לא רוצים מילואים!!

LuNa MaJnUnA

New member
אז מה שאתה אומר בעצם,

זה שהממשלה מפקירה את המדינה ואת האזרחים שלה, וכדי ללכת נגד זה אתה מחליט שאתה לא ממלא את החובה שלך ומשתמט ממנה, במקום לנהל מאבק מקובל נגד כל הדברים שמציקים לך. נכון?

Bardug0

New member
במאבק "מקובל" אף אחד לא מקשיב

הדרך היחידה להזיז דברים, לא רק בישראל, אלא בכלל, היא לקבוע עובדות שכל הצדדים יאלצו להתעמת איתן.

nany12

New member
זה נכון כשמדובר בדברים כמו

המאבק באבטלה וכאלה אבל כשזה מגיע לצבא זה נשמע לך הגיוני/מתקבל על הדעת שבנאדם ינהל מאבק לא מקובל?

LuNa MaJnUnA

New member
אה

וזה שהוא ישתמט ממילואים פשוט ימשוך את האוזן של רוה''מ וכל המערכת תשתנה?

Bardug0

New member
תשובה לשניכם

זה שהוא ישתמט לבד, אכן לא יזיז שום דבר. אבל תבינו, הדרכים ה"מקובלות" הן דרכים שמוגדרות מקובלות כי אלה הדרכים שהשלטון קיבל, ככה הכי קל להתעלם מאנשים. פעולות השתמטות של אנשים בודדים יביאו שינוי רק בטווח המאוד ארוך. קבוצה מאורגנת של משתמטים תיצור עובדה: אתם תקועים בלי מילואימניקים. וככה הדברים יזוזו, לטוב או לרע. ל-nany. לא מפתיע שבכל דבר נראה לך שמותר להאבק גם בצורה של לעבור על החוק, אבל חס וחלילה כשמדובר בצבא. זה שהצבא בישראל הוא פרה קדושה שאין לגעת בה, זה לא אומר שאסור להאבק בתופעה, גם אם צורות המאבק כביכול לא חוקיות. לגבי השאלה אם המאבק צודק או לא ? לא יודע. אני אישית נוטה להסכים עם הבחור. אבל לא אני ולא אתה, ולא הבחור שהעלה את המודעה, ישפוט מישהו אחר על אמונתו אם זה הוגן/חוקי/צודק להתגייס למילואים או לא. אם האיש מוכן גם לקחת על עצמו את האופציה של להענש על עריקות ממילואים, כמו שעושים פצפסיטים מסויימים או שאר סרבנים - דיינו.

nany12

New member
תשמע יש גבולות מסויימים

כשמדובר בדברים כמו מקום עבודה וכו', "השתמטות" או יותר נכון למקרה כזה "שביתה", היא בסדר מבחינתי. אבל לדעתי צבא זה כבר קו אדום. זה שונה, וזה מעבר לכל דבר אחר שאפשר לשבות ממנו. פרה קדושה או לא, זה עדיין משהו שלא טוב "להיאבק" בו. ואם באמת צריך, אז אך ורק בצורה "מקובלת". בוא נגיד שאם הצבא לא היה מה שאתה מכנה "פרה קדושה", המצב הבטחוני שלנו היה בקרשים ורמת המשמעת בארץ היתה אפילו יותר נמוכה ממה שהיא עכשיו. יש דברים שטוב לשים להם גבולות גם אם זה הופך אותם ל"פרות קדושות" אחרת תהיה פה אנרכיה.

Bardug0

New member
הבנתי אותך

ועדיין, לעומתך יש אנשים שמאמינים שהמצב צריך להיות שונה. אני מסכים איתך שאם הצבא לא היה פרה קדושה בעבר, סביר להניח שלא היינו פה. אבל מציאות זה דבר דינמי ומשתנה, ויכול להיות שהיום המציאות קצת שונה, יכול להיות שהיום זה כבר לא כל כך קריטי. אני אומר יכול להיות, כי אני לא יודע אם זה נכון או לא, זו שאלה שצריך לשאול וצריך לבדוק. ואנשים כמו "עושרי" מעלים את השאלות האלה לאוויר (באיזשהו אופן). ולהעלות שאלות וסוגיות לאוויר, מבחינה פוליטית זה דבר שיכול רק להועיל. מה לעשות שזו הדרך להעלות סוגיות במדינת ישראל של שנת 2006. הלוואי, כמוך, שהיה אפשר לעשות את זה בצורה יותר מתורבתת.

קוראים לזה עבריינות אידיאולוגית

מה שאתה כותב אני לא יודעת אם המאבק צודק אבל.

כן למדתי איכשהו למזלי סיימתי אותה

טוב שנה הבאה תנ"ך והיסטוריה זה יותר גרוע

למעלה