לבד

rastotman

New member
לבד

מה אתם אומרים על ההרגשה של לבד? בדידות- איך אפשר להרגיש לבד בין אנשים שלפני רגע היו קרובים אליך, מה זה אומר? איך מיתגברים על הבדידות כשמוקפים באנשים חדשים? מה טוב בלבד? שמעתי לא מזמן שמבדידות יכולה לצמוח או אינדוידואליות או טירוף, או פריצת דרך או סטייה- הכל חוץ מהנורמה. למרות שדווקא על זה חשבתי שלבד יש נטייה לשקוע, זה לא חייב להיות מה שמדרבן לשינוי. ספרו לי את מחשבותיכם.

איל באש

New member
לבד../images/Emo23.gif../images/Emo45.gif

לבוא לבית ריק, לישון במיטה גדולה שיש לך המון מקום, לאכול עם עצמך, להתקלח עם עצמך, להיות סופשבוע עם עצמך, להיות לבד. מה רע בזה? אני לבד וטוב לי כי : אני לומד שהלבד הזה הוא מתנה אדירה שיש לחיים להעניק לי. מתנה שנותנת לי המון הזדמנויות ללמוד לאהוב את עצמי לבד. ללמוד שלבד לא שווה רע !! לבד שווה טוב!! זה לא אומר עליי כלום, אני לא פחות שווה, או משהו כזה. זו תקופה, וזו בחירה שלי. החיים זימנו לי הזדמנות סוף סוף להתמודד עם ההיות לבד ולהרגיש שלם. החיים זימנו לי הזדמנות להתמודד עם הפחד מעצמי. החיים נותנים לנו מתנות אבל אנחנו לא רואים אותן. לבד זה הכי ביחד שיש! הכל תלוי מהיכן את מביטה על זה. את יכולה למצוא ולגלות כל כך הרבה דבים על עצמך, את יכולה כל כך להנות עד שאינך מתארת. את אף פעם לא לבד!! תמיד יש לך משפחה, חברים ואת הפורום הזה. הלבד הוא כי את לא עם מי שאת חולמת להיות אולי. התרכזי ביופי של האנשים שכן סביבך. יש לך הזדמנות להיות עימם. נורא נורא מזדהה עם הרגשות שלך
הנה מתנה בשבילך
תרגיל כייפי שאין לנו מצב רוח לילה מקסים

ל ב ד ../images/Emo45.gif

בוקר טוב היו ימים רבים שהרגשתי לבד. גם עכשיו ברגעים מסוימים. זה בדיוק מה שעשיתי. לא רק רקדתי ישבתי מול המראה ודיברתי עם עצמי כאילו מישהו נמצאת מולי. יכולתי לשפוך את כל הרגשות המחשבות וכל מה שרציתי ורוצה לעשות. חוויות שרק היא יכלה לשמוע. וזו היתה החברה הכי טובה שלי. למרות שהייתי מוקפת ועד היום במשפחה אוהבת מטפחת מקשיבה. העדפתי להיות עם עצמי. כי ראיתי שכל אחד מאיתנו הוא עולם ומלואו. ויש הרבה בתוך תוכנו ורק אנחנו מבינים את עצמנו ומקבלים תשובות הכי ברורות. כמובן עם מעלים את הרצונות, הבקשות המשאלות. לרקוד לשמוח לספר בדיחות מסיטואציות לא ממש נעימות להפוך הכל לאמת שאני רואה אותה וחושבת חשיבה חיובית כדי להגיע לשלמות אני שלמה עם עצמי רק שלפעמים הסביבה גורמת לי בכל זאת להרגיש שיש מה לשפר. וטוב שיש לי את הסביבה זה מראה לי שאני לא לבד. באהבה ובהבנה דורית האחת והיחידה

rastotman

New member
יש בזה משהו-

שלבד זה פשוט לא עם מי שאתה רוצה להיות. תודה על כל התגובות

איל באש

New member
הרבה יותר נעים לקרוא ברווחים../images/Emo45.gif

מאשר שהכתב צפוף. זה מסך מחשב, וזה מעייף את העיניים.

