לא רק בישראל

אבל להן יש בעיה עם זה.

נכון שבדת היהודית אשה נדרשת להתלבש באופן צנוע. אתה לא צריך להסביר לי את זה. אבל הבגד אותו היא מחוייבת ללבוש נקרא בקרב היהודים שמלה (או חצאית), לא גלביה. אגב, במסגרת הלעג לפטרנליסטיות השמרנית אתה אומר: "ערך האדם נקבע לפי רמת הצניעות של אשתו". האם עליי להבין מזה, שאשה אינה כלולה בתחום ההגדרה של "אדם"?

ixmix

New member
בדיוק - בחברות הללו אישה אינה אדם.

ומכאן שכבודה אינו ככבוד האדם. אגב - לא אני אומר את זה, אלא גברת ד"ר אורית קמיר, שמפנה גם למקורות אחרים בנושא הכבוד. ואני לא לעגתי לפטרנליסטיות השמרנית, ציינתי דברים כהוויתם. נמאס שאת מייחסת לי רגשות או דברים שלא אמרתי. די.

אין מביאים ראיה מאורית קמיר.

לפחות לא לגבי הערכים של החברות אותן היא מבקרת- אלא אם כן אתה רוצה לקבל גם את מה שהיא אומרת עליך ועל זכויותיך במקרה שתשפט על עבירה בעלת אופי מיני.

קראתי בבלוג שלה וראיתי

שהיא מתייחסת אל חשודים בעבירה על רקע מיני (קצב ורמון) בחזקת חפים מפשע. קראתי גם את הצעת חוק כפיה מינית שהיא ניסחה ולא מצאתי בו משהו שאתה או פר"ע אחר צריכים להתנגד לו בהנחה שאינכם עונים לקריטריונים של אשמה בעבירה זו. כתביה (וביניהם גם הבלוג והצעת החוק) של ד"ר אורית קמיר מפורסמים ברשת. אתה יכול לקשר לי למה שכל כך מרגיז אותך?

איפה זה היה?

היה כאן ויכוח ארוך בנוגע למאמר שלה, בו היא קבעה במפורש שבמקרה של "חדירה בלתי רצויה" על הגבר להוכיח שהיתה הסכמה. היא לא נתנה שום הגדרה לגבי מהי "חדירה בלתי רצויה", רק כמה דוגמאות קיצוניות כמו מקרה האונס (או לא) בשמרת. בזמנו פרסמתי כאן גם קטע רלוונטי שצילמתי מאותו מאמר. מה זה פר"ע?

בהודעה אחת למטה

יש צילום מסך מתוך המאמר של קמיר. תו"נ טוען שהוצאתי דברים מהקשרם. הוא רק לא הסביר אף פעם מהו ההקשר, ואין לי חשק לקרוא שוב מאמר משפטי של 75 עמודים כדי למצוא את ההקשר.

זהו, שמצאתי רק צילום

של פסקה אחת מתוך מאמר של 75 עמודים שלא מצאתי את הקישור אליו. הפסקה המדוברת נוגעת למיטב הבנתי מקרה פרטי של מין עם זונה, וקמיר טוענת שם שאי אפשר לומר שמין עם זונה הוא בכפיה מכיוון שבוצע תשלום, כלומר התנהגותה של הזונה מצביעה על הסכמה.

אז תקראי מחדש את הפסקה.

מה שקמיר עושה שם זה להביא מקרה של "חדירה בלתי רצויה" בו הנאשם יכול להוכיח שקיבל הסכמה.

זה לא רציני.

אתה רוצה שאגבש דעה על ד"ר קמיר עפ"י פסקה אחת קצרה מחוץ להקשרה מתוך כל מה שהיא כתבה, והיא כתבה ועשתה המון? אתה פשוט לא יכול להיות רציני.

אטיוד5

Active member
בענין העגלה+תינוק

ילודה נחשבת למעשה א-סוציאלי בהולנד. ומפה היחס.

אטיוד5

Active member
כי הם חושבים שצפוף להם

ובאמת הולנד היא בין המדינות הכי צפופות בעולם.

לא אוהבים שם זרים

כשגרתי באמסטרדם נתקלתי לפעמים בגזענות בגלל צבעי הכהה. דווקא כשדיברתי הולנדית היחס אלי החמיר כי הניחו שאני מהגרת (מוסלמית?). ישראלית שחרחרה עם תינוק ישר מסומנת כזרה, מה עוד שרבים מההולנדים עוזבים את העיר לטובת הפרברים כשנולדים להם ילדים והתחושה היא שמוסלמים משתלטים על מרכז העיר. חוץ מזה כמו שאומר אטיוד, כל כך צפוף שם מרוב הולכי רגל ואופניים שעגלת תינוק כנראה לא מתקבלת בברכה.

למעלה