לבד בהפסקות

Angy2

New member
לבד בהפסקות

אז אמנם זה רק היום הרביעי אבל כמו שחשבתי זו הבעיה העיקרית שלו.
הוא אומר שמשעמם לו כי בפועל מה שקורה הוא יורד עם כל הכיתה, לא יודע מה לעשות וחוזר חזרה.
יש לו כמה חברים מהגן אבל החבר הכי טוב שלו עדיין בגן (קטן יחסית), הוא לא מוצא את עצמו, לא מרגיש בנוח בגודל הזה, מהילדים האלה שנרתעים מאד מכדורגל ומשחקים פיסיים.
ניסיתי להגיד לו להציע לאחד החברים שמכיר מהגן לצאת לשחק אבל הילד היחידי שאליו פנה אתמול השיב לו בשלילה.
איך עוזרים לו? איך מסייעים לילד להתמודד?

יש או בחוץ או כלום?

אצלנו הרוב באמת יוצאים לשחק כדורגל אבל יש בבניין של הכיתות פטיו ששם מי שלא אוהב כדורגל וחצר (כמו הבן שלי) נשאר.
הבנים הלא כדורגלנים לרוב מביאים בליידים\נינג'גו\סופר גול וכו' ומשחקים שם, הבן שלי אישית עם קשיי ויסות ולא אוהב את כל הרעש וההמולה אז הוא מעדיף להשאר בכיתה (לפעמים כן יוצא לפטיו) יש להם דפים לציור בכיתה והוא פשוט לוקח דף ומצייר, לפעמים מצטרף אליו חבר והם מציירים, גוזרים רובוטים וכו' ביחד, לפעמים הבן שלי מביא דמויות של מפלצות\מונסונו\נינג'גו וכו' ואז או שחבר מצטרף או שהוא לרוב משחק עם עצמו, לא תמיד לכל הילדים יש חשק לצאת אז לפעמים יש ילדים בכיתה והם קצת משחקים\מקשקשים על הלוח וכו' אבל לפעמים הוא גם ממש לבד בכיתה, זה לא מפריע לו (או לפחות ככה הוא טוען)
הבנות למשל (שגם לא בקטע של חצר וכדורגל) מביאות טאקי ורביעיות וכאלו ויושבות לשחק, אולי הוא יכול להביא ספר\משחק שהוא אוהב ואז להציע לחבר להצטרף? אצלנו בכיתה יש מדף עם קצת ספרי ילדים ומשחקים שהורים הביאו\תרמו וגם בתחילת שנה המורה בקשה שכל אחד יביא לעצמו לתא ספר ומשחק אהוב (כנראה בדיוק למקרים כמו אלו של הבן שלך שלא ממש מוצא את עצמו).
תני לו אפשרויות שיעזרו לו- משחק או ציור (אפשר להביא מהבית מחברת ריקה ולהגדיר אותה לציורים אם אין דפים בכיתה)
אם את רואה שזה ממשיך ככה קצת אחרי החגים ושהוא עדיין לא מוצא את עצמו אז כבר הייתי פונה למורה שתנסה לעזור, בינתיים זאת ההתחלה ודברים כאלו לוקחים זמן
אז לנשום עמוק ולזכור שמשתפר

Angy2

New member
האמת - גם המורה הציעה להביא איזה משחק מהבית

אני לא מתלהבת כל כך . גם כי בגן כל פעם שהוא הביא משהו שהוא אהב - אם זה בכלל חזר זה היה שבור.
אבל האמת - באמת משעמם יחסית לגן. יש רק חצר, בחצר יש מגלשה אחת.
בכיתה יש כמה משחקים אבל לא עניינו אותו.

גם היום חזר וסיפר שהיה לבדו בהפסקות והשתעמם.

אני יודעת שזה לא עוזר, אבל לראשונה גרמת לי

להעריך את החטיבה הצעירה שלנו.
כיתה א' מופרדת משאר בית הספר ויש להם חצר משלהם עם חול ומתקנים כמו בגן (למעשה זאת חצר משותפת עם הגן, רק שהם יוצאים בשעות אחרות), כך שמבחינתם הפסקה זה בדיוק כמו זמן חצר שהם מכירים מהגן.

כמה הצעות

או לשלוח איתו איזה צעצוע שיכול להעסיק אותו
או לשאול אותו מה שאר הילדים עושים בטוח שהוא לא
היחיד שלא מוצא את עצמו
אם יש פארק ליד בית הספר ואת יכולה לצאת איתו לשם
או אפילו לנסות לקבוע בכמה ימים שלפני החג פגישה עם איזה ילד חמוד

למעלה