לבטא או להביע?

teacup5

New member
לבטא או להביע?

היי לכולם!!
עברתי על השאלה הזאת במנוע החיפוש של פורום, אבל לא מצאתי שם תשובה..
ועדיין, בטוחה שכבר שאלו בעבר..
איך בוחרים מתי להשתמש בכל אחת מהמילים הללו? אני בטוחה שהמשמעות שלהן אינה זהה ב-100%. אך מצד שני, הבעה יכולה להיות גם רגשית וגם מחשבתית וכך גם ביטוי..
אז מתי אנחנו מבטאים משהו, ומתי אנחנו מביעים משהו?

תודה!!!

וחנוכה שמייח!!

Assiduous

New member
יש לך קונטקסט?

בינתיים הן נראות לי מילים נרדפות כמעט לחלוטין.
חשבתי על כמה וכמה מקרים ובכולם הצלחתי להחליף זו בזו ללא שינוי ניכר, למעט אם מדובר על ביטוי אותיות שאז נאמר "לבטא אותיות כתקנן" ולא "להביע אותיות כתקנן"'. באופן זה משמעות המילה לבטא היא to pronounce ובמקרים של להביע רגשות למשל המשמעות של לבטא היא to express.
&nbsp
* כאשר נתייחס למשל למילה רגשות אז נוכל לומר "לבטא רגשות" או לחלופין "להביע רגשות"; אך כאשר נעסוק במימיקה, שם למשל, מקובל יותר לומר "הבעות פנים" ולא "ביטויי פנים".

teacup5

New member
כן, גם אני לא מבינה, והמילון לא עוזר להסביר את ההבדלים

בוא ניקח את הדוגמאות המובנות מאליהן ונשאל מה ההבדל
(חייב להיות איזשהו הבדל קטן, לא? אחרת, למה יש 2 מילים שונות בשפה?)

הבעה של רגש מול ביטוי של רגש
הבעה של רעיון מול ביטוי של רעיון

השאלה עלתה אצלי, בהקשר לרעיונות פילוסופיים.
(גם אם ההבדל הוא סגנוני בלבד, עדיין צריך להגדיר מה מייחד את הסגנון של כל אחת מהמילים)

Assiduous

New member
לא תמיד יש הבדלים

אך בהקשרים מסוימים יש הבדלים כפי שכתבתי בתגובה הקודמת.
יש מקומות שתוכלי להשתמש ב"לבטא" ולא "בלהביע", כי לבטא במקרה הזה מיוחד לביטוי פיזי של האותיות.
אם מדובר על ביטוי אותיות שאז נאמר "לבטא אותיות כתקנן" ולא "להביע אותיות כתקנן"'. באופן זה משמעות המילה לבטא היא to pronounce ובמקרים של להביע רגשות למשל המשמעות של לבטא היא to express.
&nbsp
לא תמיד יש הבדלים בין מילים נרדפות בשפה. לפעמים למשל, מבחינה היסטורית שתי מילים בעלות אותו משמעות יובאו לשפה אחת משתי שפות שונות, לא מפני שהיה בשתיהן צורך אלא מפני שהיו מצבים של כורי היתוך. קחי לדוגמה את המילה קונטקסט והמילה הקשר. האם יש הבדל בין שתיהן? לא. אך שתיהן קיימות בעברית, וכך הלאה עם דוגמאות רבות.

למעלה