sovlanit

New member
RASTOTMAN,בוקר אור

תחושת הבדידות בניגוד לתחושת ה"לבד" היא תחושה לא נעימה,לדעתי. "יחסים כל אחד רוצה יחסים חמים ומלאי חדווה וסיפוק, שבהם חוויות משותפות יעודדו צמיחה הדדית. אך רבים ישמחו בחלקם אם רק ימצאו יחסים -שאינם מקור לכאב או למפח נפש. אף אם אין היחסים מובילים לעימות,חווים בני הזוג קנאה,רכושנות וצרות-עין. למרות זאת הם מדברים על אהבה. קרישנה מורטי שואל:"האם יכולה נפש רכושנית או קנאית לאהוב, או שמא מגוננת היא על תענוגותיה ופועלת מתוך פחד האובדן?" פחד מוליך תמיד לתוקפנות,ולפיכך מכילים יחסי אהבה מידה של תוקפנות. האם הגיעה העת לשנות את הדרך שבה אתה רואה את יחסיך? אילו יחסים היית רוצה לכונן? האם אתה מסוגל לומר לבת זוגך: "את מושלמת בדיוק כפי שאת- האם זה טוב לך?" עד שתלמד להמנע מציפיות ולהשקיף על יחסיך מנקודת מבט של קבלה, תמשיך לחוות קשיים. חשוב,מה במעשיך יוצר חוסר של הרמוניה. מה תוכל לעשות מיד כדי להגביר את ההרמוניה? " מתוך הספר:"גורלך בידך"/דיק סאטפן/הוצאת אופוס/עמ'170. ההדגשות מיוזמתי. חיים מלאי חוויות מענגות ,אהבות מוגשמות ושמחה. אתר מומלץ: WWW.AISH.CO.IL

natalynataly

New member
לבד זה טוב... בדידות זה עצוב...

למרות שאני מאד אוהבת את המשפחה שלי, שכיף לי איתם... מרגישה צורך להיות לבד מפעם לפעם. אפילו כל יום , לכמה דקות. כיוון שזו ההתחברות לעצמי שלי. השקטת כל המהומה. לחיות לבד בקביעות - זו כבר בדידות. וזה כן עצוב. למרות שיש בזה צדדים כייפים, ולא הייתי רוצה בכך. מה גם שיש אנשים החשים בודדים למרות שהם מוקפים באנשים... זו כנראה תחושה פנימית.

איל באש

New member
"חשוב,מה במעשיך יוצר......./images/Emo45.gif

חוסר של הרמוניה. מה תוכל לעשות מיד כדי להגביר את ההרמוניה? "

אוי כמה שאני רוצה כרגע להיות...

לבד. בשקט ללא רעש הילדים בבית. בשקט להיות עם עצמי. בשקט לגלות את השלווה השלום המרגוע. והרי אני לבד... הילדים הלכו לבי"הס ואני יוצאת עוד מעט לרעש הכי גדול למשך שעתיים. לאן להדריך שעור כדור יעף לבנים מופרעים בכתה ט'- על תקן מילוי מקום. אוי כמה שהשקט יחסר לי. בכל אופן בדקות האחרונות אני לבד ובשקט מתפרעתעל המחשב ורוצה לשתף אתכם במה יצא לי מהלבד והבשקט... אז אני מזמינה אתכם לבקר בבלוג שלי וביצירה החדשה בו אני מזמינה אתכם לפורום מודעות פנימית ולהגשמת הבשקט שלי להתראות

rama69

New member
הלבד בשבילי מחולק לשניים,

לפני הילדים ואחרי הילדים, כאשר לא היו לי הילדים הלבד היה מאוד כואב, גם בשל שעות העבודה המאוחרות של בן זוגי, ומכא בעצם הגעתי לכל מה שקשור לרוחניות, אז בכל זאת עלי להודות על הלבד הזה. ומה שהחזיק אותי כל הזמן המחשבה שלפחות יש לי בן זוג לחלוק איתו את החיים. היום שיש לי 3 ילדים מקסימים ויצירתיים ברעש ולאגן אני אכן מחפשת שעות של שקט ושלווה, ולמרות הכל תמיד אומרת להם, בא לי לברוח ממכם מהבלאגן לכמה ימים אבל לחזור לאותו מקום עם אותו רעש כי אני אוהבת אותכם. אז ישנם כמה לבדים צריך רק לראות בכל לבד גם את החיובי ולא להסתכל על שלילי. בברכת אור המודעות, אתי

