לא רק הדרת נשים...

sigmao

New member
לא רק הדרת נשים...

גם הדרת גברים. או לפחות פסלים שלהם. 'צטערת, קומץ החרדים הקיצונית ששולטים בבירה מתחיל (או בעצם ממשיך) לאבד כל קשר עם המציאות. והעיריה? רוקדת לפי החליל שלהם...

sigmao

New member
זה משהו מלפני כמה ימים, לא?

או שהיה עוד ארוע כזה? מה אגיד? מה נשאר להגיד?

לא יודעת

אני לא ממש מעודכנת באקטואליה - כמובן שאת הלינק הזה גיליתי דרך הפייס'..

ואם הידיעה על הפסל עוד הייתה מצחיקה בעיני

בזה כבר אין שום דבר מצחיק, רק עצוב. אני מתחילה להרגיש בפעם הראשונה צורך לצאת ולהפגין איפשהו, לא יודעת מה.

שמעתי שיש הפגנה בנושא, רק לא זוכרת

מתי ואיפה...(מי אמר 3?) אנסה לברר מחר בעבודה.

לא הצלחתי להבין כלום

לא הבנתי איך אומרים על פסל צ'רצ'יל ש"זו הפעם הראשונה שהעירייה מציבה בעיר פסל אדם" אחרי שדובר על פסל דוד שכבר קיים, שלא לדבר על זה שאלה ממש לא הפסלים היחידים בעיר. מעניין מתי יחליטו שם שגם הבית של ראש העיר הוא מקום קדוש ויעיפו את הפסל שמוצב כמה מטרים משם...

sigmao

New member
אני מניחה שזה תלוי גם במיקום

למרות שבשדרות ממילא, בדרך לעיר העתיקה וכו', מוצבים דרך קבע פסלי אדם... (ולא לדבר בכלל על כל התמונות של הרבנים למיניהם שתולים בבתים...)

זו שאלה טובה באמת ואין לי מושג

ההתנגדות לפסלים האלה היא בגלל "לא תעשה פסל ומסכה"? ואז פסלים אסור ותמונות מותר? (או שזו סתם עוד דרך להראות שראש העיר הוא מריונטה והם מושכים בחוטים? ולכן מהפסלים הרבים שבממילא לא אכפת להם כי אותם לא העיריה שמה?)

מאורית9

New member
אני מרגישה שכל מה שקורה פה שייך לתחילת האלף

הקודם ולא לשנת 2011 בואכה 2012 זה מטורף לחלוטין זה לא צעד אחורה אלא ממש מסע בזמן. מטורף זו מילה עדינה

sigmao

New member
בעניין המסע בזמן נתקלתי במשהו מעניין היום

זה מדאיג בעיקר כי זה מדגים איך כל תרחישי האימה שכולנו מבטלים כי - "לא יכול להיות שנחזור כ"כ אחורה..." אכן יכולים להתקיים.

זה לא מפתיע ואני לא בטוחה ש"לחזור אחורה" זה

תיאור נכון. לא חושבת שסוג הפונדמנטילזם הדתי שקיים היום הוא חזרה לדפוס מן העבר. נראה לי דווקא פיתוח מודרני. זה שיש מדינות שבהן המצב הדרדר מאוד זה לא חדש. וגם זה שדברים יכולים להשתנות, גם לטובה וגם לרע, בצורות שקשה לנבא. הסיפור שאני אוהבת לספר כדי להמחיש את זה הוא שבשנות השישים כשההורים שלי טסו לאתיופיה, אי אפשר היה לטוס מעל מצרים ולכן הם טסו דרך טהרן (ואפילו הספיקו לטייל שם קצת)... מי היה מנחש אז שתוך עשרים שנה המצב יתהפך?

מאורית9

New member
אני מתייחסת בעיקר להפרדה בין

אשה לגבר רק על סמך המין ולא על סמך -ההשגים- היכולות וכו' העובדה שזה שוב על סדר היום ובשיח הציבורי מדהימה אותי היה נראה לי (ולרבים שכמותי) שאנחנו הרחק מזה והדיון היום הוא ענייני וממוקד מטרה (בכל סוגייה שהיא) וזה רק מעצים את התחושה האישית שלי שהעולם הוא מקום מטורף והזוי ואין לדעת מה ילד יום ואנחנו מוקפים באסונות טבע אבל גם אסונות ידי אדם ומה שנראה לי נכון ויציב היום- אין לדעת מתי המציאות תשתנה אל מול עיני (והכי מפחיד אותי- אל מול עיני ילדי- והאם אני- אוכל לשמור עליהם והאם ההגיון והשלווה ששולטים בחיים האישיים שלי ושל המשפחה שלי ימשיכו ללוות אותנו) אלה מחשבות קיצוניות אבל מה שקורה פה קיצוני לחלוטין

למעלה