לא רוצה

תםטםOHIO

New member
לא רוצה

http://www.youtube.com/watch?v=U5mo-51mH8c&feature=related

primetime1

New member
זה באמת לא היה נעים במיוחד לצפייה..

אף אחד מכל האנשים שם, כולל הרוכבת לא מתייחס לסוס.
היא בועטת בו ומצליפה בו בלי הפסקה, וגם שהוא כבר צועד קדימה היא לא נותנת לו קצת שקט, או ליטוף, מילה טובה. כל ה- 6 דקות של הסרטון היא רק מציקה לו.
הסוס נראה ממש מתוק, ובעיקר לא מבין מה הסתומה הזאת רוצה ממנו.
זה לא חכמה לעשות משהו כזה, שהיא נהנית, אבל לא מלמדת את הסוס כלום. החוויה שלו היא כזו, שסביר להניח שבפעם הבאה הוא שוב לא ירצה להיכנס.
מרגיז אותי לראות אנשים שמתייחסים בכזה חוסר רגישות לסוס.

dixie chick

New member
היה נכון אולי לתת לו איזה הפסקה מדי פעם אבל

אני מבינה את השגיאה שלה, והשגיאה שלה היתה שהיא פשוט לא רצתה שהוא יפסיק ללכת קדימה שזאת מחשבה נכונה (זה שהוא כן הפסיק זה משהו אחר), כי כל פעם שסוס כזה מפסיק ללכת קדימה הוא "נתקע", רק הדרך שבה היא ניסתה לדרבן ולדרבן וכן נתקעה היתה שגויה.
גם חבל שההפסקות שהיא כן נתנה לו היו הפסקות שלא קשורות לחיזוק או להתקדמות שלו (היא התעייפה לרגע למשל) ולקינוח הייתי מעדיפה שהיא היתה מנסה עוד שיטות להכנס למים (למשל לצאת וכן להכנס ברצף במקום להתקע), וכמובן שהמתג מאוד מפריע לי.
אבל בסופו של דבר היא לא החטיפה לו מכות, היא לא ישבה עם דורבנות, היא גם לא בעטה ברשעות (היא כן לא יודעת לדרבן).

primetime1

New member
זה לא עניין של שיטה, וזה לא עניין טכני

זה עניין של תקשורת עם הסוס, של יחס, ושל רגישות.
ואין שם אף אחד מהדברים האלו.
לפני כמה זמן קראתי ראיון עם סוזאן פון דיצה, שאלו אותה מה המטרות שלה ברכיבה לשנה הקרובה,
היא אמרה שהמטרה שלה זה שהסוס שלה יהנה כשהיא רוכבת עליו.
זאת גישה נכונה בעיניי, וגם, מסכימה איתה, שזה הדבר הכי חשוב.
כי אם אנחנו סתם מציקים להם וגורמים להם לחוסר נוחות, כאב, פחד וכו', אז מה בעצם עשינו כאן?

dixie chick

New member
ברור שאני מסכימה איתך אני רק לא מסכימה

עם המניעים למה שהבחורה עושה
לדעתי היא עושה זאת מבורות ולא מרוע וגם לא נראה שיש פה משחק אגו (היא לא נראת כאילו היא נכנסת בסוס כדי להכנס בו)

אנשים כאלה קל ללמד (רוע קשה אבל נדיר ואגו קשה לתקן ומאוד שכיח)

המטרה שווה את הדרך?

אם זה לעשות משהו כיף עם הסוס, כמו לקפוץ מכשול או לעבור מים או אפילו הליכה שקטה אז איך זה מסתדר עם לבעוט להרביץ לדחוף מתג בפה, עם לטלטל את הגוף ולעקם את הצוואר ולחרוק בשיניים ולרצות את השחייה בשביל שתהיה שחייה כבר ועכשיו כי ככה היא החליטה עליך. לא כיף.

קונטרה

http://www.youtube.com/watch?v=K5ZmDkhqhW8

למעלה