לבטים...

kinay

New member
לבטים...

שלום לכל המגשרים. בסוף שנת 2010 התחלתי ללמוד לתואר ראשון בעבודה סוציאלית כאשר המטרה הייתה לעשות קורס גישור במקביל ולהיות מגשר, לא עניין אותי להיות עובד סוציאלי שנלחם בשביל 5000 ש"ח בחודש. תיכנונים לבד ומעשים לבד - פרשתי מהלימודים בגלל סיבה זו או אחרת. האם זה משנה את העניין שאהייה מגשר ללא תואר ראשון אלא רק עם תעודת גישור? האם לוותר על קורס הגישור? האם להלחם להוציא תואר כל שהוא או עו"ס בפרט בכדי שכן יעזור לי בעתיד? תודה לכולכם!

די קשה לאמר

ערב טוב. לפי תקנות רשימת המגשרים, שבוטלו לפני כשנתיים, תואר ראשון כל שהוא היה הכרחי כדי כדי להכנס לרשימה. אני מניחה שבעתיד יקבעו תקנות או יחוקק חוק הגישור, ואז - יקבע מה שיקבע בנוגע לתואר אקדמאי. יש הסבורים כיום, (מבין המגשרים) שתואר ראשון הוא הכרחי, ויש הטוענים כי אינו הכרחי, שיש להיות מגשר מוצלח, וזה אינו קשור לתואר אקדמאי זה או אחר. היה גם מי שאמר כאן, שלדעתו תואר אקדמאי חשוב מבחינה שיווקית, שהמגושר ירגיש טוב יותר עם הוא מגשר אצל מישהו "מלומד", שיש לו גם תואר. בכל מקרה, גם אם תחליט לחזור ללימודים האקדמאיים, אין הכרח שתלמד דווקא עבודה סוציאלית, אם זה לא מעניין אותך, תלמד משהו אחר שקרוב יותר לליבך.(בעבר, לפי התקנות הקודמות, מי שיכל לקבל הפניות מבתי משפט למשפחה היה בעל תואר שני במקצוע טיפולי או עו"ד. לגבי הפניות בתיקים מסחריים, היה צורך בתואר אקדמאי כל שהוא, כאשר ניתנה עדיפות לעו"ד) בכל מקרה, בלי קשר לתואר אקדמאי, הצלחתך כמגשר תלוייה בכישוריים האישיים שלך כמגשר, אם יש לך אישיות מתאימה, הנסיוןהאישי שלך, המלצות, שיווק עצמאי ויצירת שיתופי פעולה. בהצלחה.

למעלה