לא רק הרצליה...

GidiRgov

New member
אחד מהטיעונים (נגד הרצליה) הוא מיקומו האורבני

GidiRgov

New member
זום אין - משמש מטוסים קצת יותר גדולים מרובינזון 22...

drunkboy

New member
המחשות נהדרות וכל כך לא רלוונטיות לצערנו

ראשית אני רוצה לומר שבתור מצטרף חדש יחסית לתחום התעופה הקלה, אני מרשה לעצמי להיות פרקליטו של השטן מכיוון שאף אחד לא יכול להאשים אותי בחוסר אהדה למקצוע או בחוסר רצון לראות אותו מתפתח כמה שיותר. מהצד השני, אני מספיק חדש כדי לזכור בדיוק מה דעה של סתם איש מהיישוב לגבי העניין.
&nbsp
תעשה באותם איזורים זום אאוט קצת יותר גדול, כזה שיכסה לדוגמא את כל השטח של גוש דן, עכשיו תבדוק כמה שטח פנוי יש שם לבנייה מעבר לעומת כמה יש אצלנו בגוש דן. אף אחד לא היה לוטש את עיניו לשטח הזה אילו הוא היה במרכז באר שבע לדוגמא. לא תמצא שדה תעופה במרכז מנהטן, ויש לזה סיבה.
&nbsp
אין שום סיבה שיהיה שדה תעופה כזה בהרצליה. אין לנו פארקים לרפואה בגוש דן, בטח שלא צריך ״לבזבז״ קרקע על שדה תעופה למטוסים קלים.
&nbsp
Having said that
לא יתכן שיסגרו שדה תעופה בלי לספק קודם כל אלטרנטיבה ראויה למשתמשים בו. על כך גם צריך להיות המאבק. יהיה קשה למצוא אדם אובייקטיבי אחד שיהיה סימפטי למאבק להשאיר שדה בהרצליה, יהיה הרבה יותר קל להאבק בכיוון של קודם אלטנרטיבה ואז לסגור.
&nbsp
כרגע לציבור אין ממש מושג שמתנהל מאבק, למעשה, לרובו אין ממש מושג שיש שדה תעופה בהרצליה. ישראלי ממוצע שישמע שיש שדה בתוך הרצליה, שהמדינה רוצה לסגור ומתנהל מאבק בנושא יחשוב אוטמטית שהעשירים מנסים למנוע מהמדינה להוסיף עתודות קרקע לבנייה. לכן חייבים לומר, כן - אנחנו לגמרי בעד סגירת שדה תעופה הרצליה. יש שימושים טובים יותר לקרקע הזו, ולכן נסייע ככל הניתן בהקמת שדה תעופה אלטרנטיבי באזור המרכז, טיפה מרוחק יותר, שעלות הקמתו תשאיר הרבה עודף משווי הקרקע שעליו יושב כרגע השדה הנוכחי.
&nbsp

