לבוגרי CTI

sahar sh

New member
במקום לשלם 11,500 שקל - אפשר לשלם

רק 1,850 שקל (!!!) ולצאת עם תוצאות הרבה יותר טובות !!! עם ביטחון עצמי, רוגע ואסרטיביות וכך הדיבור ישתפר מעצמו (או אפילו הגמגום יעלם). סהר.

sahar sh

New member
אגב, זה מה שהפך אותי לנואם המצטיין

הראשון של אמב"י !!! מי ששמע אותי נואם יודע על איזה תוצאות אני מדבר !!! וכנ"ל בנאום שלי בכנס של אמב"י. סהר.

הקורס הוא חממה וככזה

בכלל לא משקף את העולם שבחוץ ולא משנה כמה סימולציות ומשחקי תפקידים עושים. אמנם לא טופלתי אצל ברברה דם אלא אצל קלינאית אחרת אצלה עברתי קורס אינטנסיבי ובאמת, בחדרה- בחממה לא גימגמתי לרגע, הייתי שוטפת ואפילו נשאתי נאום בצורה מעולה. בחוץ הסיפור הוא אחר וכשרף הלחץ והמתח גוברים קשה מאוד להשתמש בכלים שלמדנו. אני חושבת שקודם כל, כל הקלינאים והמטפלים למיניהם צריכים להפנים ולהצהיר בפני מטופליהם כי אין מזור לגמגום! כבר בשיחת ההיכרות הראשונה בה עושים בד"כ תיאום ציפיות, על המטפל להנחית את המטופל למציאות. כשאני ניגשתי לטיפול הלכתי לשם בידיעה שאני הולכת ללמוד לדבר מחדש, הולכת להחלים מהגמגום לגמרי והקלינאית לא טרחה להעמיד אותי על טעותי. נכון שיש יוצאי דופן (ע"ע bell מהפורום) שע"י תירגול אינסופי מצליחים להגיע לשטף כמעט מלא (אך בכל זאת, עדיין מגמגמים בל נשכח), הרוב לא מצליחים וכנראה שרמת ההצלחה לא קשורה רק להתעקשות ולנחישות אלא גם ליכולות אחרות. אז קודם כל כמעשה כן ואכפתי, שכל הקורסים למיניהם שרצים היום יתחילו להגיד את האמת! כי עם כל הרצון הטוב עדיין מדובר בעסק שרוצה להרוויח ולמכור את מרכולתו אז מאוד נוח לעגל פינות ולהראות סרטוני וידאו מבטיחים, אבל המטפלים האלה שוכחים שמגיעים אליהם אנשים כמעט מיואשים עם תקוות גדולות, תקוות לשינוי איכות החיים מהקצה אל הקצה ומה שקורה בסוף הוא שאותם אנשים נופלים נפילה איומה על הטוסיק.

