לבגיניסט.

לבגיניסט.

כפי שכבר נמסר לך תשובותי התעקבו כתוצאת לוואי של שפעת עצבנית במיוחד שהתעלקה עלי וקרקעה אותי לביתי חסר האינטרנט. להלן תשובתי: 1. הסכמה לבוא האוניה - אני באמת לא יודע. אני מוכן לתת לך קרדיט על כך שלא היתה התנגדות נחרצת לבואה, זה ברור. 2. כאשר התקרבה האוניה לארץ ונפתחו המגעים נדרשה בצורה חד משמעית מסירת כל הנשק לידי הצבא. 3. נו באמת, היטפלות לדקדוקי הניסוח של גלילי זה לא סגנון יאה לך. מכל מקום, גם אם לפני התקרית בכפר וויתקין עוד היו אשליות - הרי שהנ"ל היו חייבים להתפוגג בתקרית עצמה. אילו היה למנהיגי האלטלנה די שכל להבין שההתנגדות בכפר וויתקין לא תחדל פתאום בעצמה בתל אביב אולי היה הטבח בת"א נמנע. 4. אני מסכים, האצ"ל מלכתחילה לא התכוון לפוטש. 5. לגבי 3 הסעיפים האחרונים, אני לא בטוח ולכן רוצה לבדוק שנית. אגב, גם אם כל הנתונים שהצגת נכונים עדיין אין זה מסביר מדוע הפליגה האוניה, לאחר שכבר הובהר לה היטב שההתנגדות לבואה נחרצת בכפר וויתקין, לת"א. גם אם נניח שהיה קצר בתקשורת עד כפר וויתקין - הרי שהאירוע המרכזי שאירע בת"א הוא באשמתה הבלעדית ובאשמת מנהיגי האצ"ל.

Charlie

New member
אלמונימי

חבל שהשכן שלך נפטר (גם אם זה היה לפני 28 שנה) כי הוא בדיוק הבולשיביק שהייתם צריכים כדי שיהיה לכם אינטרנט בחזרה...איך אתה חי ככה? עם המשכורת של האוניברסיטה אולי תסדר לעצמך משהו חלופי? אח, אח, איפה הם הימים שבטלפון אחד לפנחס (ספיר) היה לך אינטרנט, ועוד מהיר ....

סיוט, פשוט סיוט.

ימי הביניים. לצערי אני רץ לשיעור, נדבר יותר מאוחר. אגב, לא היית חייב להוסיף "ספיר" בסוגריים - מי לדעתך הייתי חושב שזה? "פנחס הקטן"?...

תגובה- ועזרה

1. היתה הסכמה מלאה לבואה של האניה. האצ"ל הודיע על בואה לשלטונות הישוב. אני לא רוצה קרדיט, אני רוצה הודאה, כי זה הטיעון המרכזי שלי. בן גוריון יכל למנוע את הגעת האניה מלכתחילה אם רצה. אם לא עשה זאת, וגם לא התנה זאת בתנאים (למרות שהימים היו ימי הפסקת אש וזה היה עלול לסבך אותנו עם האו"ם), הוא מושתק מלטעון טענה כלשהי בפרשה. 2. לא נדרשה מסירת כל הנשק לצבא, ואני אתעקש על דקדוקיו של גלילי. בפירוש הוסכם ש20% יועבר ליחידות האצ"ל בירושלים, והמחלוקת היתה רק לגבי השאר. 3. עכשיו אתה מסכים שהאצ"ל לא התכוון לפוטש. זה לא הפריע לאבותיך להפיץ את עלילת הדם הזו במשך שנים. מה עם איזו התנצלות קטנה נוסח אהוד ברק בשם מפלגת העבודה לדורותיה בפני התנועה הלאומית? 4. למה האניה הפליגה לת"א? מהסיבה הפשוטה שבגין לא מצא לנכון לציית לאולטימטום המביש שהציגו לו (10 דקות) מי שרק שנה ניסו להסגיר אותו לבריטים, בעוד חבריו מחרפים עצמם למען תקומת ישראל. זו הבעיה שלך בעצם: אתה מביט על הכל מפרספקטיבה של 50 שנה. אתה מתעלם ממצב הדברים שהיה אז. 5. ושוב: אני, בניגוד לאחרים, לא "עיוור", וזו אולי הבעיה שלך בויכוח הזה: אני מודה שגם הצד הימני יכל לתפקד טוב יותר בפרשה. אבל, בשום אופן אסור היה לירות על האניה, מה שלא יהיה. דווקא בת"א, האניה היתה על שירטון!!! איזה נזק כבר יכלה לגרום? מה כבר יכל לקרות אם היו ממשיכים לנהל מו"מ? (בגין טוען שכבר הושג הסכם בין מרידור למפקדי ההגנה כשהתחילה ההפגזה) המדינה היתה נחרבת? לא יכלו לחכות עם ההפגזה עוד כמה שעות? 6. בשורה התחתונה: שנאה , ואולי לא מעט חשש מהפופולריות הגואה של בגין שיצא מהמחתרת כגיבור, הביאו את בן גוריון ל"יד קלה על ההדק". קלה מדי.

לאלמונימי- שכחתי את העזרה

האם אתה מוכן להכריע בויכוח ביני לבין ידידנו רפי2002 בכך שתעניק לנו מענה בשאלות העובדתיות שלא הוכרעו בינינו אתמול? אך אנא: אני מודע לסלידתך ממר נתניהו. השתדל לספק תשובות לשאלות שם ולא לעורר טענות חדשות.

למעלה