רעש = ילדים

כן גם אני מרגישה שזה מתקשר יחד. לפעמים נדמה שהתפקיד המרכזי שלהם זה "לעצבן". כמה מרץ יש להם. שיהיו בריאים. ואנחנו נעשה את השאר בשבילם. לימודים, חינוך,... באהבה לכולללללם דורית

שלום,

מכירה את ההרגשה הזו. מביאה ציטוט מתוך : "הבלוג של דר' אסתיה חוטרגזע "אור צבעים ואנשים-היומן שלי" הקטע נכתב ביום 31/10/2003 "עידוד גם אם בודד אתה ,ומרגוע לא תמצא זכור כי אי שם,בפינה חבויה, שמורה רק לך ,מנה של שמחה, גם אם לא תאמין,צעדך אל תקטין, חפש אותה פינה אשר לך מחכה" וסתם שאלה: אחרי כל התגובות שקבלת - הבדידות שלך עדיין קיימת???

soul26

New member
לבד

כשאתה לבד אתה באמת מרגיש את כל ההוויה שלך ללא מראות וללא מסיכות. רק בשנתיים האחרונות גילית את הלבד. הלבד אפשר לי ללמוד על עצמי, הפכתי להיות אדם יותר עצמאי ופחות תלותי. כאשר גיליתי מה זה להיות לבד עולם חדש נפתח לי שבו התפתח ה"אני" שלי וכמו כן, התחזקה האינדיבידואליות שבי. היו פעמים שחשבתי שהלבד מתבטא בכך שאין לך בן זוג, אך השכלתי להבין שאני כלל לא לא לבד, סובבים את עולמי אנשים מדהימים וגם אם הם לא איתי פיסית הם ברוחי ובליבי.להיות לבד זו בחירה לדעתי, אך זו לא בהכרח בחירה שלילית. "לא טוב האדם לבדו, אך הוא לבדו בין כה וכה".... משפט זה ממחיש את החיים שלנו כבני אדם שנמצאים במערכות יחסים שונות ומגוונות, מורכבות יותר ומורכבות פחות , אך במקביל אני חיים את חיינו מתמודדים עם קשיים ולומדים על עצמנו יום ביומו.

אושרת28

New member
הלבדשלי הוא עם אנשים, בים, בסרט

עד לפני שנה לא יחולטי ללכת לבד לשום מקום. תמיד הרגשתי שאני חייבת מישהו איתי כי... מה פתאום שאני ילך לבד. היום הלבד שלי הוא לא בדידות כי יש הבדל, אלא הלבד שלי הוא אני נמצאת לבד גם כשאני עם אנשים, גם כשאני לבד לבד ופעם ראשונה השנה שהלכתי לסרט לבד והיה לי ממש כייף, אף אחד לא גמר לי את הפופקורן...(סתם בצחוק).. לבד זה פשוט להיות ש ם לבד ובבת בבת להיות עם. ואז גם הכל ניראה אחרת. כך לפי דעתי שיהיה בהצלחה לכולם עם ה"לבד". ובאופן עקרוני.. כולנו ז "אחד". אה יצא לי חרוז

לבד ובדידות אלו שני דברים שונים

בלי להלעות במילים.. כל בני האדם ללא יוצא מין הכלל מפעם לפעם נמצאים לבד. הקבוצה הזאת מתחלקת לשני חלקים, אלא שהופכים את הלבד למשהו רע, ואלה שהופכים את הלבד למשהו טוב. ישנם אנשים שלא חווים בדידות. בדידות היא הכרה, שמה שלפנייך, אינו תואם את מה שבדמיונך. ואולי האפשרות הטובה יותר להתבטא מול מצב הלבד, היא לאהוב את זה, לראות מה זה מאפשר, לנצל את זה.. כי זאת לא מחלה, זה חלק מהחיים, ולדעתי, חלק נפלא. אני אוהב להיות לבד. אוהב גם להיות עם אנשים, אבל גם לבד.

למעלה