לבוש...

• פותח הנושא snup
  • פורסם בתאריך

snup

New member
לבוש...

התווכחתי עם ישראלים שהטעם הישראלי בבגדים הוא מרושל. רוב הישראלים תקפו אותי ובמיוחד נוצר ויכוח סביב איזה צבע צריך שיהיה לגרביים - תואם לחולצה או תואם למכנסיים? האמת - אולי זו שאלה טיפשית , אבל מכיוון שיש פה אנשים שיכולים לענות אז החלטתי לשאול. ועוד שאלה טיפשית - האם למקום עבודה באירופה(לא משנה המדינה) צריך להופיע עם עניבה או לא?(הכוונה היא לעבודה במשרד כגון: רואי חשבון, כלכלנים, אנשי מחשבים וכדומה).

alexUK

New member
כן, במשרד - צריך עניבה

בנקים, משרדים - עניבה. לפחות בבריטניה.

eli21us

New member
אני אוסיף על זה

שבאנגליה נהגי משאיות ואוטובסים נוהגים עם עניבה, ושיחה שהיה לי אם אחד ממנהלי חברות הטרילירס התברר לי שחברות הביטוח מורידים את הפרמיה אם הנהגים לובשים עניבות בעבודה וזה נעשה בגלל מחקרים שאומרים שנהגים אם עניבות מכבדים את עצמם ע''י נהיגה זהירה יותר

alexUK

New member
נכון, ותוסיף גם עובדי בנייה

מהלכים בעניבות באתר בניה... קצת מצחיק בהתחלה.

mikledet

New member
עניבות

בעקרון - בנקים ומשרדים שמקבילים קהל - כן. אבל אני עובד בסביבה של הרבה אנשי מחשבים ואחרים, ואנשים לבושים בטי שירטס, קפקפים ומכנסי ברמודה... - אבל אין אצלנו קבלת קהל... אני חושב שזה מה שהכי חשוב - עם יש קהל והמקצוע צריך להראות "מכובד" אז יש עניבות - אם לא - אז לא...(באופן כללי)

berlinale

New member
גם לי הייתה המיסקונצפציה

שבאירופה מתלבשים מכובד. אין לי מושג אם זה רק כאן, במזרח הברברי, אבל במקום העבודה שלי (חברת מסחר - אבל לא עובדים מול קהל) יש בחור שלובש שמלה, ונראה לי שזה כבר אומר הכול. כמובן שמקלדת צודק/ת לגבי אנשים שעובדים בשירות מול קהל - לפעמים יש להם כל מיני מדים מגוכחים וכו'.

een ogenblik

New member
גרביים צריכות להתאים לנעליים, לא?

כאשר האיש רק הגיע להונג-קונג הוא ניסה להתלבש בצורה מסודרת ומהודרת ביחס לגישה הישראלית, והדבר כלל בעיקר עניבות, ואי הליכה בסנדלים. על הנעליים הוא לא קיבל תגובות, אבל העניבות גררו תגובות. כאשר הוא נשאל מדוע הוא הולך בעניבת חורף באמצע הקיץ, הוא הבין את הרמז, והפסיק עם העניבות לגמרי. כאשר אני הגעתי, ארבעה חודשים אחריו, כבר לא היה זכר לנסיונות האופנתיים שלו. כאשר ניסיתי לברר עם הסובבים את הסיפור, התברר לי שאנשים אכן זוכרים את עניבת החורף. עד היום לא ברור לנו מהי עניבת חורף. כאשר עברנו לבלגיה לא נערכו ניסויים נוספים, טריקו מכנסיים קצרים וסנדלים הם בהחלט תלבושת מקובלת בקיץ. אבל זו אוניברסיטה, ובאוניברסיטאות אין קוד לבוש בדרך כלל.

snup

New member
ובכן...

