לא קל להיות קוסם...

רמץ

New member
לא קל להיות קוסם...

כשנזכרתי אתמול ב- Kyrandia II - Hand of Fate (משחק מצויין), עלתה בעיני רוחי דמותה של Zantia (האלכימאית החיננית) מחליפה בלחש פשוט את המלתחה שלה לאורך כל המשחק בכל פעם שמשהו נקרע, נרטב, התלכלך... ואז חשבתי על קוסם D&D השולף מטות יש מאין ומחליף את גלימותיו לפי הצורך. הקוריוז הקליל הוביל לדפדוף קדחתני בן שעתיים בחיפוש אחר הלחשים הפשוטים יחסית ועיני חשכו: 'הזימון המיידי של מהשמו' הוא שם הלחש. זהו לחש מעוצמה 7 שמצריך חותם קסמים, הכנה מראש של החפץ ואבן חן ששוויה 1000 פ"ז - לשימוש חד פעמי(!!!) הלחש הפשוט יותר אך השונה מעט הוא 'תיבת הסתרים של לאומנד' - לחש מעוצמה חמישית המסתיר תיבה בשווי 5000 פ"ז אשר ניתן לזמן בפוקוס של תיבת מינא
חייב ללכת. אני עוד אחזור!

רמץ

New member
...המשך...

ררררר... ילדים ארורים... כאמור - יש עוד צורך בפוקוס שהוא העתק מיניאטורה מדוייק שמחירן 500 פ"ז לפחות וגם אז הזימון הוא חד פעמי ויש להטיל את הלחש מחדש כדי לשגר את התיבה בחזרה. - יש להשקיע נק"נ בכל אחד מהלחשים. ואני שואל אתכם - לא הגזמנו קצת? מילא התיבה, אבל 1000 פ"ז והכנה מראש כדי לזמן מטאטא? - וגם אז צריך לקוות שאף אחד לא משתמש בו במקרה? כמה קשה זה כבר יכול להיות? בדרגה רביעית כבר אפשר לטייל במישור הצללים - אי אפשר כבר למשוך דרכו חפצים מבלי לעבור בו? פתח חלון למישור הצללים, עצב איזה כלב או בז צללים, שלח אותו למשוך מה שבא לך דרך אותו מישור (המרחק קצר יותר בצל) ושלום על ישראל! כל מה שצריך זה נגיד 'חשיכה תמידית' או אפילה טבעית מוחלטת בסביבת חפצי היעד (המטאטא) - אם מאוד מתעקשים אז גם 'חותם קסמים' על החפץ (המטאטא) כדי שהכלב יוכל לזהות אותו, 'חשיכה' על ידי המטיל, 'הליכת-צללים' בגרסה פחותה ו-'יציר-צללים' שלא צריך לעזוב את המישור שלו בכלל. סה"כ יוצא לנו לחש בעוצמה 5 הדורש 'חותם קסמים' ותנאים מסויימים שמזמן באופן כמעט מיידי אך תלוי מרחק את החפץ שהוכן מראש במישור של המטיל (החומר הראשוני) או באופן מיידי אם החפץ נמצא כבר במישור הצללים. היי! יצרתי לחש! מגניב! אז בכל אופן, שרשור זה מוקדש להלנות על קריטריונים גבוהים מדי של לחשים וגם לפתוח מחדש את הדיון הישן על השקעת הנק"נ ביצירת חפצים. כאילו - אני רוצה ליצור חרב קסומה - אני חושב שאני אלך לקטול כמה דרקונים עכשיו... אוקי, סיימתי. אני אשתוק עכשיו.

רמץ

New member
קבלו תיקון...

'הליכת צללים' גם הוא לחש מעוצמה 7! אבל לעומת זאת - 'דלת מימדים' מעוצמה 4 ומשגרת אותך, את חפציך ואת חבריך לאן שאתה רוצה. מה לעזאזל הולך פה? אני בעד שהזימון הארור של דרומיג'י יהיה בעל השפעה תמידית (פוקוס במקום חומר) עם יכולת לשיגור בחזרה, ואילו זימון חפץ יהיה בעצם דלת מימדים מושהית על חפץ מסויים - מוכנה לשיגור אל המטיל. מי בעד? מי נגד? סוכם! ... תגידו, אני היחיד שמגיב בשירשור הזה?

רמץ

New member
נצל"ש

כן, למה לא... זה הרי השרשור שלי. רק רציתי לציין לעצמי שהיתה לי פגישת D&D כ"כ מוצלחת וזה כ"כ כיף כשיש לך 4 שחקנים במקום 11 (או 16 במקרה של ביצה). הם אמנם ילדים אבל לפחות יש משחק

ננסק

New member
לא, אני מסכים

עלית על נקודה טובה. חבל מאוד ש-D&D מעדיפה איזון (מוזר) על פני מגניבות.