b e ll

New member
מירבי, התרגול האינסופי היה סופי

מאוד. כבר הרבה מאוד שנים שאיני מתרגלת כלל ושמעת אותי מדברת המון. כל הקורסים אומרים את האמת, שלא תחשבי אחרת. סיפרתי יותר מפעם אחת על הפסיכיאטר הקנדי המגמגם שצולם 5 שנים לאחר הקורס האינטנסיבי שהוא עבר תוך כדי עבודתו בשעת ייעוץ שהוא נתן למטופל. 5 שנים לאחר הקורס... לא חודש חודשיים. אני עברתי את הקורס האינטנסיבי בהדסה כשעוד לא היה נסיון בארץ בכלל עם סוג הטיפול הזה והבהירו לנו חזק מאוד שהתרגול משמעותי ביותר - שללא תירגול נחזור לגמגם מיד. איני יודעת לגבי CTI אך אני יודעת בוודאות שאנשי ד"ר פלואנסי מוודאים לחלוטין שאכן המטופל מבין את החשיבות העליונה של התירגול. אני מבלה מול כיתה של בני טיפש-עשרה לפחות 8 שעות פרונטליות כל יום - מדי יום! אני לא אומרת שלא מתפלק לי גימגום פה ושם, ואני לא אומרת שאין לי ימים יותר קשים - אבל זו עובדה שהתלמידים שלי לא מסכימים ללמוד אצל המורה המקביל אליי (והם משסים את הוריהם בהנהלה אם יש צורך) ואני חיה את חיי וחיי מלאים לחלוטין. סיפרתי לא פעם איך אני והגימגום הולכים יד ביד לאורך החיים אבל הגימגום לא משפיע עליי יותר ולא מהווה שיקול שמשפיע על דרכי בחיים. וגם אם פניתי להוראה בגלל חוסר ברירה בהתחלה, הרי ברור מאליו שאם לא הייתי יודעת בוודאות שאצליח להתמודד עם זה ואם הייתי ללעג לא הייתי נשארת כבר 3 שנים בהוראה ונהנית מכל יום. הבעיה היא מה שמגמגם רוצה לשמוע, הטבע האנושי הוא כזה שמעדיף לשמוע את מה שנוח לשמוע. לפתח שמיעה סלקטיבית כזו. איני אומרת לרגע שאולי השלו אותך, אבל עדיין גם אם הגימגום נשאר והוא נמצא ברקע החיים ולא משפיע על ההתנהלות שלנו בחיים - זה טוב מאוד. הגימגום הוא כרוני וככזה עלינו ללמוד לחיות איתו. להשלים עם קיומו כי אין ברירה אחרת ולהלחם מלחמת חורמה על השטף שלנו שרק הוא מאפשר חיים. אם ה"מחיר" הוא רק תרגול של חצי שעה ביום - זה בהחלט שווה, זה לא מחיר כבד ולכל מגמגם מגיע לממש את עצמו, למצוא חום ואהבה אמיתית ולא לחשוב שמישהו "סולח" לו על גימגומו. מי שמקבל עצמו עם כל מגרעותיו מחד ומאידך מנסה לשפר עצמו ולא מוותר לעצמו רק כי קשה, גם אחרים יקבלו אותו כך ויתרה מכך גם יכבדו ויעריכו את מאמציו.

shuky63

New member
אני אבוא למיפגש ואני ממליץ לכל מי

שעבר את הטיפול בcti להגיע.אני מדגיש שהמיפגש פתוח רק למטופלי cti כי אחרת זה יהפוך למיפגש שיווקי של cti ואת זה איננו רוצים לארגן דרך הפורום. תזכרו דבר חשוב.מי שגרם ליזימת המיפגש הוא אנחנו כצרכנים לא מרוצים של טיפול בגימגום,תתחילו להבין את הכח שלנו ובואו למיפגש לא כדי להתלונן אלא כדי ללמוד ולהשתפר,אחרת אחרת הכח שלנו יבוזבז לריק. אולי בעתיד נצליח להשפיע גם על מחירי הטיפולים אבל בנתים בואו ננצל את מה שהשגנו.אני מקווה שגם בהדסה ילמדו ויעשו מפגשים כאלה כי גם להם יש לא פחות לקוחות לא מרוצים.

stkachov

New member
גם אני אבוא

אבל בהנחה שיהיו יותר פרטים... ואולי גם ברברה תתייחס לטענות לשאלות שמופנות כלפיה.

אילנית31

New member
שוקי - שכחת לציין שברברה מזמינה רק

מטופלים שעברו את הקורס מ1993 ואילך, ולא לפני זה. והיא מסבירה שזה בגלל שיעדי הטיפול השתנו. מישהו יכול להסביר לי למה היא התכוונה?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????.

stkachov

New member
ב 1993 היא שינתה

כמה דברים יסודיים בשיטת היפול שלה. בקורס שעשיתי היה איתי בחור שעשה גם את הטיפול הקודם, הזה שלפני 1993, והוא סיפר שאכן יש הבדל גדול בין השניים.

sahar sh

New member
אני עשיתי את הקורס שלה פעמיים !!!

גם בשיטה החדשה וגם בישנה !!! פעם ראשונה ב-1989 ופעם שנייה ב-1994. ואני רוצה להגיד שהשיטה הישנה עבדה, בעוד שהחדשה לא עבדה (כמובן שהכל בטווח זמן של חודשים ספורים) !!! וגם להגיד שהפסדתי 4000$ בגלל זה !!! סהר.

dahmcti

New member
שכחת לציין שברברה מזמינה רק

ב1987 התחלתי להעביר את הטיפול "עיצוב שטף הדיבור". מהנסיון שלי ראתי שהטיפול לא עונה על כל הבעיות אז התחלתי לשפר יעדי הטיפול. כל הזמן היו שיפורים קטנים אך בסופו של דבר עד 1993 הטיפול כבר היה מאד שונה ממה שהיה בחתחלה. לכן אני לא חושבת שאנשים שהיו בטיפול לפני 1993 יבינו על מה מדובר בהסברים שלי. ברברה דם

למעלה