לא רק IRISH TOUR

yos mar1

New member
לא רק IRISH TOUR

כ"כ הרבה נאמר ונכתב במהלך שנות הפורום על האלבום הנפלא המוזכר לעיל כך שלעתים נדמה כי רורי גאלאגר מוזכר בפורום רק בהקשרו של "הטור האירי" .אין כאן משום טענה אלא רק תחושה שאיכשהו עלול להתקבל הרושם המוטעה של "אמן של אלבום אחד" .אז כפי שקורה לי לעתים , אעטה עליי את גלימת הצדק ואסקור בקצרה את האלבומים האהובים עליי מקריירת הסולו של האירי החביב ...... ובלי שום מילה על - IRISH TOUR . Rory Gallagher 1971 כואב את פירוקה של TASTE מיהר גאלאגר להיכנס לאולפן ולהקליט את אלבום הבכורה שלו . האלבום נפתח עם Laundromat ו - Just The Smile הנעימים והקלילים שמהווים לא יותר ממתאבן לרצועה השלישית I Fall Apart , בלדת רוק יפהיפיה ומרגשת .הנגינה האיטית של גאלאגר פשוט חודרת לעצמות .את אותו המשפט ניתן לשחזר גם על For The Last Time אחד השירים היפים ביותר של גאלאגר . האלבום אינו אחיד ברמתו ובסגנונו והבוסריות בהחלט ניכרת בו אך יחד עם זאת מדובר באחד האלבומים היפים . Deuce 1971 עדיין באותה שנה הקליט גאלאגר את אלבומו השני כדי שיוכל לצאת עם מספיק חומר לסיבוב הופעות באירופה . האלבום נפתח עם I'm Not Awake Yet המדהים . גאלאגר מעטר את השיר בסולמות מזרחיים משהו . תענוג . מתחיל להשתחרר מטראומת הפירוק של TASTE , גאלאגר כבר נשמע הרבה יותר מגובש ובלוזי מאשר באלבום הבכורה . האלבום מכיל שירים נהדרים כגון : Maybe I Will , Crest Of A Wave . 1972 Live In Europe האלבום הנמכר ביותר בכל הזמנים של רורי . אלבום הופעה מרתק . עיקר הרצועות באלבום הזה הן בלוז מדמם . ביצועים נהדרים ל - I Could've Had Religion ו - What In The World . חלק מהשירים הן באיכות הקלטה ירודה . אלבום נפלא , אך לא לכל אחד . 1973 Blueprint אחרי סיבוב הופעות מוצלח באירופה קיבל גאלאגר ביטחון בקריירת הסולו שלו וחזר לאולפן להקליט אלבום שאמנם מכיל מעט רגעים חלשים אך רובו הוא תענוג צרוף . אלבום שמבשר את העתיד לבוא .

yos mar1

New member
המשך ....

1974 Tattoo ישנם הרגעים האלה ,המיוחדים ,החד פעמיים , שבהם אתה נתקל ביצירה מוזיקלית שהופכת לך את הבטן , שמגיעה מבלי שציפית , שאתה פוגש בה בדיוק במצב הרוח המתאים על מנת שתפיק ממנה הנאה מקסימלית . לפני מס' שנים בעודי שוקד על הכנת עבודה במחשב החל מתנגן ברקע "A Million Miles Away" לאחר מס' שניות הרמתי את הראש בסקרנות למשמע פריטת הגיטה . לאחר כדקה הצלילים כבר היו חלק בלתי נפרד מכל תאי הדם שלי . כיביתי את מסך המחשב , הנדתי את ראשי לאחור והתמסרתי לתחושה הזאת , הבתולית ,והנחתי לה לעשות בי כרצונה .והיא עשתה....ועוד איך עשתה .. נדמה כאילו כל מה שעשה גאלאגר בקריירה שלו עד אותו הרגע היו על מנת להביא אותו לרגע הזה . רגע נדיר שבו הכל מתחבר ומגיע לכדי פסגה יצירתית .אלבום שנפתח ב- Tattoo'd Lady , ממשיך ב - They Don't Make Them Like You Anymore ו - Sleep On A Clothes-Line ומגיע לשיא ב- A Million Miles Away , חובה עליו שישכון בכל בית . זה עד כדי כך פשוט וחיוני . 1974 IRISH TOUR " כל המוסיף גורע " ..... 1976 Calling Card לאחר Against The Grain החלש , רורי שב ומקליט אלבום טוב עם שירים טובים כגון : Moonchild , Do You Read Me , Edged In Blue וכמובן שיר הנושא הנפלא . סוף שנות ה-70 מתחיל לבשר את עידן הבינוניות . גאלאגר מוציא אלבומים בינוניים המאופיינים בכך שהם מכילים שיר טוב או שניים ופילרים הנעים בין הבינוני לחלש . ב – 1980 גאלאגר חוזר לכור מחצבתו ומוציא את אלבום חי נוסף Stage Struck , אלבום הופעה מצוין אך מעט פחות טוב מהשניים שקדמו לו . בשנת 1990 , כשהכבד שלו כבר בגוגדל של כדור פוטבול , הוציא גאלאגר את FRESH EVIDENCE שזכה לביקורות טובות לאחר יציאתו . אני באופן אישי לא מצאתי את האלבום מעניין במיוחד ולפיכך לא ראיתי צורך להרחיב . 1999 BBC Sessions פנינה אמיתית לסיכום הקריירה של גאלאגר .אלבום המורכב מהקלטות של ה- BBC . חלקו באולפן וחלקו חי מול קהל .איזה תענוג להתמסר לבלוז המהפנט של What in the World לרדת לאשפתות עם Garbage man ולהתרומם עם They Don't Make Them Like You . אני יודע שרבים יחלקו עליי ,אבל אם התקציב שלכם עבור מוסיקאי אירי שמנגן בלוז מוקצב לתקליטור אחד .זה התקליטור שלכם . תיהנו....

Barmelai

New member
תודה רבה יוס

חזק ולעניין הסקירה הרוחבית הזאת. בדיוק מה שצריך כדי להתקדם עם גאלגר. אני אתחיל כמובן עם טאטו. אם ככה הוא עשה לך אז גם אני רוצה
מייד אחריו אדוג לי את ה BBC. כבר יש לי את האייריש טור ב DVD, קבצים של בוטלגים משטוקהולם ואמסטרדם, ויחד עם שני אלה כבר אוכל לחוש שאני טיפה מכיר את רורי. מעניין אם האירי שלנו מכיר את האירי הזה. למרות שזה לא פולק. אגב בפסטיבל האי ווייט רורי מופיע עם TASTE. מומלץ.

melancholy man

New member
הפוך גוטה הפוך

תתחיל עם ה BBC ותעבור לשני הראשונים, אחרי טאטו ואז Live In Europe, או שבעצם ההפך שוב.. מה זה משנה, תתחיל כבר. ו yos סחה עליך, כבר שנה אני רוצה לכתוב סקירה מקיפה יותר על גאלגר ולא יוצא, תודה.

למעלה