הקוד לבוש שאני יודע עליו כזה - 1. בד"כ גרביים הולכים באותו הצבע של המכנס, אפשר גם של החולצה. 2. חגורה - תמיד בצבע הנעליים. 3. עניבות - נכון להיום צבע העניבה צריך להיבלע בצבע של החולצה, כלומר: אם החולצה בצבע תכלת אז העניבה תהייה בגוון תכלת לרוב חלש יותר מהחולצה, אבל גם חזק מתקבל בברכה. 4. גרביים לבנות תמיד יבואו עם נעלי התעמלות ולבוש ספורטיבי(והכוונה היא לא לאלגנט - ספורט אלא לספורטיבי). מעניין מה הנשים שבינינו יגידו על על כך.

tofit

New member
גרביים תמיד

אבל תמיד בצבע של המכנסיים או בצבע של הנעליים צריכה להיות אחידות בצבע, אף פעם לא בצע החולצה למשל כי זה נורא צורם לעין. עניבות, אין לי מושג מה זה עניבות חורף, אולי בגוונים. יכול להיות שהגוונים הבהירים יותר הולכים בקיץ והכהים בחורף. מקווה שעזרתי אה, ועוד משהו, חגורה תמיד בצבע של הנעליים, ואם הולכים עם מכנסיים בצבע בז' או כאמל או חום, תשתדלו נעליים חומות ולא שחורות. וכמו שלימדו אתכם בצבא, תמיד לצחצח נעליים, נעליים לא מצוחצחות מראות על רישול.

een ogenblik

New member
המטרה של קוד לבוש היא לבטל טעם אישי

לפחות ככה נשמע בקוד הלבוש המתואר כאן. * האם אסור גרביים צבעוניות ללבוש ספורטיבי? * האם אסור ללבוש חולצה לבנה עם גרביים לבנות, כי גרביים לבנות הן ללבוש ספורטיבי (כנ"ל לגבי מכנסיים)? * האם גרביים ומגפיים אינם נקנים יחד עוד, אבל נעליים וחגורה כן? * אם המכנסיים הם בצבעים שונים, אז הגברביים צריכות להתאים כל אחת למכנס אחר? אם יש תשובות יחידות מוסמכות לכל השאלות האלו, אז אפשר להחליף את קוד הלבוש במדים, ודי.

mikledet

New member
לא לא לא....

גרביים צריכות להתאים ל ס נ ד ל י ם - אם לא תפסתם...

een ogenblik

New member
יש פה עוד מי שהולך בגרביים וסנדלים

מלבד האיש שלי? כאשר התפועה תהיה מקובלת, אני לא
על הנושא. עד אז אני תופסת זאת באופן אישי לחלוטין (
).

mikledet

New member
מבטית - התופעה

של סנדלים וגרבים נפוצה מאוד (לפחוות באיזור מינכן) רק לא בקרב ישראלים... הִיהִי..

forglemmigej

New member
ופה נפוצה

התופעה של כפכפי גומי ,כאלו שבארץ הולכים לים איתם ,עם גרביים לא תואמות בכלל את צבע הכפכף ,או המכנס ..נגנבתי שראיתי את. זה שאלתי פה באמת למה הולכים עם כפכף או סנדל וגרב? ענו לי שזה לא אסטטי לראות את כף הרגל .והאמת יש בזה משהו. בארץ אני זוכרת אנשים עם כפות רגלים לא מטופחות מסתובבים כאילו אין מחר..

סליחה, אבל גרביים לא יכולות להתאים

מקסימום - יכולים להתאים. ואתכם הסליחה.

een ogenblik

New member
../images/Emo51.gif באמת תהיתי בנושא

הרגשתי לא נוח בכתיבה, אך התעצלתי לבדוק. |אשמתי, חטאתי, פשעתי, עוויתי|

את וירוחם משל

(מודה ועוזב...) גם אני שנים הייתי שוכח ובודק ושוב שוכח, עד שנתתי בהם סימנים. הסימן שלי יותר אולי לא ממש מורה על אינטיליגנציה גבוהה, אבל, לפחות כך אני מקווה, מוצלח מ'דצך עדש באחב': הגרב (זכר) נכנס לתוך הנעל (שלא מתבלבלים בנקביותה)

למעלה