימה. אם כבר צבעת שכבה אחת תצבע עוד שכבה כפי שציינתי

פקפק 007

New member
כבר צבעתי שתי שכבות אבל ללא תמיסת וקס

השאלה שלי האם זה עמיד לשמש או יהיו פיצוצים וקילוף כמו בלקה, במידה וכן כיצד ניתן למנוע זאת.

gb228

Active member
לשימוש הזה לא נראה שיש צורך בימי

גם דיקט שהגדרתו "חיצוני" יתאים - אוקומה איכותי כפי שציין אילן.
אבל, אם משקל הוא לא בעייתי גם דיקט ליבנה איכותי בציפוי אפוקסי או פוליאסטר יעשה את העבודה - הוא די חזק כך שניתן לפצות על המשקל בבחירת עובי דק יותר ב 2-3מ"מ.
אין כאן תפקוד מבני וגם אם הבילג' לעיתים רטוב זה לא מצב של טבילה או חשיפה תמידית למים.

zina71955

New member
הגישה שלי היא שבסירות יש להשתמש בדיקט ימי גם

נשטף במים באופן ישיר. וכי מה זה דיקט ימי. לביד עשוי ממספר ונירים טובים מסוג אחד או יותר של בולי עץ אשר מודבקים בלחץ בדבקים עמידי מים. לא העץ עמיד למים (אם כי יש טובים יותר וטובים פחות) אלא הדבקים. בלביד רגיל האווירה הימית
הלחה ממוססת לאט את הדבקים = או אז הקצוות מתחילים להיפרד ולהתפורר והשאר זה רק עניין של זמן.

gb228

Active member
זו הסיבה שלדעתי גם דיקט ליבנה טוב

בלבידים אלו ופורנירים איכותיים, הדבקים עמידים במים ומספר השכבות לעובי נתון גדול מהרגיל.
הבעיה, כאמור, היא שהם שוקלים יותר מאלו שעשויים מהזנים השונים של מהגוני

מה דעתכם על שימוש ב"טרספה" לשימושים ימיים

הטרספה היא פורמייקה מלאה כך שלא צריך לצפות אותה בשיכבת פולימר היא עמידה במים.

gb228

Active member
לא מכיר את החומר

אבל יכול רק לנחש שהוא כבד מאוד ושיש לו אפס גמישות - מתאים למשטחים סטטיים בלבד

הוא אכן כבד וחזק מאד

ולכן אפשר להשתמש בלוחות דקם יותר לאותם שימושים. היתרון לדעתי הוא שהוא מגיע מצופה ומוכן ללא צורך בטיפילי שטח נוספים.
דף תכונות פיזיקליות

למעלה