לא רע בכלל הPA50
התחדשתי לי ב1 כזה
סאונד חמוד לא תוקפני,בין ימהה לרולנד.תחושה של עומק בנגינה. בהמשך נתעד בתמונות ב"נ את טקס פתיחת האורגן החדש
קניתי ב"כלי הזמר של מינה" בעיר הקוידש טבריה.לפי מה שנכתב בספר הקדוש,רצוי לעשות גיבוי לפני שמתחילים לשנות סאונדים פרמטרים ושות',זה לקח לא פחות מחמישה דיסקטים. הEXR5S נמכר היום
הוא היה מצויין
אבל נדרשים לי יותר פתיחות-מעברים-סיומות והרשמה חיצונית. ההסתפקות בין הE50 של רולנד שעולה 1000 ש"ח יותר לבין הPA50 של KORG הייתה ועברה לה. היו צדדים לכאן ולכאן. בחרתי בסוף באופציית הPA50 ככלי שני.בבית ישבתי משו כמו 3 שעות והכרתי עולם חדש.מרגע לרגע, המסקנא שבבחירת הKORG התבררה כנכונה. אולי גם בגלל האוזניות האיכותיות החדשות של AKG שנותנות סאונד לא מהעולם הזה.אולי... המקצבים האוריינטלים המובנים,מזכירים קצת את הקטרון X1 שהיה לי פעם. הבס שונה ממה שהכרתי עד כה. לא נשמע כזה בשום כלי שהיה לי.החצוצרות מפתיעות לטובה.הפסנתרים, בין ימהה לרולנד.האורגנים מצויינים.התופים,גם משהו באמצע. אוקצור...מרתק
האורגן עושה רושם אמין וחזק עם 10 מגה זיכרון פנוי (20 מגה סך הכול) למרות המקצבים שניתנים למחיקה ושינוי.מה עושים עם כ"כ הרבה זיכרון
למה ימהה-רולנד לא נותנים זיכרון בנדיבות כזאת בלי צורך בכרטיסים ושאר ירקות למה
הפולקה-דיסקו70 והמקצב האוריינטלי המובנים,גורמים לי להסתפק אם בכלל צריך להוסיף משו מבחוץ כמו הפריילך וההורה של חלילית למשל. נו שויין...נבדוק את זה בהמשך
יש אפשרות לנעול את הטמפו ללא צורך ביוזר פרוגרם.זה דבר חשוב מאוד
הדיליי בMFX עובר את רולנד וימהה גם יחד.הוא מצויין
שאר האפקטים עוד לא עברתי כמו שצריך. המסך ענק ונותן תחושה קריאה מאוד
אם העסק ישמע טוב בהגברה,הרי שמדובר באוצר של ממש כי המחיר ממש לא בשמיים. המשקל 11.25 ק"ג חורג קצת ממשקלי האורגנים מהסדרת הבינוניות.עובר אתPSR3000 כמעט בקילו ואת הE50 של רולנד בכמה קילואים טובים אבל עדיין זה בתחום הנסבל. עד כאן שידורי האיש הישיש
התחדשתי לי ב1 כזה