לא תאמינו

יעלאיזנ

New member
לא תאמינו

ואולי בעצם כן, כי אתם כבר מנוסים בעניינים האלה. רק ביום שישי עוד היינו בודדים בעולם והנה אנחנו כבר רבים. ארנון מצא לי איזנצויג אחד שעוד ביום שישי החזיר לי אי מייל ונראה מה אוכל לדלות מזה. חיפשתי גם בג'ואיש ג'ן ומצאתי 60-70 בני משפחה בפולין בלבד (שכמובן כבר לא בחיים היום). אני רק לא יודעת מה עושים עם השמות שמצאתי שם. מצאתי את שמו של אביו של בעלי ז"ל אך משנת 1857 זה יכול להיות הסבא אבל איך מבררים דבר כזה. מצאתי שני אברהם יחיאל איזנצויג שזה שמו של הסבא של בעלי. מה עושים עם השמות, הגילים והשנים שקיבלתי? דבר נוסף: איך נרשמים לאתר? הם מבקשים שם משתמש וסיסמא. מאיפה לוקחים את זה, איפה נרשמים? אתם כבר בטח יודעים הכל אז אוכל לחסוך לעצמי את כל ההתנסויות והטעיות בג'ואישג'ן. תודה מראש יעל

ראם ערן

New member
../images/Emo80.gifפרה ,פרה

א. כדאי לקרוא את המאמר של ארנון שהינו שלמעשה "מבוא לgewishgene" ב. באילו רשימות באתר מצאת את השמות? ג.לגבי רישום: בעמוד הכניסה לjgff ישנו אייקון (ציור) של עט והמלה ENTER לחיצה עליו תוביל אותך לתבליך הרישום בסופו תקבלי שם משתמש וקוד כניסה בהצלה ערן

מה שאמרת ביום ו' הוא ש"נדמה לך"

שאתם יחידים בעולם... ובכן, כיוון שיעל ציינה כי שם המשפחה EIZENZWEIG הוא נדיר מאוד, ביצעתי חיפוש ב - Google אחר שם זה, וקיבלתי יותר ממאה דפים - כולם מתייחסים לאותו אדם, פרופ' מצרפת. לפעמים, החיפוש הזה מניב תוצאות בלתי צפויות (כבר קרה לכמה מן הפורום, כולל לי). כיוון שכתבת שאין לך שם משתמש וסיסמא (וקיבלת כבר הסבר מערן איך לקבלם) - אני מניח שה "60-70 בני משפחה בפולין" שמצאת הם ב - JRI-Poland. אני מציע לך, כדי לסדר את המידע, למפות את השמות שמצאת בעץ משפחה, כדי להבין מי קשור למי. הכניסי שם את השנים שאת מקבלת מן הטבלאות כמו גם את מקומות הלידה/פטירה - והדפיסי לך את הטבלאות לשימוש בהמשך. כעת, יהיו בידייך שמות רבים, שמות מקומות, קשרים - ותוכלי להמשיך במסודר. ספרי יזכור, תעודות מארכיונים, אנשים שמחפשים אותם שמות. שימי לב כי ב - JGFF מופיע חוקר (אחד בלבד) בשם Arthur E. Zimmerman, דוא"ל: [email protected] (דוא"ל מדרום אפריקה), המחפש אחר משפחת EISENZWEIG מן העיירה Staszow, פולין. שווה לשלוח לו דוא"ל, גם אם זו לא אותה העיירה "שלך".
ארנון

תרשי לנו להאמין../images/Emo9.gif

שהרי מתקים בך הפסוק יגעת ומצאת הקיצר אל תתיאשי שבי נא שאלי וחיקרי וסופך למצוא תוצאות גדולות ונצורות. שלך חנה גונן

למעלה