BluePrint

New member
Remetz' summoning beacon

נגיד... 100 פ"ז לקניית החומרים הנחוצים לאות אחד. (לא יודע אילו חומרים, אני לא אדם חומרני) בזמנו הפנוי הקוסם "מקעקע" את האות בחפץ אותו הוא ירצה לזמן בעתיד, וזהו. קעקוע הקסם, שנעלם לאחר שהלחש הושלם בהצלחה, נשאר טבוע בחפץ וכל מה שצריך הקוסם זה לפתוח דלת מימדית, שצידה השני מתמקד על החפץ ה"מקועקע" שהקוסם חושב עליו. "Asio Broom"? כמובן שחפץ "מקועקע" יתגלה כחפץ קסום ע"י לחש גילוי קסם, גם אם אות הזימון הוא הדבר היחידי שקסום בו.

ננסק

New member
אפילו זה מכאני לי מדי

לדעתי, מספיק שזהו חפץ "ידוע ומוכר" של המכשף. למשל, המטה הרגיל שלו, כדור הבדולח שלו, כאלו. המכשף פשוט -מכיר- את התחושה של החפצים שלו, ולכן יודע לקרוא אותם אליו. יש חוקים לדברים דומים מאוד ב-Earthdawn.

BluePrint

New member
לא D&D?

חשבתי שזה צריך להיות איכשהוא "חוקי" לשיטה, אז כתבתי לפי איך שאני זוכר מספר חוקים. תמיד אפשר ללכת על סגנון הארי פוטר (כמו שהסתרתי בהודעה הקודמת), ניפנוף מטה הקסם (או כל דבר שיתאים) וAsio חפץ שרוצים. בסרטים זה תמיד נראה כל כך פשוט.

Gilgam69

New member
Threads, Patterns וכמובן Steps

חשוב לזכור את ה-Steps... רק אל תזכיר לי את השיטה הזו! בבקשה ! ! !

רמץ

New member
בדיוק!

וזה יהיה... מה? לחש מעוצמה ראשונה? שניה? לא פ@#$%ג עוצמה 7! לחש מעוצמה חמישית יהיה חפץ שמכיר את ידי הקוסם כפי שהציע ננסק. ההגבלה תהיה במסה לדרגה ושאף יצור תבוני אחר למעט הקוסם לא נגע בו אחרון.

BluePrint

New member
תודה, קיוותי שתאשר.

אני לא יודע מאיזו עוצמה מגיעה "דלת מימדית", אבל לפי הזכור לי זה מגביל עדיין את הקסם לעוצמה שלישית או רביעית. (לא קראתי את המהדורה השלישית) אז נסיון שני במטרה להוריד את העוצמה הנדרשת: במקום להשתמש בדלת מימדית שתעזר בחותם הקסם שהוטבע בחפץ כדי להגיע אליו, "קיעקוע" החפץ יתלווה ביצירת קלף עם תמונתו, והקוסם שמחזיק בחפיסת הקלפים מסוגל להטיל את הזימון על הקלף שישרף\יקרע\יתפזר-לחתיכות-קטנות ויביא את החפץ המבוקש. עדיין צריך להשקיע קצת כסף בשביל ההכנה, והקוסם יצטרך להחזיר את החפץ בעצמו. כל הזכויות שמורות לספרי אמבר, ופרק של אזור הדימדומים.

shadowfax

New member
רמץ אישי הטוב

כדי להבין באמת את שיטת הקסם של D&D עליך לגשת למקור לגרי גיגאקס או יותר נכון לשיטת המשחק בשם מיתוס שהוא יצר לאחר פרישתו מTSR ולאחר יצירת המהדורה הראשונה של D&D (השניה לא קשורה עליו) במיתוס ישנה הרחבת הרעיון של D&D והסבר מעשי לכל שיטת הקסם ומימנה ניתן ליגזור חזרה אל D&Dלמעשה תרגום ההסבר ניכתב באחד מהדימונים הישנים ע"י עבדך הנאמן. בסיס הרעיון של הקסם הוא זימון (אין דבר כזה יצירת חומר יש מעין אלא העברתו ממקום למקום ביקום) לעיתים רבות ניתן לזמן משהו ע"י יצירת הקשר לוגי או סימלי בין החומר המזומן לבין הקוסם (קוסם הרוצה לזמן ברק ישמיעה קול של רעם או אור המדמה ברק) אך בזימון של פריט אמיתי קיים ישנו צורך ליצור העתק מושלם שלו - שימוש במשהו סימלי עלול לזמן משהו דומה אך לא את הדבר הרצוי (זימון של מוט הקוסם עלול לזמן מוט של קוסם אחר או גרוע מזה)

רמץ

New member
אז אתה אומר...

