לא שופטת אבל...

לנשום2

New member
לא שופטת אבל...

שלום לכולן, חייבת לשתף. אנחנו שבוע אחרי החזרת עוברים,פעם ראשונה שלילי ועכשיו מנסה להיות אופטימית. אני מתקשרת כל יום לפונדקאית והיא נורא מתלוננת שיש לה כאבי מחזור מאוד מאוד קשים. אני מתקשרת תמיד לשאול לשלומה ובאמת ובתמים מתעניינת והיא כל הזמן מתלוננת ואז כדרך אגב היא סיפרה לי שהיא הלכה לקופ"ח לפני יומיים להיבדק. אני לא שופטת ולכל אחת יש את סף הכאב שלה אבל אני ממש נכנסת מזה לדיכאון, אני כל בוקר מרימה את עצמי לא לחשוב שלילי ולהתמלא באופטימיות אבל אחרי שאני מדברת איתה אני ממש עצובה. מצד אחד היא מספרת לי שהיא יוצאת לגינה עם הילדים ומצד שני לא מפסיקה לתאר עד כמה הכאבים חזקים. האם מישהי חוותה כאבי מחזור מאוד קשים ואח״כ התבשרו בתוצאה חיובית? איך אגיד לה בעדינות שכאב הוא חלק מהריון והיא אמרה שגם בהריונות הקודמים נורא כאבה לה הבטן? האם לא הגיוני שהיא הולכת להיבדק שתעדכן אותי, למרות שעדיין אין הריון? תודה לכולן מראש וסורי על אורך ההודעה

גם אני לא שופטת

אבל כפונדקאית נראה לי בסיסי לחלוטין לעדכן את האם המיועדת שלי
כשאני הולכת להבדק על דעת עצמי מאיזושהי סיבה.
הכאבים שהיא חווה יכולים להיות נורמאלים לחלוטין (כמו שכתבת, גם בהריון יש כאבים לפעמים) אבל גם יכול להיות שלא (למשל, אם רמת הפרוגסטרון נמוכה מידי) ולכן הפליאה שהיא לא עדכנה אותך על הבדיקה.
מציעה לך לבקש ממנה בעדינות שבפעם הבאה כן תעדכן אותך כשקורה משהו דומה...

חוץ מזה, את לגמרי יכולה להשאר אופטימית, כי אין סיכוי שאלו כאבים מבשרי מחזור רק שבוע אחרי החזרה... מחזיקה לך אצבעות שבעוד שבוע תעדכני אותנו שאתם בהריון!

guti30

New member
זה דיי נפוץ שיש כאבים כמו לפני מחזור

בהריונות הפרטיים שלי גם לי היו כאבים כמו לפני מחזור כשחושה ימים לפני האיחור. ושמעתי מרבות שחוות כאבים כאלה אפילו 4-5 ימים לפני. ככה שיש לך עדיין סיבה לשמור על אופטימיות.
מחזיקה לך אצבעות ומקווה שנשמע חדשות משמחות עוד שבוע

my angel10

New member
היי

גם בהריונות שלי חוויתי כאבים חזקים שמזכירים מאוד כאבי מחזור, ואלו היו בעצם הריונות :)
אז תנסי להיות אופטימית :)
בהצלחה

MAMALY

New member
אם יש לה כאבים קחי אותה את לרופא

יש רופא מטפל שאחראי על ההריון רופא שלך.
היא יכולה להיות איתו בקשר טלפוני כמובן ככל העולה על דעתה.
כאבי מחזור קשים אפילו לפני תוצאות בטא הם רגילים גם אני חוויתי כאבי מחזור קשים בעצמי וזה היה הריון.
מצד שני כאבים 'קשים.... זה לא משהו שמתעלמים ממנו
אז את תקחי אחריות ויוזמה וקחי אותה לרופא להיבדק ליתר בטחון ולשקט הנפשי.

בלי קשר שאלה... למה את מתקשרת אליה כל יום??? זה בסדר מצידה? כי יש לי הרגשה אולי ממה שאת כתבת שזה מכניס אותך ללחצים בגדול אין סיבה להתקשר כל יום אלא אם הפונדקאית ואת ככה נוח לכן...

קחי אותה לרופא ותעדכני כי כבר דואגים.

לי היה מקרה

בהחזרה השלישית הייתה תשובה שלילית,
ושבועיים לאחר התשובה ממש הרגשתי בהריון, כאבי מחזור ועייפות, פשוט לא היה לי הגיוני..
שבועיים אחרי ההחזרה היו לי כאבי בטן מטורפים, ניגשתי לרופא שלי ששלח אותי לבדיקות דם ואולטראסאונד וגילה בטא 825.
יש שתי השערות,
אחת שהכאבים היו נסיון של העובר להשתרשות (מאודדדד) מאוחרת,
ונסיון שני שזה היה מתפתח להריון מחוץ לרחם.

