לא רוצה ללכת לגן

לא רוצה ללכת לגן

יש לי ילדה נפלאה בגן חובה שלא רוצה ללכת לגן. אני לא מדברת על התמרחות בבוקר, וגם לא על קושי של "מעבר". אני מדברת על ילדה שכאשר מגיעים לגן מחבקת אותי בחוזקה, ולא מוכנה לעזוב אותי, ורק אומרת שהיא רוצה לבוא איתי לעבודה. היא מכירה את כל ילדי הגן הגננת אוהבת אותה מאוד, ומעריכה אותה מאוד. בעיה חברתית קטנה שנסחבה מן השנה שעברה - נפתרה לחלוטין בעזרת התערבות הגננת. מה עוד יכול להיות?

מיצד

New member
אני באמת לא יודעת לעזור...

אבל מספר שאלות שיש לי אולי יעזרו? היא אומרת למה היא לא רוצה ללכת לגן? למקומות אחרים היא מסכימה ללכת ולהיפרד ממך? אך היה לפני שהיא התחילה לא לרצות להיפרד? יש משהו שונה/חדש בבית או בגן? זה בהחלט מטריד אבל צריך לבדוק אולי זה "סתם" פינוק? בהצלחה

תשובות

היא אומרת שהיא לא אוהבת את ה"סיפורי תורה" ולא מבינה מתי יגידו להם לעשות את זה (המשימה היא לצייר משהו שמתאים לסיפור שהגננת סיפרה, והיא לא אוהבת לצייר). אני לא יודעת אם זאת סיבה או תירוץ. לפעמים כשאנחנו הולכות יחד היא מבקשת לבדוק קודם מהחלון איזו גננת נמצאת בגן, ואם זו הגננת הקבועה ולא הרוטציה אז היא מסרבת יותר. במקומות אחרים אין לה שום בעיה להיפרד, וגם בגנים הקודמים הפרידה היתה "חלקה" ובלי בעיות מיוחדות. שום דבר לא השתנה בבית

מיצד

New member
אולי תדברי עם הגננת ותסכמי איתה

שביתך לא חייבת לצייר במידה והיא לא רוצה. תספרי לביתך שזה הסיכום עם הגננת והיא יכולה לצייר רק אם היא רוצה - זה יכול להוריד ממנה לחץ ואולי ירגיע אותה. תנסי גם לברר עם הגננת, אם היה לביתך איזה שהוא עימות איתה בקשר לזה, לפעמים מילה לא במקום נותנת לילד הרגשה קשה גם אם היא לא נאמרה בכוונה כזו.(אני שנים בתור ילדה פחדתי ממוכרים בחנויות כי פעם אחת צעק עלי מוכר אחד) יתכן שאי הנעימות היתה עם הגננת הזו ולכן הקושי ללכת לגן.

../images/Emo4.gif אני לא בטוחה שיילך

כי הגננת מאוד התפארה בעיני (וזה היה בתור השווצה והתפעלות מהילדה) איך היא אמרה "זה בלתי אפשרי" וב"עידוד" והמרצה מהגננת יצא לה יופי של ציור (באמת יופי של ציור. אולי הבעיה היא הפרפקציוניזם של הילדה שלא מאפשר לה לעשות משהו שלא יהיה מושלם ולכן גורם ה להתייאש מראש)

Kalla

New member
שאלת אותה למה?

אולי מתרחש משהו בגן שאינך מודעת אליו?

אמרתי למעלה

היא לא אוהבת שאומרים לה לצייר לפי נושא כי "זה בלתי אפשרי". אבל אולי מתרחש דבר אחר, אני באמת לא יודעת.

פלגיה

New member
עד כמה זה קבוע?

חוסר רצון כזה, הוא דבר שעלול לקרות, פשוט כי נורא כיף לה איתך בבית. אני נוהגת לפרגן מדי פעם לילדים "ימי חופש" בעיקר בימי שישי, כדי להרגיש את הכיף עם אמא בבית.

ע ל ו מ ה

New member
מטריד...

נורא קשה לשלוח ילד למקום שאנחנו לא בדיוק יודעים מה קורה בו. אנחנו מפעילים את כל המחושים שלנו, מאמינים שהכל טוב, ובכל זאת הילדה משדרת שמשהו לא. יכולה רק לספר שאני, לפני חודש, עירבתי את הפסיכולוגית של הגן (כלומר, זו שאחראית על הגן מטעם המועצה). במקרה שלי, מעבר לקושי שזיהיתי אצל הילד, נודע לי מדמויות משנה שמסתובבות בגן, באופן "לא רשמי" שהילד שלי מקבל מהגננת המון נזיפות (חיזוקים שליליים) וכלל לא מחמאות. לא יכולתי לספר לפסיכולוגית על המסרים האלה, כי מי שמסרו אותם ביקשו שלא "אסגיר" אותם. אבל הצגתי את הקושי של הילד, וביקשתי תצפית שלה.

תותים5

New member
גם לי הייתה אותה בעיה בשנה שעברה

אומנם לי היו הרבה שינויים מיבחינה מישפחתית ואי אפשר לבודד גורם אחד אבל בדיעבד הסתבר לי שבגן היו בעיות חברתיות קשות. אז מה שנראה לפעמים כבעיה חברתית קטנה לפעמים משפיע עליהם באופן ניכר. גם ילדתי העדיפה גננת מסויימת (דווקא את הקבועה) ושהמחליפה הייתה - והיא זכרה את הימים - היה ממש קושי משמעותי להוציא אותה מהבית כי לפחות הגננת האהובה שימשה לה עוגן. תנסי לבדוק איתה בדרך עקיפה מה מציק לה. לפעמים משהו שלנו נראה "קטן" מציף אותם. דרך אגב ילדתי עכשיו בכיתה א' והיא ממש אוהבת את בית ספר שיהיה בהצלחה

אבל אין לי מושג איך "לברר" דבר כזה

שני סיפורים מהיומיים האחרונים: 1. באנו לגן והיא ראתה את הגנן המחליף נכנס בשער לפנינו, כולה קיפוצים עליזים היא נכנסה לגן, ואז הבינה שהגננת הקבועה נמצאת, והגנן רק נכנס כדי להביא משהו, וממש נפלו פניה. 2. היום היא אמרה לי שנמאס לה שהגננת אומרת לה כל הזמן כמה היא מתוקה : "די, קלטנו, שתפסיק עם זה". האם "לא אוהבת את הגננת" זאת סיבה מספיקה? האם זאת סיבה לעבור גן?

כרגע אין פסיכולוג בגן

כי הפסיכולוג שהיה בשנה שעברה עזב, וטרם מצאו לו מחליף. לכן זה לא אפשרי כרגע.

תותים5

New member
גננת היא דבר מאד מרכזי ודומננטי בגן

וזו בהחלט סיבה מספיקה לא לרצות ללכת לגן. האם זאת סיבה לעבור גן? שאלה קשה. ואין לי תשובה חד משמעית.לא נראה לי שלא אוהבים גננת עד כדי כך רק בגלל שהיא אומרת שהיא מתוקה

למעלה