לא שותה מים

טליה***

New member
לא שותה מים

מתוקון עוד מעט בן עשרה חודשים. אוכל יפה כמעט הכל אבל מסרב בתוקף למים. המצב כרגע שכשהוא אצל המטפלת הוא יונק בבוקר (בערך 7) ושוב רק כשאני חוזרת (בערך שלוש וחצי) ובאמצע אוכל פירות וירקות עם עוף וכד'. ניסיתי מים עם נענע וגם לא הלך. יש עצות לפני שאני נשברת ועוברת למיץ? אני חושבת שזה מתחיל להיות בעייתי עכשיו כשמתחיל להתחמם... תודה רבה!

אמאגלית

New member
תמשיכי להציע מים בכל הזדמנות

נכו שעדיף לשתות חלב אם ולא מים, ונכון שיש נוזלים גם במרק שאת נותנת אבל לדעתי את צודקת ברצונך להרגיל למים בייחוד שהימים הולכים ומתחממים. גם לי יש את אותה בעיה וראיתי שאם אני מציעה לה את בקבוק המים פעמים רבות, אז לעיתים היא משתמשת בו. נסי לשים אותו בעגלה כשמטיילים איתה. לשים את הבקבוק ליד המשחקים. הבת שלי לפעמים משתעשעת בפיטמה של הבקבוק ונושכת אותה ולעיתים שותה קצת. בהצלחה

שתיית מים

היי טליה, כולן צודקות. הבן שלי בן שנה יונק חלב אם עם תוספות של מוצקים. עד לא מזמן (לפני חודש בערך) הוא לא הסכים בכלל לשתות מים מבקבוק. אז ניסיתי מכוס והוא הסכים. וכך הוא היה שותה תקופה קצרה. בו זמנית לא התייאשתי מהבקבוק ונתתי לו לשחק עם הבקבוק (עם המים כמובן). כשהוא שיחק עם הבקבוק הוא מידי פעם הכניס איזה "שלוק" אחד או שניים לפה. עכשיו הוא מאוד אוהב לשתות מים ומסיים בקבוקים שלמים. אז לא להתייאש... ולא לוותר על מים הוא בסוף יתרגל. בהצלחה.

batLaLeche

New member
לא שותה מים

הי טליה, לפי מה שאת מתארת, אין כל בעיה: המתוקון יונק לפי צרכיו, ומקבל פירות - שיש בהם תכולה גבוהה של מים, ירקות - תכולה גבוהה של מים, מרק - תכולה גבוהה של מים, ומזג האוויר עכשיו בסדר גמור, ככה שאין שום סיבה שהוא יהיה צמא מעבר לנוזלים שהוא כבר מקבל - וכאמור, רוב מזונו עדיין מורכב מנוזלים! "להישבר" ולעבור למיץ לא כדאי - הרעיון הוא להרגיל אותו למים, לא להרגיל אותו לעששת. דווקא למיץ בכלל לא כדאי "להרגיל" אותו בשום שלב. מספיק יהיו דאגות שיניים כשהוא יכיר את המיץ בעצמו... וגם אז, ההמלצות הן לתת מיץ אך ורק בכוס, אף פעם לא בבקבוק, למען השיניים. העצות שקיבלת מצויינות - לשים בקבוק מים בין המשחקים או בעגלה, לתת כוס. והכי חשוב: לא לשדר לחץ. משום מה, כשאנחנו נורא לחוצות על משהו, ונורא חשוב לנו שהילד יעשה משהו - תיכף הם מגלים התנגדות ולא רוצים (-; איך אתם שותים? מים או משהו אחר? בבקבוק (ישר מבקבוק המים המינרליים שלך) או בכוס? זה לפעמים מאוד משפיע. אמהות ותיקות רבות פשוט שמות לתינוק כוס ממש כמו של שאר בני הבית, ומוזגות לתינוק מים ממש כמו לשאר בני הבית (כמובן, כמות קטנטנה, שאם הוא ישפוך אותה לא יהיה שם אגם...), כי התינוק בסך הכל אוהב לחקות את האחרים. (למרבה ההפתעה, רובם שוברים פחות כוסות מאשר הגדולים, גם אם שמים להם כוסות זכוכית). בהצלחה!

למעלה