לבורנט

ruthi28

New member
לבורנט

איזה תואר צריך כדי לעבוד במעבדה רפואית? האם חייבים דקווא תואר במעבדנות רפואית או שאפשר לעבוד בזה גם עם תואר קרוב כגון ביולוגיה, ביוטכנולוגיה. האם צריכים גם תואר שני או שמספיק תואר ראשון. יש קורס מטעם אוניברסיטת תל אביב של מעבדנות רפאית רב תחומית, מה נותן הקורס הזה? האם הוא מקנה יתרון בקבלה לעבודה? תודה רות

Golgi

New member
תלוי במה בדיוק את עוסקת

אם הכוונה שלך לתחום מדעי הרפואה בכללי (בדיוקות דם, שתן וכו') אז עד לא מזמן היו מקבלים לזה גם בוגרי תואר בביולוגיה, אבל נראה לי (לא בטוח) שיצא חוק חדש שמחייב השכלה דווקא בתחום של מדעי המעבדה הרפואית. אם את שואפת להגיע לזה, אז כמובן שעדיף מראש ללמוד את מדעי המעבדה (יש את זה בטכניון ובבן גוריון). אם את בוגרת תואר במדעי המעבדה הרפואית, את לא צריכה תואר שני כדי לעבוד בתחום, אבל לא בטוח שתוכלי להתקדם בתחום עם תואר ראשון בלבד. כדאי לבדוק אם עדיין יש אפשרות לעסוק בתחום עם תואר בביולוגיה. אם הכוונה למעבדה רפואית יותר מסובכת, כגון בדיקות גנטיות וכו', אז עד כמה שאני יודע שם בד"כ דורשים תואר שני בביולוגיה מולקולרית וכו' ושליטה בטכניקות מתאימות. אולי ניתן להגיע לתפקידים האלו גם עם תואר ראשון במדעי המעבדה - לא בטוח. הקורס במעבדנות רפואית מטעם בית ספר ללימודי המשך ברפואה מיועד, עד כמה שהבנתי מהידיעון, לבעלי תואר ראשון בביולוגיה שעובדים כבר במעבדנות רפואית ורוצים לקבל השכלה פורמלית בתחום. אני מניח שאחרי יצא חוק שדורש מעובדי המעבדות להיות בעלי השכלה פורמלית מתאימה, הקורס מאפשר להם לקבל אותה ולהישאר בעבודה ו/או להתקדם בתפקיד/להרחיב תחומי העיסוק וכו'. לא יודע אם יש אפשרות להתקבל לקורס לבעל תואר בביולוגיה שאינו עובד כבר במעבדה - כדאי להתקשר למזכירות ולשאול. אם כן, אני מניח שהקורס בצירוף עם תואר בביולוגיה יתן פחות או יותר אותן זכויות כמו תואר במדעי המעבדה. הקורס, סביר להניח, יתן לך גם הרבה ידע בפציפי שכמאט ולא רוכשים במהלך הלימודים לתואר במדעי החיים. את כל השאלות כדאי להפנות למזכירות של בית ספר ללימודי המשך ברפואה של אונ' ת"א ו/או לאנשים שעובדים בתחום.

מדעי המעבדה הרפואית.

מדעי המעבדה הרפואית תשס"ו מדעי המעבדה הרפואית תואר ראשון שלוש שנים מסלול יום תעודת בגרות+ פסיכומטרי ארצי 1700701414 ת.ד.1114 הנביאים 37 91010 מכללת הדסה ירושלים, לימודים אקדמיים תשס"ו מדעי המעבדה הרפואית. בלימודים בחסות מכללת הדסה בי"ם. פתיחת החוג מותנית במספר הנרשמים. לבנות חרדיות. תואר ראשון שלוש שנים מסלול יום תעודת בגרות+ פסיכומטרי ארצי 02/6535455 בית הדפוס 7 גבעת שאול 95483 מכללה חרדית ירושלים/לבנות, אקדמי תשס"ו מדעי המעבדה הרפואית. הלימודים שלוש שנים וסמסטר נוסף התמחות (סטאז'). תואר ראשון שלוש שנים מסלול יום תעודת בגרות+ פסיכומטרי ארצי 04/8292111 קרית הטכניון 32000 טכניון חיפה תשס"ו מדעי המעבדה הרפואית תואר ראשון שלוש שנים מסלול יום תעודת בגרות+ פסיכומטרי ארצי 08/6472788 ת.ד.653 וולפסון 4 84105 אונ' בן גוריון, פקולטה למדעי הבריאות, באר שבע אם את יודעת שאת רוצה לעבוד במעבדה זה המסלול המתאים. אלה המוסדות המלמדות התחום. באיזה מסגרת הקורס שדיברת אליו באוניברסיטת תל אביב? ישנה עדיפות למסלול המקנה לך תואר ראשון. תואר שני עשוי להיות חשוב אם תרצי להתקדם בתפקידים במסגרת העבודה.

kity02

New member
שלוש שנים מסלול יום - מה כוונה?

האם לומדים יום בשבוע במשך שלוש שנים? האם שייך לקצר את משך הלימודים,כדי להיכנס לשוק העבודה יותר מהר?

למעלה