לא רק החרדים....

waxm1

New member
שיתפללו כשהם מגוייסים

פעם לפי מה שזכור לי מהתורה היה רשום שבני ישראל נלחמו נגד העמים שבארץ ישראל ולא התפללו לנצח בלי צבא

zoharj

New member
לבועז

1. החוק מפלה גם מפלה. אני תקווה ששינוי תצליח לשנות אותו. 2. אם תהיה כת של כאלה שחושבים שיוגה תציל אותנו מהאויב, אז תסכים לפטור אותם משירות מצה"ל? וכת של פציפיסטים? 3. איש באמונתו יחיה, אבל כולם יתחלקו בעול השירות, ושלא יבואו אלי בדרישות לממן את אמונתם, שיממנו אותה בעצמם. ושלא יכתיבו לי מה לעשות בזמני הפנוי. -----

אני לא מוכן לפטור איש משירות צבאי

כבר הזכרתי זאת בעבר וארשום זאת שוב. החרדים לא מתגייסים לצבא מזכות "תורתם אומנותם". הייחוד שלהם בניגוד לפציפיסטים וליוגאיסטים הוא שמדינת ישראל היא מדינה יהודית והם מאמינים שבתור מדינה יהודית הפתרון הוא בעזרתו של הקב"ה (כך אני חושב לפחות אל תתפוס אותי במילה)

../images/Emo41.gifתורתם אומנותם - הימים האחרונים

שמעת על המושג ניצול ציני? זה מה שהחרדים עושים למדינת ישראל. 1. תורתם אמונתם יוגבל ל500 תלמידי ישיבה ושלום על ישראל - כל השאר יתגייסו. 2. מקור המידע שלך הוא במקרה פרובוקטור שהפיץ הודעות אלו בכוונה כדי לנסות(בצורה מטומטמת להחריד) לקעקע את טיעוני שינוי. לידיעתך עצם התעקשותך על כך שיש 40,700 פציפיסטים רק מאירה אותך באור עוד יותר מגוחך אפילו מהודעותייך הקודמות שחשפו בורות קשה.

לקחתי את הביבליוגרפיה

מהאתר של הכנסת..... תקן אותי אם אני טועה אבל הכנסת זה המקום הנורמאלי ביותר שיש בקשר לאקטואליה. 1. 500 איש??? בחיים שלי לא ראיתי חוק המוגבל למס´ אנשים. מה אנחנו הגרלה יומית??. 2. לדאבונך היחיד שמקלל ומגדף פה הוא אתה ואתה בלבד כי כנראה הפתרון הטוב ביותר שיש לשינוי הוא להכפיש ולקלל כשם שאתם עושים לכל מי שלא מוצא חן בעיניכם.

../images/Emo41.gif אפשר לקבל קישור??

אתה טוען שבאתר הכנסת כתוב שיש 40,700 פציפיסטים? לא התבזית מספיק ליום אחד?

snea

New member
תורתם אמונתם?

זה אומר שאני יכול להחליט פתאום להיות חרדי לתקופה של שלוש שנים ולא להתגייס לצבא כי "תורתי אמונתי"? מה החוצפה הזאת?

בר בי רב

New member
למעשה, אתה יכול

אם תחזור בתשובה, תצטרף לישיבה ותשכנע את הרב כי אתה רציני, הוא יחתום לך על "אישור לימודים" ותקבל פטור. למעשה, זה בדיוק מה שעשה ירון ידען.

../images/Emo41.gifלמה אתה סתם משמיץ

ירון ידען חזר בתשובה באמונה שלמה והיה חרדי עד גיל מתקדם יחסית. כמו רבים מהחוזרים בתשובה גם הוא יצא בחזרה בשאלה. להגיד שהוא חזר בתשובה בשביל להתחמק משירות צבאי זה גובל ברישעות או טימטום אבל כאמור - עלייך אני לא מתפלא לא לכאן ולא לכאן.

בר בי רב

New member
אם תקרא בשנית את דבריי, תבין

שהבאתי את ידען כדוגמא לבחור בן 18 שחזר בתשובה כקיבל פטור על מנת להוכיח שאמנם ניתן לעשות זאת, בלי כל קשר למניעיו. רואה שחורות יראה גם לבן כשחור..

../images/Emo41.gif לא ממש

אתה הבאת את דברייך בתור דוגמא למה יכול לעשות מי שלא רוצה לעשות צבא וזהו לא המקרה של ירון ידען - לא בגלל זה הוא חזר בתשובה

בר בי רב

New member
השאלה של snea הייתה מדוייקת

וכלל לא התייחסה למניעים לחזרה בתשובה, ואני הבאתי את ידען כהוכחה מעשית שהדבר אפשרי - שאדם יכול לחזור בתשובה גם בגיל 18 ולקבל עוד באותה השנה פטור משרות צבאי. תרצה או לא תרצה, ידען הוא הוכחה חיה לכך שהדבר ניתן להעשות. אם תשתחרר לרגע מההנחה שבאתי להשמיץ את ידען, תבין שהוא דוגמא ייחודית ונדירה מאוד שהיית מתקשה למצוא אחרת על מנת להוכיח את הטענה הזו בדיוק.

לא.

כמו שלא תחליט להיות ספורטאי מצטיין ואז תוכל לא להתגייס לצבא. תורתם אומנותם של החרדים היא נושא מעמיק שבו נותנים לחרדים את האפשרות להתחרר משרות צבאי וזאת לאחר חקירות מעמיקות של כל חרדי באשר הוא (בדיוק כמו שעושים לספורטאים מצטיינים)

../images/Emo41.gif ממש לא

א. ספורטאים מצטיינים כן עושים צבא אבל הם עושים שירות קל מאד. ב. לא חקירות ולא בטיח. הם באים חותמים והולכים, אף אחד לא שואל אותם שאלות.

ושוב אני שואל

איך אתה יודע את כל האינפורמציה לגבי שירות החרדים בצה"ל? ע"פ העיתונים בלבד

../images/Emo41.gif אתה ממשיך להיות פתטי

קח ותתעמק - http://www.cbs.gov.il ודרך אגב - אפילו החרדים לא מכחישים את העובדה שלמעט מעטים מהם הם אינם מתגייסים אז אני לא מבין מאיפה הנפצת את היציאה הזאת.

למעלה