לא תארתי לעצמי שאני אכתוב פה...

E TO THE Z

New member
לא תארתי לעצמי שאני אכתוב פה...

לפני 3 שבועות במהלך פינוי חפצים מהרצועה קרה לי מקרה שני של איבוד הכרה (הראשון היה לפני הצבא ולא דיווחתי על כך לצה"ל מחשש שזה יפגע לי בפרופיל.. נשלחתי לאישפוז בסורוקה ושם עברתי ct ראש וeeg ובתוצאה של הבדיקה הזאת גילו אצלי שאני סובל מאפילפסיה.. הנאורולוג אמר שבגלל התיאור של מה שקרה בשטח שדווח לו ע"י המפקד שלי ולפי התוצאות של האי אי ג'י הוא מסיק שאכן מדובר באפילפסיה.. משם הפנו אותי לעשות אמ אר איי שיצא תקין וסי טי לב שגם יצא תקין את התוצאות של האי אי ג'י נתתי לעוד נאורולוג שיבדוק וגם הוא ראה שמדובר באפילפסיה ושעליי להתחיל בטיפול התרופתי... ואני רציתי לדעת אם הבדיקה של האי אי ג'י היא בדיקה וודאית שאפשר לסמוך עליה או שיש מקום לספק? והאם זה הגיוני שבגיל 18 תתגלה המחלה... אשמח מאוד לתשובה. תודה

רוני 260

New member
אכן זה הגיוני

אך אני לא נוירולוג או משהו כזה שיכול לומר לך מה הסיבות לזה

חייםלוי

Member
מנהל
ברוך הבא ../images/Emo24.gif

אפילפסיה יכולה להתגלות בכל גיל. ה EEG אינה בדיקה ודאית כשהיא אינה מגלה אפילפסיה. פשוט הרבה פעמים יש לאדם אפילפסיה והבדיקה לא מוצאת אותה, כמו אצלי למשל. אבל כשהיא אכן מוצאת מוקד היא מהימנה למדי.

הי

במידה ולא ישנת והיתה בלחץ ועוד', יש מצב שהאפילפסיה התעוררה מזה, ואז אתה נכה צה"ל. זה לא פשוט. ב- EEG ניתן ליראות שיש מצב לאפילפסיה, ואת זה ניתן למצוא להרבה אנשים. אבל לא לכולם זה מתעורר.

aerox

New member
בגיל 18 אפשרי ...

אתה נקרא במצב הזה כאפילפסית נעורים מה שקורה טיפול נכון אתה יכול לצאת מזה ,אני גם קבלתי את המחלה בגיל 18 וחודש והרופא טוען שזאת אפילפסית נעורים ,איזה סוג התקף היה לך פרכוס ? או שרק ניתוק או איבוד הכרה?

E TO THE Z

New member
ממה שהחבר'ה סיפרו לי

אז איבדתי הכרה הלסת ננעלה פלטתי קצף ופירקסתי... זאת פעם שניה שזה קורה לי בשנה.. רציתי לדעת גם איך זה משפיע מבחינת הצבא ובכלל.. (נגיד מוריד פרופיל לכמה...או שולל רשיון נהיגה וכאלה..) ומה התופעות לוואי של התרופה שקיבלתי במרשם..(טגרטול) שוב תודה.

הפרופיל שלי 45-מגוייסת

ישללו לך את הרישיון ופשוט תצטרך להשיג אישורים(לי זה לקח חצי שנה
) אחרי זה לא יודעת, רפי יענה לך על זה הוא עושה את זה עכשיו..

