לא

לא

מבינה את המשפט הזה: "אם קשה לך אתה בעליה" נראה לי שזה פשוט לא עובד תמיד, רק לאנשים מסוימים ורק במקרים מסוימים.

מבין

שקרה לך משהו שבעקבות כך את אומרת את זה. אבל אם תביטי על הניסיונות כאתגר.. כמבחן לך.. כאמונה בדרגה שלך.. כקרש קפיצה לגדול ולהתעלות.. אז את כן תרגישי במשפט הזה...

*

הקב"ה לא מנסה את האדם אא"כ הוא יכול לעמוד בו...!! זה לא שאי אפשר.. אלא זו את שלא מאמינה ביכולות שלך.. בכוחות שלך!

מתמודדים

אבל אחרי רגע מגיע קושי חדש ואחרי כמה רגעים מגיע עוד משהו.עד שטובעים איכשהוא... (למרות שמתמודדים..)

את

כעת מעלה נקודה אחרת. לפני כן הנושא היה, העובדה שאת לא מרגישה עליה בעקבות התמודדות, ועל זה עניתי לך, שתלוי איך מתמודדים ואיך מסתכלים על כל זה. אל תשכחי.. "לא החכמה לדעת איך לא ליפול, אלא לדעת איך לקום מהנפילה... ולפעמים גם הפסד הוא סוג של נצחון.. הכל עניין של הסתכלות והתמודדות...! עכשיו את מעלה נקודה אחרת, הקושי מרוב התמודדויות.. שזה פעם אחר פעם.. אבל גם על זה תשובתי: "שאין הקב"ה מנסה את האדם אא"כ יכול לעמוד בו".. כך.. שכמה שזה קשה.. וזה באמת קשה.. את מסוגלת! אחרת הקב"ה לא היה מנסה אותך! פשוט תאמיני בעצמך...

האמת

שכבר זה הפך להיות אצלי מעין שגרה לאחרונה..כל דבר ניהיה קשה!. שכבר אני פשוט מוכנה לכל צרה שלא תבוא. מפחיד. אבל מקווה שזה כבר יעבור התקופה הזו.............

מקווה

גם בשבילך... אבל את לא חושבת שהשגרה הזאת תלויה בך? תלויה באיך תתמודדי איתה? באיך תיגשי אליה? באמונה בך ובכוחות שלך?? אומרים שצרות באות בצרורות... או שכן או שלא.. אבל מה שבטוח.. זה שאדם מסוגל להפוך את זה לצרות של עשירים.. עשיר ברוח, בנפש...!

אם

את אומרת... אחרי הכל אני לא יודע מה את עוברת... אבל האם את בטוחה? בטוחה שהקב"ה הביא לך ניסיונות שאת לא מסוגלת לעמוד בהם?? שבאמת זה חוסר יכולת ולא חוסר אמונה שלך בעצמך? כבדות ומותשות מכובד המשא?? סוג של שיותר נוח להתכרבל ולומר שזה גדול עליך מאשר להתמודד... בטוחה?

אז

כלפי חוץ אני מתמודדת ולא בוכה ולא כלום. אבל בפנים זה נשבר ונשבר ואין דרך להתמודד כמעט... ועד שמוצאים איזשהי דרך של התמודדות בין הקורות הכבדים....אז נופל עוד דבר ענק בהרבה ולא נותן מנוחה....אז במצב כזה להתמודד לא ממש עוזר. וגם אם השלמתי עם המצב זלא אומר שטוב עם זה וגם אם זה נשכח לשעה קלה....אחכ זה חוזר סוו? ממש כמו לואלאה אינסופית.

שוב..

אני לא יודע עם מה את מתמודדת. וברור שיש מצבים באמת קשים... אבל הנקודה היא שבכל מצב את חייבת להאמין בעצמך...חייבת להאמין ביכולות שלך.. לפעמים זה נראה שאין מוצא.. שהכל סתום.. חשוך.. אבל עם קצת אמונה..את בסוף תראי את האור.. את תראי שזה היה נקודת קפיצה בשבילך.. רק תאמיני...! רק תביטי על הטוב.. תחפשי אותה.. ואת תמצאי!!

למעלה