לא קראתי סקרים

ננס ננס

New member
לא קראתי סקרים

אך אני מתרשמת ששינוי תעלה בבחירות הקרובות אולי ל-17 מנדטים מלבד בגידול במנדטים, מהם הדברים ששינוי תראה בהם הישג ומה הדברים שתראה בהם כשלון שלה. (כוונתי, הישגים ריאליים ולא דברים לאחרית הימים)

ננס ננס

New member
ועוד שאלה,

בעיקבות הגידול הצפוי בכוחה של שינוי, תהיה לה השפעה מוחלטת על הקו המדיני/ביטחוני. בתור מפלגה שצפוי שתהיה השלישית בגודלה בישראל, יש קצת בעיה שאין לה קו מדיני מוגדר. לא כן?

יש קו מדיני מוגדר...

זה שאנשים לא מבינים שיש כזה דבר ימינה מבו אליעזר ובכל זאת גם שמאלה משרון, זה לא אומר שזה לא קיים. לא רק שזה קיים, זה מה שיוביל את המדינה בכנסת הבאה... שינוי הביאה בשורה כלכלית (מי ידע מה זה מעמד ביניים לפני שנה וחצי?!?) בשורה חברתית (רק חבל שכולם נכנעים לחרדים) ובבחירות הבאות תהיה גם מובילה מדינית.

zoharj

New member
שמאלה? ימינה?

נוער, אני לא בטוח שמר שרון ומר פואד בעצמם יודעים מהו הקו המדיני שלהם. שני אלה, היום קצת ימינה מחר קצת שמאלה, וכל פיגועון/סקר/הכרזה של בוש/עראפת וכיו"ב תגרום להם לזגזג בעמדותיהם. מה שננס התכוון (התכוונה?) זה פשוט לדעת מהי האג´נדה המדינית של שינוי. לי נראה שימינה מפואד ושמאלה משרון זה בדיוק מה שקורה עכשיו לישראל בזירה המדינית בטחונית - להיות תקועים באמצע בלי קו ברור או יוזמה ולאלתר תגובות ושליפות מהמותן בהתאם למה שיבוא עלינו מחר. אז אנא תפרט, כי גם אני סקרן לדעת.

יש שתי ברירות...

אתה יכול לקרוא לטומי מנהיג חרא או לכבד אותו. למה מנהיג חרא? כי הוא לא נותן לך תשובות ברורות כמו רק טרנספר יביא שלום מצד אחד או לחילופין רק גדר/פינוי או כל פיתרון אחר שיש היום לשמאל... אז הוא מנהיג חרא כי אין לו פתרון אין לו תשובות הוא לא יודע איך לפתור סכסוך של מאה שנים. מצד שני אתה יכול לכבד אותו בגלל הסיבה הזו בדיוק, הוא לא נותן לך תשובות כי הוא לא רוצה לשקר. אני יודע משיחות ונאומים של לפיד שיש בשינוי הסכמה על כך שמפנים התנחלויות, לא גושי התנחלויות. ירושלים היא בירת הנצח של ישראל ותשאר מאוחדת תחת ריבונותינו תוך כיבוד הפולחן הדתי של כלל הדתות והעמים. כמו שאמרתי... שמאלה ממה ששרון טוען שהוא, ימינה ממה שבן אליעזר אמור להיות.

zoharj

New member
הלפיד שלפני המחנה

אני בטח לא אקרא לו מנהיג חר*, ואני חייב לציין שהוא בנאדם פיקח, בעל ידע כללי נרחב, ראיה ביקורתית, כושר התנסחות מושחז ונסיון חיים. וזה עוד לפני שדיברנו על מיומנות בתחום השחמט והבישול!
בסה"כ נראה לי שהוא בנאדם פרגמטי מאוד בתחום המדיני-בטחוני, לא הולך על פתרונות קסם ואני מקווה שדעותיו יתקבלו על רוב הציבור.

notafish

New member
17 מנדטים?!?! מאיפה זה?../images/Emo19.gif

הסקרים שאני כן שמעתי עליהם מדברים על 12 מנדטים, וגם זה די מדהים, ואפילו מפחיד. ובכל מקרה, מאיפה יבואו הקולות האלה? לדעתי, בעיקר ממפלגת העבודה, וקצת ממרצ. מישהו חושב אחרת?

notafish

New member
2 דברים ../images/Emo19.gif

1. כל עליה במספר המנדטים שהוא פחות מהתחזית תיחשב כ"כשלון" 2. מהנסיון של בחברות הי-טק, גידול מהיר מידי יכול להיות מאוד בעייתי, עם "מחלות ילדות" די קשות. אבל בסך הכל, שאלה יהיו הבעיות שלנו

אנדרי ז

New member
אבל יש גם בעיה הפוכה

שינוי יכולה להועיל באמת רק כשיהיו לה הרבה מנדטים. אם זה לא יהיה מספיק מובהק בבחירות הקרובות הרבה אנשים עלולים לאבד את הסבלנות ולא להצביע לשינוי בהמשך. לכן אני מעדיף את בעיות הגידול המואץ...

notafish

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo19.gif

בהחלט. בשביל סיעה של 6 ח"כים באופוזיציה, שינוי עושה עבודה לא רעה. אבל אם אחרי גידול, ולא משנה כרגע אם ל-10, 12 או 17 ח"כים, היא לא תספק את הסחורה, אז באמת אנשים ידירו את קולותיהם ממנה בבחירות הבאות, וכנראה בצדק. שינוי, או כל מפלגה, היא אמצעי, ולא מטרה בפני עצמה. אם האמצעי לא מצליח, מנסים משהו אחר...

אנדרי ז

New member
כנראה שפספסת את הנקודה שלי

התכוונתי שככל ששינוי תהיה יותר גדולה כך היא מבחינה מעשית תוכל לספק יותר סחורה, גם בלי קשר לרצון הטוב ולעבודה הקשה של הח"כים שלה. ומאחר ואנחנו כידוע עם מאוד חסר סבלנות, כדאי עקב כך שהגידול הזה יהיה כמה שיותר מהיר.

notafish

New member
אני חושב שהבנתי אותך../images/Emo19.gif

ואני מאוד מקווה שאתה צודק. אני רק קצת יותר סקפטי, אולי. מנסיוני, כמות לא הופכת אוטומטית לאיכות...

אנדרי ז

New member
אני מאוד מקווה שאני טועה

כי המשמעות של מה שאני אומר היא שאם לא נקבל מספיק מנדטים אנחנו די בבעיה. ואת זה אנחנו צריכים לזכור כשנידרש להירתם למאמץ לקראת הבחירות.

למעלה