כל מקרה לגופו../images/Emo24.gif

אהלן
, מול הצבא, אף אחד מאיתנו לא יודע מה יהיה...מה שלא יהיה, הדבר הכי חשוב עכשיו הוא שתרגיש טוב ושתשמור על אופטימיות. בנוגע לרשיון הנהיגה שלך,אני לא יודעת בוודאות אם הצבא מדווח ולמי על התקף, יש לנו בחור שכותב כאן מדי פעם,היה לו התקף והוא דיווח למשרד הרישוי על כך וכתוצאה מכך נשלל רשיון הנהיגה שלו, גם הוא חייל, אני מנסה לאתר אותו כדי שיתן לך מידע. תופאות לוואי של טגרטול: תופעות לוואי: "בכל מקרה בו מופיעה תופעת לוואי בזמן הטיפול – מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל. רדימות וחולשה – מופיעות יותר בתחילת הטיפול מאשר בהמשכו. הפרעות במערכת העיכול כגון: חוסר תאבון, בחילה, הקאה ושלשול. דיכוי המערכת החיסונית שמתבטא בירידה במספר תאי הדם הלבנים. הפרעה קלה בפעילות הכבד. סחרחורת והליכה בלתי יציבה. תופעות הלוואי שהוזכרו מופיעות רק במיעוט מן החולים. תופעות הלוואי חולפות עם המשך הטיפול או בעת הפסקת התרופה. אין סכנת התמכרות לטגרטול/טריל. אזהרות: אין להשתמש בתרופה זו בזמן הריון או בזמן הנקה. אין לקחת טגרטול/טריל אם קיימת אחת המחלות הבאות: גלאוקומה, הגדלת הפרוסטטה או התמכרות לאלכוהול. אין לקחת טגרטול/טריל אם היה בעבר אירוע של דיכוי תאי הדם. הפסקה חדה של טגרטול/טריל עלולה לגרום לפרכוסים, לכן במקרה שמופסקת התרופה מומלץ לרדת במינון בהדרגה ובאיטיות לפי הנחיית הרופא המטפל. נטילת מנת יתר של טגרטול/טריל היא מסוכנת (רעילה), לכן אין ליטול מינון הגבוה ממה שהומלץ על ידי הרופא המטפל. בכל מקרה של תופעות לוואי או שאלות כלשהן בנושא טגרטול/טריל, אנא פנה מייד לרופא המטפל" יש את אגודת אי"ל שיכולה לתת לך מידע,תכנס לשורות של המאמרים והקישורים בפורום, יש המון מידע על אפילפסיה, ואנחנו כאן...

ufo11

New member
יש מקרים בהם הצבא גם מחליט

לשחרר אנשים עם אפילפסיה..

אני בצבא וחולה אפילפסיה

התגייסתי כשקבלתי תמחלה בגיל 16.. מאז אני מאוזן בלי התקפים.. יש לי פרופיל 64 אני משרת קרוב לבית.. לא שומר.. ואחלה שירות.. מה אתה עושה? לוחם?

aerox

New member
לי היה רשיון ולקחו אותו ../images/Emo13.gif

גם בגלל שלילה שלילה וגם בגלל שהייתי חולה לגבי המחלה שלך סתכל אני מאמין שתצטרך לקבל שלילה לאחר שנה ללא התקפים תצטרך להוציא אישורים שאין לך התקף שנה וגם להחתים נוירולוג ועורך דין ולהגיש ל משרד התחבורה ואחרי כמה חודשים ישלחו לך אישור הביתה

aerox

New member
אבל לפי דעתי אל תדווח ופשוט אל תנהג

כי אחרי זה לקבל את הרשיון זה פשוט סרט רע לפי דעתי אל תנהג שנה ...וזהו תראה מה המצב שלך

ufo11

New member
אני חושב שגם אם הוא לא ידווח

הצבא ידאג לכך. לפי מה שהבנתי, יש לצבא קשר עם משרד הרישוי...ומחובתו כנראה לדווח.. אבל צריך לבדוק את העניין...

E TO THE Z

New member
סורי.. אני אתקן בשבילך

יש לי אפילפסיה ואני סובל מהעובדה שהפרופיל ירד חוץ מזה אין לי ממש בעיה איתה

למעלה