שככל שהזימון יותר ספציפי, הלחש הנדרש מסובך יותר... אז אם הספציפיות של דלת מימדים מספיק טובה לנו, לחש הזימון שלנו צריך להיות מעוצמה 4 גם הוא. אולם אני חושב שיש קיצור דרך... אם קיים קשר בין המטיל למזומן כמו חותם קסמים או שימוש לאורך זמן אזי ודאי אפשר לכייל את הזימון על תדר הקשר הנ"ל ולהגביר את הסיכוי לזמן את החפץ הנכון גם בזימון כללי יותר (והרי לך הקשר הלוגי...) כמו "זמן את החפץ הקשור אלי ביותר במישור הקיים בסביבת איזור כך וכך...". יהיה זה משעשע אם קוסם לא מנוסה ינסה לזמן חפץ שאינו קשור אליו דיו ויזמן בטעות את המטאטא הקבוע שלו מהתורנות בבית הספר במקום מטה הקסם הטרי שלו - וזה באמת אמור לעבוד ככה! ה-DC ל-Spell Craft יהיה תלוי קשר (חותם קסמים מגביר את הסיכוי ב- +4 או משהו) וגלגול לא מוצלח יזמן פשוט אויר או חפץ אחר בגלגול 1 או משהו. אז זהו זה! לחש מעוצמה ראשונה לדעתי. גרסה מוגברת של הלחש תהיה כזו שתחזיר את החפץ למקומו לאחר השימוש. מה דעתך, שאדו?

shadowfax

New member
דלת מימדים היא לחש "גס " מאוד

לעומת טלפורט למשל. למעשה מדובר פה בפתיחת חור בין ממימדים ולא זימון אינך מזמן את עצמך למקום כלשהו (כמו לחש טלפורט) אלא משתמש בידע של הקוסם בעניין ה"רב יקום" כדי לאפשר לו לעבוד דרך מימדים שונים ובעצם לקצר את הטווח בין מקומות, בדיוק כמו הסטאר- גייט. למעשה עליך לדעת את מיקום החפץ אבל הבעיה היא למשוך אותו אליך, כמו בסטאר גייט אינך יכול להכניס יד בצד אחד של דלת מימדית ולמשוך את החפץ כי ישנו מרחק בין המקומות...

רמץ

New member
אז טלפורט! - נודניק ../images/Emo105.gif

נעלה הכל בעוצמה אחת.

EverMan

New member
זה מזכיר לי את התיאוריה

של הקסם רונות של הפיטרנים והסארטן במחזור שער המוות. אני ממש אהבתי את ההסבר... ולמי שלא קרא : הקסם שם בעולם , הקסם רונות לפחות פועל כך : הקסם רונות משנה את קו המציאות הרציף ... יש קו המציאות הנורמלית , ומה שהקסם עושה , הוא לעוות את פס המציאות ע"י סיכויים. מז"א ? נגיד , מה הסיכוי שהנחושת הזו תהפוך פתאום לזהב ? זה אפשרי ! הסיכוי נמוך אבל ... אבל סיכוי הרבה יותר נמוך שפתאום יווצר פה דרקון זהב ... וכן הלאה וכן הלאה ... ככל שהדבר בעל פחות סיכויים לקרות - הוא יותר מסובך.

רמץ

New member
הסידרה האהובה עלי! ../images/Emo99.gif

היא לא ממש דומה לשיטה הנ"ל, אבל אפילו לפי מחש"מ זה פשוט יחסית: מעקמים את המציאות לקו שבו המטיל לקח איתו את החפץ כל הזמן. הקושי יעלה כפונקציה של זמן ומרחק מנקודת המפגש האחרונה בין המטיל לחפץ. פשוט וקל

shadowfax

New member
למעשה היא שונה והתוצר משעשע

למשל קסם המכפיל דברים הוא קסם פשוט כי הסיכוי שבמקום דג אחד ביד יש לך שניים הוא גבוהה לעומת הסיכוי שיהיה לך דג ביד כאשר איך לך, לעומת D&D שם הסיכוי הוא זהה (בשניהם אתה צריך לזמן דג).

shadowfax

New member
זה מה שאהבתי למעשה בספרים

הם ביצעו היקשים מתאימים בנוגע לרעיון שיטת הקסם שלהם, כנ"ל גם אם הכיסוי ברונות של חפצים ואנשים כדי לחזק אותם או להרוס אותם (ע"י שבירת הרונות)

למעלה