לא רואים טוב LCD?

H2SO4

New member
לא רואים טוב LCD?

יש לי בעיה, שאני לא בטוח אם רק שלי, או שהיא משותפת לכולם.. אני מצלם (A70), תוך הסתמכות עך ה LCD. הבעיה - מה שנראה צילום טוב/חד בשטח, בבית פשוט נראה זוועה. לא חד, פוקוס לא במקום הנכון וכו'. המצלמה בסדר, פשוט קשה לי להבחין בפרטים, ועד כמה הנושא של הצילום חד. עוד מישהו נתקל בזה, או שאני סתם צריך משקפיים?

fireman

New member
אני לא מכיר את הA70

אבל בגדול מדובר בתופעה של מצלמות המצויידות בצגי LCD. צג הLCD הוא בעל אבחנה בפרטים הרבה יותר נמוכה ממה שמתקבל בצילום ולכן גם תמונה שיוצאת מטושטשת משהו על הצג לעיתים נראית חדה וברורה ולכן עדיף לדעתי לעבוד עם העינית למרות שגם היא לא תמיד מספקת את הדרוש אבל מספקת אבחנה יותר טובה לדעתי מצג הLCD שהצפיה בו לעיתים אף מושפעת מתנאי התאורה הפיזית בשטח, נסה את האפשרות החלופית.

agizri

New member
לא רואים טוב ב LCD

תקרב את התמונה ב LCD (ישנה אפשרות כזו) לאחר הצילום ותראה איך אתה רואה את התמונה שיצאה לך זוועה במחשב. (חפש את ההבדלים אם ישנם?).אני מצלם באותה מצלמה ובדרך כלל מה שאתה רואה בצג (יכול להיות שאתה לא רואה טוב בצג כי הוא קטן ונראה לך טוב, בפועל זה לא טוב ,וזה מה שאתה רואה על צג המחשב) רואים במחשב.

זו בעיה של כולן.לא מסתמכים על המסך

הזעיר והמפוקסל הזה. במצבים חשובים אני מסתמכת על העינית האופטית והסימונים שבה.המסך רק לבדיקת דברים חשובים - ולצורך פוקוס - משתמשים בפונקציית ההגדלה הדיגיטלית.במסכים כאלו צפה לדרגת דיוק קרובה למינימום. ככה הם בנויים.

למעלה