האם אתה שיכור, או שנפלת הרגע מהשמים

מתנהל כאן מאבק במשך תקופה ארוכה, אני חושב שזו לא טעות לומר עשרות שנים אני לבדי משתמש בשדה הזה משנת 1975, וכבר בתקופה ההיא רצו לסגור אותו בעוד כמה חודשים.
דרך אגב, במנהטן עצמו, יש כמה וכמה מנחתי הליקופטרים, שדות תעופה, אני אישית לא מכיר וגם ההשוואה בין מנהטן להרצליה כלל לא נכונה. מילא היית משווה חלק מתל אביב למנהטן, כי במרחק יריקה ממנהטן, יש הרבה מאוד שדות תעופה באופן יחסי כולל לה גוורדיה, קנדי, וניוארק ובנוסף, באותו מרחק יריקה, יש כמה וכמה שדות תעופה של GA שלא אמנה כאן בכדי לא לשכוח אחד או שניים (ויש יותר)
ברוב המקומות בעולם, הערים והבניינים באים אל שדה התעופה, ולא להיפך ואותו הדבר שדה התעופה בהרצליה.
לא אכנס ליותר מידי הסברים, אבל לו למישהו הייתה כוונה טהורה לתת כאן שדה תעופה חליפי, ניחא, ערימה של כרישי נדלן ובראשם מי שהייתה ראש העיר וחלמה על מיסי ארנונה במקרה הטוב ומי שעדיין משמש שר התחבורע שלמעשה הציע את שדה התעופה כשוחד בחירות (צריך לראות כמה קטעי ווידאו בכדי להבין זאת חכמוב להבין שמדובר בשקרים פתולוגיים), שרוצים רק את השלל, אבל לא מוכנים ואף מתכמנים ומרמים, רק בכדי שלא לתת חלופה מתאימה. מבחינתם, חלופה מתאימה זה רק בחיפה (שם גם ראש העיר מתנגד) או רק בראש פינה, או מגידו שגם שם לא רק התנגדויות, אלא גם התנגשויות באינטרסיים תעופתיים אחרים. נראה אותך מחנה את רכבך במרחק של 100 קילומטר ממקום המגורים שלך.
המדינה הציעה לתת את עין שמר כחלופה, אף שזה גם לא מספיק נוח והוגן לתל אביבים או כאלו שמגיעים מרשל"צ והסביבה, הסכמנו, אבל היא נותנת רק בכאילו ולמעשה, לא נותנת.
אני לא יודע מי אתה, רק מקווה, שהשבוע הקרוב תיפול הכרעה בבג"צ וכמה אנשים ביניהם כל מי שמתחזה לאוהד/חובב תעופה יתפלצו!

drunkboy

New member
לא בטוח שאני השיכור

מכיוון שאיני מפקפק באינטליגנציה שלך, אני מניח שלא קראת את דבריי.
לצערי, גישתך (אפילו אם היתה נאמרת ללא הנימה התוקפנית) היא בדיוק זו שתמנע כל גיבוי ציבורי למאבק.
&nbsp
שני דברים שהתפספסו משום מה מדבריי ולכן אבהיר:
1. לדעתי זה אסון לתעופה אם יסגרו את השדה כיום.
2. אני חושב שהמדינה חייבת לסגור את השדה הזה, אבל רק לאחר שתקים שדה תעופה ראוי וקרוב.
&nbsp
המאבק חייב להיות על סעיף שתיים בדבריי על מנת שסעיף אחד לא יתממש.

נעזוב אינטליגנציה והבנת הנקרא

יכולתי בכלל, שלא להתייחס לאמירות שלך, אבל בחרתי לנסות ולהסביר עובדות פשוטות:
ממבט ראשוני בדברים שכתבת, נראה היה לי, אף שמאוד ייתכן שאני טועה, שאתה אחד מאותם המתנגדים לשדה ולא כפי שאתה מציג עצמך.
ולעניינו:
אם לא יקרה מה שאנחנו מייחלים בהחלטת בבג"צ במהלך הימים הקרובים (מומחים לענייני בג"צ מהמרים שזה יסתיים בתוך כ-72 שעות) אזי עם שעון קייץ, או בלעדיו, עם הרעיונות וההסברים שלך או בלעדיהן, ב-15 לאפריל, 18 יום מהיום, שדה התעופה בהרצליה יפסיק את פעולתו לצמיתות.
אתה משתמש במחשבות והגיגים שמשתמשי השדה השונים מהרהרים וגם דנו בהן כבר כמה שנים.
היום, 28 למרץ, בית המשפט הגבוה לצדק, לא עובד כנראה, אבל ממחר, הוא יכול לקבוע, באמצעות דיון פומבי, או בלעדיו שהשדה ימשיך להתקיים וזו תהיה החלטה סופית ומוחלטת אפילו אם הוא ידחה את ההחלטה על סגירת השדה ויקבע דיון בעוד חודשיים (או כל מועד אחר) ואפילו הוא יזכיר בפסיקתו את החלופה המדוברת בשדה התעופה עין שמר.
הוא כמובן יכול לקבוע לצערנו את ההיפך, ולקבל את עמדת המדינה ואז הרס התעופה הוא כבר לא עניין להגיגים, השדה ייסגר וזהו.

למעלה