זה מה שהיה אצלי.
מאחלת לכם הצלחה!

לי היו כאבי תופת שבוע לפני הבטא החיובית

אני לא שופטת... באמת שלא
אבל לי נורא נורא נורא חשוב לשתף את המיועדת בכל פיפס
בטח ובטח שלא הייתי נבדקת בלי ידיעתה
מכיוון שאתן רגע לפני "הקפיצה הגדולה" מסטטוס מנסים לסטטוס בהריון (אינשאללה! ) הייתי עושה שיחת תיאום ציפיות להבין איפה כל אחת מכן נמצאת.
כמות הלחץ והסטרס מכפילה ומשלשת את עצמה בהריון ועדיף להגיע לשם כמה שיותר מוכנים.
אצלי אם המיועדת הייתה מתקשרת אליי כל יום הייתי משתגעת
כמובן שאם יש משהו חריג גם אני וגם היא מבינות שהחפירות ההדדיות הן נחוצות
ומדברות גם 100 פעמים ביום
אגב אצלנו התקשורת היא בעיקר בווטצאפ מה שמאפשר לשתינו את הספייס הרצוי ( לפחות בעיניי... זה התחיל והמשיך בלי שדיברנו על זה )
בכל מקרה בתהליך כל כך רגיש אני בעד 100% פתיחות ותקשורת
ואם אתן דרך מרכז שווה לדבר ולהתייעץ איתם

h87h

New member
חייבת לשתף..

אני כחצי שנה לאחר תהליך מוצלח שבו נולדו שני ילדים-תאומים לזוג שחיכה וציפה להם מאוד.
התהליך היה קשה אבל מאוד מספק ומוצלח.
יש לציין כי זה ההרגשה שזה הריון שלהם יותר מאשר שלי. וגם כשהרגשתי אותם זזים , התלהבתי אבל ידעתי שאני שומרת על שני יהלומים יקרים לזוג אחר.
אני חושבת שכדאי מאוד שתהיי נוכחת ותלווי את ההריון מההתחלה ועד הסוף.כך גם את תוכלי להקשר קצת לילד וגם לאמא זה יעזור ויתרום הרבה.
בהצלחה והלוואי ויהיו בשורות טובו
ת.

אהמ...

זה שהפונדקאית הולכת לבדיקה לבד לא אומר שהיא נקשרת לעובר .. בכלל לא .כנראה הרגישה כאב ופשוט הלכה להיבדק .אין צורך לשתף בכל פיפס את המיועדת במיוחד שאין במה לשתף.אם היה מתגלה משהו ברור שהייתה משתפת.

ובעניין ההתקשרות כל יום --------זה מעיק נורא !!! אין מה להתקשר כל יום בשביל מה ??? אצלינו עיקר ההיתקשרות הייתה במיילים ואסאמאסים ועדיין המיועדת שלי ידעה הכל כי עידכנתי .ולא הרגשתי ניכור או ריחוק.
אם היא הייתה מתקשרת כל יום הייתי מתחרפנת .חשוב לתת לפונדקאית את הספייס שלה !

MAMALY

New member
לא וכן אוהבת צדק

לא -

כשפונדקאית הולכת לבדיקה היא חייבת לעדכן את האמא המיועדת ויש צורך וחובה לשתף בכל מה שקשור לבריאותה את האמא המיועדת ולעדכן למי היא הולכת למה ומה המצב שלה גם אם היא חושבת שזה "כלום" חובה לעשות כן. לאמהות מיועדות יש אחריות על בריאות הפונדקאית ואין למדר אותן חד משמעית מכל מה שקשור למצב הפיזי רפואי.

כן -
מסכימה לגמרי עם נושא ההתקשרות היומיומית זה מיותר מעיק ומכניס ללחצים את שני הצדדים ללא צורך אישית אני חושבת שזה לא בריא לתהליך יש דברים שחייבים לעשות יש כאלו שלא.

h87h

New member
מעורבות האם בהריון.

נכון שההתקשרות כל יום יכולה להעיק אבל כשזה מגיע מלשאול מה שלום הפונדקאית ואיך היא מרגישה זה עוזר לשני הצדדים.
ונכון שזה שהפונדקאית הולכת לבד לבדיקה לא מחייב שהיא נקשרת לילד.ממש לא.
אבל.
האמא המיועדת תעזור וצריכה לדעת מבדיקות שקשורות להריון.
זה רק תורם לשני הצדדים כשמתנהל הריון משותף

למעלה