לבוש ומסורת

לבוש ומסורת

אני לומדת בבר אילן. בין הבנים שלומדים איתי נפוצה בדיחה לגבי איך אפשר לדעת עם מי כדאי להתחיל, זאת אומרת איך מגלים מי דתיה ומי חילונית, כי ההבדלים לא כאלו ברורים. הכוונה שלהם היא שיש דתיות שהולכות עם מכנסיים ויש לא מעט חילוניות שאוהבות חצאיות ארוכות, אבל היום גיליתי שזה לא הגבול, כשבחורה שלומדת איתי שמגדירה את עצמה כדתיה הגיעה לשיעור לבושה במכנסיים חושפות חריץ (דבר מגעיל לדעתי) וגופיה מאוד לא צנועה. בלי קשר, יצא לי להכיר בנות שמגדירות את עצמן כמסורתיות, שומרות כשרות ומצוות נוספות אבל צניעות בלבוש לא נחשב אצלן משהו שראוי להתייחסות. מה דעתכם?

לא הלבוש עושה את האדם

בכללי גם לי יצא להסתובב בבר אילן ולראות איך מתלבשים שם ולא ראיתי ממש שמירה על צניעות אבל גם שמתי לב שהלבוש לא היה חושפני מאוד ואם מישהי מגיעה כמו שתיארת זה כבר סתם עובר את גבול הטעם הטוב כי הרי ברור לה לאן היא באה וצריך לכבד את אוירת המקום בהתאם.לעיתים יש לי הרהורים בדבר לבוש צנוע אבל בשורה התחתונה אני יודעת שאעשה שקר בנפשי אם פתאום אתחיל להתלבש כך כי לא הלבוש ולא הסממנים החיצונים קובעים את רמת האמונה והרוחניות אלא העבודה הפנימית על הנפש,לצערי אצלנו התרגלו שצורת הלבוש היא קנה מדד למידת הרוחניות של אדם כביכול,כמובן שכל אחד יגדיר צניעות בצורה אחרת יש כאלה שפחות מגרביונים וחצאית ארוכה זה לא צנוע,בכללי אני מסכימה להגדרה שלך. חנה גונן

לא הבנת את כוונתי

אני לאוניברסיטה מתלבשת איך שבא לי, מה שאומר שאם חם בחוץ אני אלבש חצאית קצרה וגופיה ושיחנק מי שזה מפריע לו, ואני לא היחידה בבר אילן שמתלבשת ככה (יש מספיק חילונים באוניברסיטה ובינתיים רק חלק מהמרצים ליהדות ביקשו לבוא בלבוש מכובד לשיעורים שלהם), אבל אני חילונית, נראה לי מוזר שמישהי שטוענת שהיא דתיה, שומרת שבת וכו' מכסה טפח וחושפת ארבעה. באופן טבעי התחברתי עם כמה בנות דתיות שלומדות איתי וגם אלו מבינהן שלובשות מכנסיים מקפידות שלא יראו את החריץ לא במחשוף החזה ולא ב"מחשופים" אחרים.

lady h

New member
גם אני נתקלת בסוגיה הזאת לא מעט

לדעתי, אני מתלבשת די צנוע. גם אני מעדיפה גזרה נמוכה במכנסיים אבל לא הולכת עם כאלו שחושפים את החריץ של התחת, זה בלי שום קשר למסורת מזעזע בעיני. אני גם לא לובשת חולצות שחושפות גב, בטן או חשופות יתר על המידה, זה פשוט לא יפה בעיניי. מצד שני, אני הולכת לים ומן הסתם לובשת בגד ים שכמו כל בגד ים, צניעות לא כ"כ מאפיינת אותו. האמת שחשבתי על זה, אם וכאשר אחי יתחתן, אני אצטרך לקנות שמלה די צנועה
כשאחי הגדול התחתן, לבשתי שמלת כתפיות ארוכה עם עליונית וגם אותה לקח לי שנים למצוא. הבעיה היום שהרבה בגדי מעצבים לא מתאימים לאירועים כאלו.

כשהייתי בצבא

הוזמנתי לחתונה של מישהו דתי ששירת איתי. אמנם לא הייתה הפרדה בישיבה אבל הריקודים היו בנפרד (גברים ונשים הכוונה) ובכלל, הייתה אווירה דוסית. אז גם בגלל זה וגם כי היה קר, לבשתי שמלת מקסי שהייתה לי ולבשתי מעל ז'קט אלגנטי ככה שלא ראו את המחשוף, והתוצאה הייתה יפה אבל מאוד מאוד חסודה... החברים מהבסיס צחקו עלי (באיזה שלב פתחתי את הג'קט בפני אחד המקנטרים והראתי לו שהשמלה לא דוסית לגמרי) וידיד של הכלה התחיל איתי, ושיידעתי אותו שאני לא דתיה היה די בשוק (הוא עצמו היה דתי). אחר כך מישהו שאל אותי אם קניתי את הבגדים במיוחד, כי נראה לו מוזר שהיו לי פריטי לבוש כל כך דוסיים בארון. וממש לא מזמן התחתנה החברה הכי הכי שלי, וכשנכנסתי (לבקשתה) לחדר החתן-כלה גורשתי משם ע"י המפיק בטענה ש"הרב פה ואת לא צנועה". הכלה אמרה שגם היא לא צנועה אז מה הקטע (כנראה שלכלות סולחים על מחשוף).

bigi100

New member
"ה' רואה ללבב"

זה לא התפקיד של בני אדם לשפוט לפי דעתי יש את ה"בוס בגדול" בשמיים והוא זה שישפוט

למעלה