לא קשור לפורום. . .

חלושקית

New member
לא-

לא נעכל את זה עד הרגע שהמשיח יבוא ותהיה תחיית המתים ונראה בעיניים מוחשיות שוב את מר"ן.
שנזכה.

קליט

New member
בקבוקי, מה מרן היה בשבילך ?

איפה היית בקשר איתו ? . . . השאלה מופנית לכולם . אני ראיתי פעם את מרן במוצ"ש ביזדים, איזה חביבות וענוה היה לו, הוא היה כמעט כמו אחד מהחבר'ה, דיבורו היה עממי ורהוט, ומתובל באימרות מצחיקות והחבר'ה שאבו מלוא חופניים נחת רוח וחיוכים, ומצד שני המחזה היה בעיקר מרשים ומעורר יראת כבוד, מלך ביופיו תחזנה עיניך, פתאום הבנתי איך היה נראה הרמב"ם ה"בן איש חי" החכמים הגדולים בעבר וחכמי התלמוד

05451

New member
אשריך

חוץ מלהצביע ש"ס כעיקרון ,(אפילו שאני אשכנזיה) רמת ההכרות שלי עם הרב עובדיה היתה ממש קטנה. היה מדהים לראות את האהבה, הדאגה, הערצה שרחשו לו כ ל ל ישראל.

קליט

New member
למה, למה הצבעת שס ?

קבלת אולי צ'פחה/צביטה/לטיפה מהרב או מהרבנית ?... או שהקשבת לשיעורים של מר"ן ?... מוזר... עם קצת אהבה כובשים חצי עולם מסתבר

05451

New member
זאת התשובה.

קצת אהבה כובשים את העולם.
צר לי, אך אני רואה את הגישה של הספרדים/ש"ס כגישה חמה יותר, נגישה יותר ומאד עממית. הדברים שהם מקדמים חשובים לעם ישראל כעם ולא רק לחרדים, כמגזר. יהדות התורה מתבדלים, מתנשאים ובעיקר מייצגים חתך אוכלוסיה שאני ממש לא מתחברת אליו.

קליט

New member
דברת על תחושות ?

בשטח נראה ששס מתייחדת בדבר אחד, שס מייצגת יהדות פחות מחמירה, גם שס וגם יהדות התורה עושים די הרבה למען הכלל (מסכות אב"ך לבעלי זקנים אין, וזו שערוריה, ללמדך שלא עושים מספיק, ואין למדינה בעיה עם זה שימותו כמה בעלי זקנים)

05451

New member
אולי הגישה המקלה

הנגישה והעממית היא זאת שמחברת אותי ועוד הרבה אחרים כמוני לגישה של ש"ס.
ולא שאני מפקפקת בעשייה של יהדות התורה. יתכן. אבל מה שאני שומעת משם זה בעיקר תככים ומריבות שלהם אחד עם השני.
אני לא מעורבת, ופוליטיקה זה ממש לא חלק מתחומי העניין שלי , אבל..
כן יש בזה משהו מעניין. אני זוכרת כשלמדתי אזרחות לבגרות קראתי כל טור ועמדה בנושא והתלהבתי מהמורכבות והפלפליות שבעניין. גם זה עבר לי.

קליט

New member
אנשים גם אוהבים לבחור למפלגות גדולות . .

ומה דעתך להתחתן עם בחור עממי נעים וחמים מעידות המזרח ? ... נשמע שאת לא ממש מזדהה עם ההשקפה החרדית האשכנזית הרווחת במקומותינו . .

05451

New member
זהו. שמזה עוד לא השתחררתי.

נכון שאנלא בדיוק האשכנזיה החרדית הקלאסית, אבל עדיין לא מסתדר לי להפגש עם ספרדים.. וחבל לי.

קליט

New member
מומלץ להתחילה לחפש מישהו עם התאמה גבוהה

ומישהו מעידה דומה

למעלה