לבוש וכסוי ראש

אנתיקה

New member
לבוש וכסוי ראש

אני אשה נשואה וחוזרת בתשובה חדשה אני שומרת את השבת הולכת לשיעורי תורה ומשתדלת לקרא לפחות פעם ביום בספרי רבנו בשבת אני מכסה את ראשי ולובשת חצאיות אבל בשאר ימותהשבוע אני לא נוהגת באותה צורה האים עובדה זו גורעת בדבקותי בתורה ברבנו ובקדוש ברוך הוא יש לי יסורי מצפון אך ביחד עים זה אני שאני לא בשלה לנקוט בצעדים הללו לתשובתכם

asaf2000

New member
תשובה

על צניעות אפשר לקרוא כאן. לדעתי כדאי שתדעי את המעלה של צניעות ותשאפי להגיע לזה אבל תלכי בקצב שלך עד שתהי מוכנה.

אשרייך...חזקי ואמצי...../images/Emo50.gif

בס"ד ובזרה"ק בינ"ו אני שמח לבשר לך כי 'יסורי המצפון' שכביכול נובעים מאכפתיות ו'רצון טוב'...אינם אלא עצת היצר שמנסה להחליש את דעתך ובזה גם להפיל אותך ממדרגתך... למה 'היצר הרע' לא מראה לך את כל הטוב שעשית...ותקראי את בעצמך מה כתבת על עצמך...וזאת לראיה...כמה טוב את עושה למרות כל הבלאגן שמסביב... דרכו של 'היצר הרע' להראות לנו רק את החסרונות...כמה עוד חסר לי... דרכו של רבנו נחמן בן שמחה בן פייגא זיע"א להראות לנו רק את הנקודות הטובות...כמה טוב יש בנו...ה' איתנו עימנו ואצלנו.... הדרך היא באמת לשאוף לשיא השלמות...אך עם זאת להסתפק במעט שיש לי ועם זה לשמוח ולרקוד לפני ה'... 'תודה רבה לך השם יתברך על כל הטוב שאתה עושה עימי... לא מגיע לי כלום...לא מגיע לי כלום...תודה רבה לך השי"ת...' כשהאדם מודיע לעצמו כי באמת לפי עוצם ריחוקו מהשי"ת ואחרי שעשה מה שעשה..לא מגיע לו לעשות שום מצווה..שלא נדבר על להכנס אל היכלי הקדושה...כי באמת חטא ופגם בכבוד השי"ת... אך עם כל זה...הנה אני כן זוכה!!!!!!!!(ראי לעיל כל פירוט השעשועים שהעלית לפניו יתברך) כי רק ככה יכול האדם לומר באמת 'תודה רבה לך השי"ת'..ככה האדם מעריך ומוקיר כל מצווה קלה כבחמורה שהשי"ת מזכה אותו לעשות..כי באמת לא מגיע לנו...והנה אנו זוכים לכל כך הרבה טובות וחסדים...ועצם זה שאנו פה מדברים ומתגעגעים אל התכלית הנצחי ומבררים איך לעשות טוב ונחת רוח להשי"ת...יש חסד גדול מזה בעוד שרוב העולם ישנים את חייהם..מה שאנו בעצמנו עשינו עד לא מזמן...ה' ירחם על עמו ישראל... אז על מה כל הקפידות האלה...אנו כל מקפידים על עצמנו כל כך...ועל מה ולמה... כי אנחנו כולנו עוד כתינוקים הלומדים רק ללכת..צעד ועוד צעד וכשרוב הזמן נופלים...אז למה אנו צועקים ויורדים על עצמנו...שאנחנו לא מצליחים לרוץ...לקפוץ ולדלג... הנה כולם מחזקים אותנו...'אחי אהובי, רק חזק עצמך...' ועוד יעברו ימים ושנים...ורק להחזיק מעמד...אל תתייאש...חפש נקודה טובה...תשמח עצמך בה...תראה אותה להשי"ת...תודה על כל הטוב...ותתפלל על להבא... "העקר הוא הרצון, ההשתוקקויות, הכסופים והגעגועים..." 'חזקו ויאמץ לבכם כל המיחלים לה'...קוה אל ה' חזק ויאמץ לבך וקוה אל ה'...אל תירא ואל תחת ה' איתך עימך ואצלך' אשריכם ישראל...שבוע נפלא לכולכם...
משוגע עליכם...

liori40

New member
כיסוי ראש

לגבי כיסוי ראש זה חובה מהתורה כי כתוב בתורה "ופרע את ראש האשה", לכן גם ביום חול את חייבת בכיסוי. יפה שאת הולכת בכיסוי בשבת, רק פשוט במוצאי שבת אל תורידי אותו ותמשיכי איתו הלאה עד שבת הבאה ותראי שזה אפשרי גם ביום יום ללכת בכיסוי. במיוחד אצלינו בעלי התשובה יש את המשפט שאומר "תדפקי חשבון לשכינה ולא לשכנה" שיהיה לך בהצלחה ותזכי למצוות.

למעלה