בני היקר,
לגבי גיוסו של רז: אמנם רז מתגייס בעוד תשעה חודשים, אף על פי כן איני חושב כי עובדה זו צריכה להיות הגורם המשפיע לבחירת היו"ר הארצי. היו"ר הארצי צריך להיות האדם המתאים והטוב יותר. ואם כבר, רז ייאלץ להתגייס ביחד עם השנתון של רובי. זה אומר שעל צו הגיוס שרובי קיבל או יקבל כתוב תאריך הגיוס - העשרים ותשעה ביולי 2003. (רובי, תקן אותי אם אני טועה בקשר לתאריך). אוסיף ואומר כי היות וגם רז וגם רובי יכהנו לתקופת זמן זהה באם ייבחר אחד מהם, הרי שרובי עדיין תלמיד, ויש לפניו מבחני בגרות הדורשים השקעת זמן ומחשבה, בעוד שרז כבר סיים 12 שנות לימוד והוא חופשי להתעסק בעינייני המפלגה. אסכם את עניין הגיוס ואומר כי לא צריכה להיות לתאריך הגיוס כל השפעה על בחירת המועמד. זהו טיעון שולי. וחוץ מזה, שמונה חודשים הם זמן ארוך מאוד בו ניתן לשנות, ליזום ולהשפיע. לגבי שיטת הבחירות שנרקמה על ידי רובי: אני בטוח שרובי הציע את ההצעה הזו כי הוא משוכנע שהיא ההצעה הכי נכונה והכי טובה, הרי הצעה זו תסלול לו בקלות ובלי מאמץ מיותר את הדרך לראשות הנוער. רובי למעשה תפר מעיל שמתאים למידות שלו... ההגיון שעומד מאחורי שיטתי, שמקובלת גם על רז ועל יו"רים נוספים (ולא הוצעה על ידי כמובן...) היא שיטה לפיה היו"רים בלבד יבחרו את היו"ר הארצי. בפועל, היו"רים הם אלה המעורבים בהחלטות, הם היוזמים והם המובילים. לפיכך, הם אלו שצריכים לבחור. אין להשתמש בשיטת הנציגים, משום שכולנו תומכים בליכוד, ולכולנו דיעות זהות פחות או יותר, ולכן אין כאן בחירה של רעיון, אלא בחירה של איש. העובדה שרובי גר במעלה אדומים, מעוז ימני, מקנה לו תנאי פתיחה טובים בהמון ולא הוגנים על רז. בני, אני מקווה שירדת לעומק דעתי והבנת את הרציונאל שעומד מאחורי דבריי. אם בכל זאת הינך סבור כי אני טועה, אשמח להסביר לך עוד, אך אני מקווה שאין צורך בכך, וכבר הבנת שלא קונים בחירות בתכסיסים מלוכלכים ובפרוטקציות עצמיות. בכבוד, אופיר